ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντόρσεϊ όπως Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό

Ντόρσεϊ όπως Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό
Dorsey

Ο Τζόι Ντόρσεϊ οδεύει στην έξοδό του από τη τουρκική Γαλατασαράι με τον Αμερικανό σέντερ να δείχνει να προτιμάει να παραμείνει στην Ευρώπη επιστρέφοντας στη γνώριμή του Ελλάδα και στον Ολυμπιακό.

Το διαζύγιο του Τζόι Ντόρσεϊ με τη τουρκική Γαλατασαράι φαίνεται να είναι θέμα ημερών με τον Αμερικανό σέντερ να ψηφίζει την παραμονή του στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την επιστροφή του στη γνώριμή του Ελλάδα με πρώτη του επιλογή τον Ολυμπιακό.

Οι σχέσεις του Ντόρσεϊ με το τεχνικό της Γαλατασαράι Εγκίν Αταμάν δεν είναι και οι καλύτερες. Το γυαλί μεταξύ του Τούρκου τεχνικού και του Αμερικανού σέντερ έχει... ραγίσει και όπως συνηθίζει δύσκολα να κολλήσει ξανά.

Αποκορύφωμα η δήλωση του Αταμάν μετά το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης για το τουρκικό πρωτάθλημα μεταξύ της Εφές Αναντόλου και της Γαλατασαράι. "Ο Ντόρσεϊ σήμερα μας έκανε περισσότερο κακό παρά καλό. Ήταν σαν να παίζουμε όλο το ματς με έξι παίκτες", είχε δηλώσει ο Τούρκος τεχνικός της Γαλατά θέτοντας ουσιαστικά τον Ντόρσεϊ εκτός των επιλογών του. Μία δήλωση που ήρθε παρά τη νίκη της Γαλατασαράι.

Η τοποθέτηση του Αταμάν δεν άργησε να βρει την απάντηση του Ντόρσεϊ μέσω ανάρτησής του στο λογαριασμό του στο Instagram, αν και ο Αμερικανός σέντερ φρόντισε στην πορεία να την αποσύρει όπως φαίνεται και σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας eurohoops.net. "Είμαι στο νοσοκομείο τις τελευταίες τρεις μέρες με τη γρίπη των χοίρων εδώ στην Τουρκία. Ενιωσα σαν να πεθαίνω. Εδώ δεν δίνουν ενέσεις και έχασα 3,5 κιλά. Ευχαριστώ τον Θεό γιατί οι γιατροί με κράτησαν στο νοσοκομείο επειδή η ομάδα ήθελε να προπονηθώ, ενώ πάλευα με αυτή τη γρίπη και σχεδόν λιποθύμησα στο παρκέ πριν έρθω στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τελικά με άφησαν να πάω σπίτι μου για να προσπαθήσω να γίνω καλά και να επιστρέψω γρήγορα και να παίξω στο All Star Game για τους φιλάθλους που θέλουν να με δουν. Σε ευχαριστώ Θεέ που με βοήθησες να παλέψω με αυτή τη γρίπη των χοίρων…".

Δύο θέσεις, όσο έμεινε αυτή του Ντόρσεϊ, που φανερώνουν πως είναι θέμα ημερών οι δύο πλευρές να χωρίσουν τους δρόμους τους. Παρά το ότι ο Ντόρσεϊ έδειξε να καταλαβαίνει το λάθος του δείχνει να είναι πλέον πολύ αργά για τον ίδιο. Ο Αταμάν με τον χρόνο που τον χρησιμοποιεί φαίνεται ότι δεν τον υπολογίζει, δείχνοντας ξεκάθαρα πως ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί ξένο σώμα. Το γεγονός ότι και ο Ντόρσεϊ επιθυμεί να φύγει από τη Γαλατασαράι το συντομότερο δυνατό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Το γιατί; Έχει να κάνει με το "θέλω" του να επιστρέψει στη Euroleague όπου οι ομάδες που συμμετέχουν στο ΤΟΡ 16 μπορούνε να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή στο ρόστερ τους. Κι αυτό ώστε να γίνει ενισχυμένες πλέον να συνεχίσουν το δρόμο τους τόσο για την πρόκρισή τους στα play off αλλά πολύ περισσότερο στο Final Four του Βερολίνου. Κάτι που σημαίνει ότι μετά την Παρασκευή (12/2), μετά από τρεις μέρες δηλαδή, τόσο οι 16 ομάδες του ΤΟΡ 16 της Euroleague όσο και ο ίδιος ο Ντόρσεϊ να έχουν δύο εβδομάδες στη διάθεσή του.

Από τη στιγμή που μείνει ελεύθερος, επικρατέστερος σταθμός για να συνεχίσει την καριέρα του και επιθυμία του θα είναι η Ελλάδα. Αποτελεί, εξάλλου, κοινό μυστικό ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται σε αναζήτηση αθλητικού σέντερ. Όπως ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του Ντόρσεϊ. Θεωρείται δεδομένο πως θα προταθεί και στους δύο "αιώνιους", αν δεν έχει ήδη γίνει, με το που μείνει ελεύθερος από τη Γαλατασαράι και από εκεί πέρα όλα θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της πάντως η διοίκηση της "τσιμ μπομ" δεν δείχνει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ναι μεν ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί μόνιμη πηγή γκρίνιας και προβλημάτων για το εσωτερικό της ομάδας, από την άλλη έχει ήδη δαπανηθεί ένα σημαντικό ποσό για εκείνον. Οπότε, το να αποχωρήσει για το τίποτα, δεν βρίσκεται προς το παρόν στο μυαλό των ανθρώπων της τουρκικής ομάδας.

Κι όσο για το θέλω του Ντόρσεϊ; Ο Αμερικανός σέντερ όπως προκύπτει από το περιβάλλον του φέρεται να προτιμάει η επιστροφή του στην Ελλάδα να γίνει για λογαριασμό του Ολυμπιακού όπως έπραξε και ο Κώστας Παπανικολάου στη δική του απόφαση με δεδομένο τη γνώση των αποδυτηρίων. Ο Ντόρσεϊ εξάλλου ήταν συμπαίκτης εκτός από τον "Παπ" με τους Βασίλη Σπανούλη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιώργο Πρίντεζη στην κατάκτηση της Euroleague της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 στην Κωνσταντινούπολη και του πρωταθλήματος. Οπότε δεν θα έχει και ιδιαίτερο πρόβλημα για να προσαρμοστεί.

Η ενδεχόμενη ωστόσο έλευση του 32χρονου Αμερικανού σέντερ στην ομάδα του Πειραιά δεν σημαίνει πως αυτόματα θα αποτελέσει παρελθόν και κάποιος από τους υπάρχοντες. Το μόνο σίγουρο κι αυτό αναγκαστικά θα πρέπει να αντικαταστήσει κάποιον για τη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ καθώς στη Euroleague δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Επί του παρόντος ωστόσο για τον Ολυμπιακό αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι της Παρασκευής στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ για την 7η αγωνιστική των ομίλων του ΤΟΡ 16 της Euroleague στο φινάλε του Α' γύρου. Με τη λήξη του θα φανεί στο βάθος των δύο εβδομάδων που θα ακολουθήσουνε μέχρι το παιχνίδι στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέχεια του δρόμου προς το Final Four του Βερολίνου θα έχει και άλλον παίκτη στη διάθεσή του εκτός του Κώστα Παπανικολάου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ