ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντόρσεϊ τέλος, θέλει σέντερ με ευρωπαϊκή πορεία

Ντόρσεϊ τέλος, θέλει σέντερ με ευρωπαϊκή πορεία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε στην απόκτηση του Ντόρσεϊ, καθώς το συνολικό ποσό, συν την εφορία, έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Πλέον, στον Πειραιά κοιτάζουν για αθλητικό σέντερ που να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία. Η προθεσμία λήγει την 24η Φεβρουαρίου. Εξετάζεται η περίπτωση του Μπιρτς.

Η υπόθεση του Τζόι Ντόρσεϊ δεν προχώρησε για τον Ολυμπιακό, καθώς οι Πειραιώτες δεν ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν χρήματα στην Γαλατασαράι ώστε να τον κάνουν δικό τους, με τον τουρκικό σύλλογο να ζητά περίπου 200.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο.

Συνολικά, τα χρήματα για την Γαλατασαράι και το συμβόλαιο του Τζόι Ντόρσεϊ για το υπόλοιπο της σεζόν, μαζί με την εφορία, διαμόρφωναν ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ για τον Ολυμπιακό (σύμφωνα με τα όσα λένε από το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο) και οι Πειραιώτες δεν γινόταν να δώσουν αυτά τα λεφτά για έναν παίκτη που θα τον χρειαζόντουσαν για περίπου τέσσερις μήνες.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανέμεναν και από τον παίκτη να δείξει έμπρακτα την επιθυμία του να έρθει στο μεγάλο λιμάνι, είτε με το να έριχνε τις αποδοχές του, είτε με το να κάλυπτε ως έναν βαθμό τα λεφτά που ήθελαν οι Τούρκοι, αλλά αυτό δεν έγινε πράξη, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα που προέκυψε (ύστερα από τον τραυματισμό του Σέιλ Λαουάλ), με τους Καταλανούς μάλιστα να προχωρούν στην απόκτηση του.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Τζόι Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό έλαβε τέλος, αλλά η... ζωή και το μπάσκετ συνεχίζεται για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν περιθώριο περίπου μία εβδομάδα, έως την 24η Φεβρουαρίου (μία μέρα πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου στο TOP-16), για να κινηθούν και να δηλώσουν παίκτη στην Euroleague ώστε (όποιος έρθει) να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση.

Το "ναυάγιο" στην υπόθεση Τζόι Ντόρσεϊ δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει ως έχει. Είναι δεδομένη η απόφαση ώστε η ομάδα να ενισχύσει το ρόστερ της άμεσα με έναν αθλητικό σέντερ, ώστε να πλαισιώσει στο "5" τον Οθέλο Χάντερ, αντικαθιστώντας (τουλάχιστον σε έναν ικανοποιητικό βαθμό) τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει "ψηλό" που να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και έχει ανάψει "κόκκινο" για "5άρι" που δεν γνωρίζει τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς οι Πειραιώτες θέλουν παίκτη που να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο Ολυμπιακός, όπως έχουμε αναφέρει, αναζητά ένα αθλητικό "5άρι" με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: γρήγορο, με έφεση στην άμυνα, με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που να μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, αλλά και που θα είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ.

Ο χρόνος πιέζει, οι λύσεις με παίκτες με αυτά τα στοιχεία είναι περιορισμένες αυτό το διάστημα και το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο. Όμως, υπάρχει επιθυμία και αποφασιστικότητα από την διοίκηση ώστε να δυναμώσει το ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδας με έναν αθλητικό σέντερ, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, πως αγωνιστικά η ομάδα "διψάει" για ένα αθλητικό "5άρι" με τα προαναφερόμενα στοιχεία.

Εξετάζεται η περίπτωση του Κεμ Μπιρτς, τον θέλει και η Γαλατασαράι

Μία από τις περιπτώσεις παικτών που εξετάζουν στον Ολυμπιακό για την θέση του αθλητικού "5αριού", όπως μετέδωσε ο SPORT24 RADIO 103,3, είναι και αυτή του 23χρονου (28/2/1992) Καναδού σέντερ (2.06), Κεμ Μπιρτς, ο οποίος αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Ουσάκ.

Ο παίκτης πήγε στο Πίτσμπουργκ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ. Στην τελευταία του σεζόν εκεί είχε 11,5 πόντους και 9,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πάλεψε για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, συμμετείχε στο Summer League του 2014 με τη φανέλα των Ουίζαρντς, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιτ, αλλά ακολούθως αποδεσμεύτηκε. Στην σεζόν 2014-2015 έπαιξε στην D-League με τους Σκάιφορς και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Η σπόντα και η άρνηση

Για τον παίκτη, όμως, ενδιαφέρεται και η Γαλατασαράι! Ύστερα από την αποχώρηση του Τζόι Ντόρσεϊ από την ομάδα, η "Γαλατά" ψάχνει σέντερ και καλοβλέπει το ενδεχόμενο απόκτησης του Κεμ Μπιρτς. Η Ουσάκ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει ανάγκη από ρευστό και εξοικονόμηση χρημάτων, και ο Καναδός σέντερ είναι προς πώληση. Για να καταλήξει βέβαια εκεί, προηγήθηκε η αρνητική απάντηση της Μπεσίκτας για την πώληση του Ματσιέι Λάμπε. Οι "αετοί" κατέστησαν σαφές από την πρώτη στιγμή στη διοίκηση της "τσιμ μπομ" πως δεν πρόκειται να τον δώσουν σε ανταγωνιστική ομάδα -και δη τη Γαλατάσαραϊ.

Στις 15:00 η εταιρεία που εκπροσωπεί τον παίκτη, IST Basket, φρόντισε να ενημερώσει πάντως πως ο παίκτης δεν πρόκειται να παραχωρηθεί από την ομάδα του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά " η Ουσάκ Σπορτίφ δεν προτίθεται να αφήσει ελεύθερο τον Κεμ Μπιρτς για οποιοδήποτε ποσό. Το προσπαθήσαμε λόγω της επιθυμίας του παίκτη να αγωνιστεί στην Euroleague, αλλά όλες οι προσφορές απορρίφθηκαν".

Κοιτάζει παντού η Γαλατά

Με τα χρονικά περιθώρια να την πιέζουν από κάθε άποψη, η Γαλατάσαραϊ κοιτάζουν παντού. Κυριολεκτικά. Γι αυτό ο GM της τουρκικής ομάδας, Καν Τοπσακάλ, φήλωσε πως "περιμένουμε να τελειώσει το κινεζικό πρωτάθλημα για να φέρουμε σέντερ στη θέση του Ντόρσεϊ". Αν φυσικά -θα το ξαναπούμε- η Ουσάκ Σπορτίφ συνεχίσει να παραμένει ανένδοτη.

Όπως καταλαβαίνετε, οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες αφού οι εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα προκαλούν ντόμινο μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων, κι εν προκειμένω του Ολυμπιακού και της Γαλατάσαραϊ.

Ο Κεμ Μπιρτς εν δράσει κόντρα στην Φενέρμπαχτσε:

Ο Κεμ Μπιρτς εν δράσει στην D-LEAGUE:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ