ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Αρσενόπουλος και οι άλλοι...

Ο Αρσενόπουλος και οι άλλοι...

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκίνησε με την παρουσία πέντε "μικρών" από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε παίκτες που θα έχουν ευκαιρία ζωής το επόμενο διάστημα.

Οι πολλοί διεθνείς που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός αποτελεί πρόβλημα για μία ακόμη χρονιά, στο κομμάτι της προετοιμασίας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα πορευτούν για ένα περίπου μήνα δίχως μερικά βασικά "γρανάζια" τους, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να καλέσει στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας πέντε παίκτες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Ο λόγος για τους Νίκο Αρσενόπουλο, Ανδρέα Τσουμάνη, Γιώργο Μπαλή, Αλεξέι Ποκουσέφσκι και Ανδρέα Ρουμελιώτη, οι οποίοι θα έχουν μια ευκαιρία ζωής φέτος. Το Sport24.gr παρουσιάζει τους πέντε πιτσιρικάδες που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα (21/8) δουλειά με την ανδρική ομάδα των Πειραιωτών, για να αναλάβουν εν συνεχεία δράση με τους Εφήβους των "ερυθρολεύκων".

Νίκος Αρσενόπουλος (1μ95, 17, γκαρντ): Ο πιο "διαφημισμένος" από τους "μικρούς" του Ολυμπιακού, ο 17χρονος κόμπο γκαρντ πέρασε ένα ακόμη καλοκαίρι με τις μικρές εθνικές ομάδες. Σταδιακά αναμένεται να παίρνει ευκαιρίες από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο άλλωστε. Αυτό που τον καθιστά σημαντικό για την εφηβική ομάδα των "ερυθρολεύκων" είναι το εξαιρετικό σουτ που διαθέτει, το οποίο άλλωστε αποτελεί σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του -πέραν της ισχυρής προσωπικότητας. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του, αποκτώντας τον πέρσι, περιμένουν λοιπόν οι άνθρωποί του να τον δουν σταδιακά να ανταποδίδει στο παρκέ την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπό του. Η παρουσία του στην φετινή προετοιμασία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γι αυτόν.

Ανδρέας Τσουμάνης (2μ01, 16, φόργουορντ): Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας της Βουλγαρίας, έχοντας μάλιστα εξαιρετική παρουσία. Ήταν ο βασικός πάουερ φόργουορντ της "γαλανόλευκης", ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με 10.6 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο. Το μεγαλύτερο επιθετικό του όπλο είναι το παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αφού έχει μεγάλη γκάμα κινήσεων. Δεν φοβάται την επαφή, ούτε διστάζει να τελειώσει φάσεις μετά από επιθετικό ριμπάουντ, όπου επίσης είναι πολύ δυνατός. Στο πρόσωπό του, ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν παίκτη στον οποίο μπορεί να επενδύσει στο μέλλον, ευελπιστώντας πως θα τον δει να κάνει το άλμα για την πρώτη ομάδα. Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος.

Γιώργος Μπαλής (1μ88, 17, γκαρντ): Πρόκειται για τον βασικό πόιντ γκαρντ της εφηβικής ομάδας των "ερυθρολεύκων", η οποία πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΣΚΑΝΑ. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του τίτλου, έχοντας σταθερή απόδοση καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι αρκετά κοντρολαρισμένος, αποφεύγοντας τα λάθη. Πρώτο του μέλημα ως γκαρντ είναι η δημιουργία (γι αυτό άλλωστε παίζει κατά βάση στο "1") και λιγότερο η εκτέλεση, ρόλο που αναλαμβάνει μόνο εφόσον χρειαστεί. Δείγμα της ποιότητάς του, η ασίστ που έδωσε στον Νίκο Αρσενόπουλο στον α' τελικό της ΕΣΚΑΝΑ πριν από μερικούς μήνες, για να κάνει ο Ολυμπιακός το "μπρέικ" επί του Πρωτέα Βούλας.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι (16, 2μ03, φόργουορντ): Παρότι πέρσι αγωνιζόταν στην παιδική ομάδα των "ερυθρολεύκων", έδωσε το "παρών" στο Πανελλήνιο Εφήβων της Κατερίνης, έχοντας καλή παρουσία. Ο ύψους 2μ03 παίκτης αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις "2" και "3", αν και λόγω σωματικών προσόντων μετακομίζει αρκετά συχνά στο "4". Το βασικό του χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι πως διαθέτει μεγάλα άκρα, που σε συνδυασμό με το ύψος τον καθιστούν πολύτιμο για την ομάδα του στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού αλλοιώνει σουτ και πάσες. Παρά το μπόι του, μπορεί να παίξει με την μπάλα στα χέρια. Γι αυτό άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που μετά από δικό του αμυντικό ριμπάουντ πέρσι, κατέβαζε την μπάλα, εκτελώντας χρέη... πλεϊμέικερ. Επιθετικά, απειλεί κυρίως με στατικό σουτ, ή μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για prospect, το οποίο δουλεύουν αναλόγως στον Ολυμπιακό, προσδοκώντας να τον δουν σε βάθος χρόνου στην πρώτη ομάδα. Προς το παρόν πάντως, είναι πολύ άγουρος.

Ανδρέας Ρουμελιώτης (17, 1μ94, γκαρντ): Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο, με τα χρώματα του οποίου είχε έντονη παρουσία στην ΕΣΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια. Αγωνίζεται στις θέσεις "2" και "3", με την ικανότητα στο σουτ να είναι αυτή που τον ξεχωρίζει από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Το κορμί του τον βοηθάει να αντεπεξέλθει στις δύο πλευρές του παρκέ. Φέτος θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, κι εν συνεχεία να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εφηβική, η οποία θα επιδιώξει να κάνει το back to back στην ΕΣΚΑΝΑ και να επιστρέψει στο Πανελλήνιο Εφήβων, προσδοκώντας αυτή τη φορά να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ