ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"

Είναι… σκοτωμένος με τον Σπανούλη; Γιατί αποκαλεί τον εαυτό του "μαλάκα" (σε άπταιστα ελληνικά); Θα ερχόταν στον Ολυμπιακό αντί του Γιανγκ; Γιατί κατηγορεί, πλέον, τον Kill -Bill; ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ Τζόι Ντόρσεϊ στο Sport24.gr!

Ο Τζόι Ντόρσεϊ επιστρέφει απόψε (25/11, 19:00) ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα έχει τον Στεφάν Λάσμε απέναντι αλλά δίπλα του. Ναι, τον Γκαμπονέζο σέντερ με τον οποίον "σχεδόν σκοτωνόμασταν σε κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα!".

Συνέντευξη στους Γιάννη Σταυρουλάκη, Αναστάση Καραμουσαδάκη

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"
Ντόρσεϊ

Sport24.gr για όλα! Την επεισοδιακή αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη και το "Μην με γαμ…ς και γυρίσεις στο ΝΒΑ" που του είπε ο αρχηγός!

Παραδέχεται ότι έφυγε από τους "ερυθρόλευκους" νιώθοντας ότι άφησε κάτι στη μέση ενώ αποκαλύπτει ότι αν ο Κώστας Παπανικολάου αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα το κάνει μόνο για το σπίτι του!

Ας αρχίσουμε από τα πιο σημαντικά! Αθήνα ή Κωνσταντινούπολη;

"Ω Θεέ μου! Να σου πω την αλήθεια ή αυτό που θες να ακούσεις (γέλια); Λοιπόν, η Αθήνα ήταν το καταφύγιό μου όταν αποχώρησα από την Ισπανία και ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα μου έπειτα από μια άσχημη περίοδο στη Λαμποράλ Κούτσα. Έγιναν πολλά όμως έχω αφήσει την καρδιά μου εδώ! Ζήσαμε τρομερές καταστάσεις με τον Ολυμπιακό. Η Αθήνα θα σημαίνει πάντα πολλά για μένα".

Πως είναι η ζωή στην άλλη πλευρά;

"Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Όμορφη και επιβλητική. Επίσης οι άνθρωποι είναι καλοί".

"Ήμουν έτοιμος να κοιμηθώ στο τιμόνι"

Πάντως είσαι ο πρώτος Αμερικανός που τον ρωτάμε για την Κωνσταντινούπολη και δεν λέει κάτι για την κίνηση!

"Το σπίτι μου από το γήπεδο είναι στα 3 λεπτά! Δεν πάω πουθενά αλλού! Πουθενά! Όταν έμενα ακόμα στο ξενοδοχείο, υπέφερα! Ξέρεις πόση ώρα ήθελα για να πάω για προπόνηση; Μιάμιση ώρα! Όπως ακριβώς στο λέω!!! Ήμουν έτοιμος να… κοιμηθώ στο τιμόνι. Χειρότερα από το Λος Άντζελες, από το Μαϊάμι, από παντού! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο".

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"

O Tζόι Ντόρσεϊ εξηγεί στον συντάκτη του Sport24.gr, Γιάννη Σταυρουλάκη, ότι ο Ολυμπιακός ήταν το καταφύγιό του

Πάμε και στη Γαλατάσαραϊ. Πιστεύεις ότι η ομάδα με τον Λάσμε, τον ΜακΚόλουμ, τον Μίτσοφ κι εσένα θα μπορούσε να σταθεί στην εφετινή Euroleague;

"Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να κάνουμε… θόρυβο αφού έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Πριν ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια, παίξαμε σε πολλά τουρνουά και σε διάφορα φιλικά προετοιμασίας. Οι αντίπαλοι της Γαλατά μας έλεγαν το ίδιο πράγμα. Ότι, δηλαδή, έχουμε ομάδα επιπέδου Euroleague. Πλέον έχουν μπει όλα τα κομμάτια εκεί που πρέπει και ο κόουτς μάς οδηγεί στον σωστό δρόμο!".

"Θέλω να κυριαρχήσω στην Ευρώπη"

Ήταν εύκολη απόφαση να επιστρέψεις στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι;

"Πίστεψέ με, ήταν πραγματικά πολύ εύκολη. Η εμπειρία στους Houston Rockets ήταν εξαιρετική. Είχα δίπλα μου τον Ντουάιτ Χάουαρντ και έμαθα πολλά από αυτόν τον τύπο όμως γύρισα. Είμαι ξανά εδώ, μαζί σας, και πλέον θέλω να κυριαρχήσω στην Ευρώπη!"

Ο προπονητής σου, ο Εργκίν Αταμάν, εξήγησε πρόσφατα ότι "ΟΚ, αφού δεν μας θέλουν στην Euroleague, θα πάρουμε φέτος το Eurocup και θα μας βρουν μπροστά τους του χρόνου, είτε θέλουν, είτε όχι". Πιστεύεις ότι είναι πιθανό να συμβεί;

"Ναι, την άκουσα κι εγώ αυτή τη δήλωση. Λοιπόν, είναι πολύ πιθανό, φίλε μου! Έχουμε μια τρομερή ομάδα... Εγώ και ο Λάσμε παίζουμε καλή άμυνα ενώ έχουμε παίκτες-ηγέτες που μπορούν να σκοράρουν. Αν δεν είμαστε εγωιστές, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Sky is the limit".

"Σχεδόν σκοτωνόμασταν με τον Λάσμε!"

Μίλησέ μας για αυτή τη σχέση με τον Στεφάν Λάσμε;

"Βασικά, το πρόβλημα με τον Στεφ είναι ότι έχει παίξει στον Παναθηναϊκό! Δεν τον γουστάρω καθόλου (γέλια). Έπαιξε στον Παναθηναϊκό, έχω φορέσει τα κόκκινα… Πραγματικά δεν ήξερα πώς θα προχωρούσε αυτή η σχέση στη Γαλατάσαραϊ. Σχεδόν σκοτωνόμασταν σε κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα! Στα ντέρμπι ήθελα να παλέψω μαζί του! Πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται στη χώρα σας. Τι κάνετε εσείς οι Έλληνες (γέλια); Μας αλλάζετε τη νοοτροπία. «Μην μιλάτε σε κανέναν από τον Παναθηναϊκό πριν από τους αγώνες». Μου το έλεγαν συνέχεια πριν τα ματς: Μην τους μιλάτε. Απλώς, μπείτε μέσα να παλέψετε" .

Πλέον θυμάστε καθόλου τα παλιά και τα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ;

"Ναι, βέβαια. Μιλάμε συνέχεια για την ατμόσφαιρα σε αυτά τα ματς. Τρελό όλο αυτό που ζούσαμε. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο από τότε".

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"

Αντίπαλοι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, συμπαίκτες στη Γαλατάσαραϊ!

"Δεν έχω πάει στη Μύκονο και φταίει ο Σπανούλης"

Μπορείς να μου συγκρίνεις καταστάσεις στη Γαλατάσαραϊ, την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό;

"Μα, μόλις ξεκίνησα εδώ! Με τον Ολυμπιακό γράψαμε ιστορία, με την Μπαρτσελόνα κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, με τη Γαλατάσαραϊ πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα Παντού υπήρχαν και υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Επίσης, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το καλοκαίρι στη Βαρκελώνη και την Ελλάδα. Οι παραλίες, όλα… Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω πάει ακόμα στη Μύκονο και φταίει ο Σπανούλης! Όλο έλεγε ότι θα με πάει όμως δεν με πήγε ποτέ! Ποτέ!".

Τώρα που είσαι εκτός από όλα αυτά, πως τα βλέπεις ως τρίτος; Τα επεισόδια, τις κόντρες, τους... βομβαρδισμούς στα γήπεδα, τους οπαδούς που δημιουργούν προβλήματα

"Μαλάκες (σ.σ. σε άπταιστα ελληνικά)! Βέβαια, βγάζω κι εγώ πολύ πάθος στο γήπεδο. Σαν κι αυτούς. Ίσως να είμαι κι εγώ μαλάκας τελικά. Τι να πω, είναι τρελό".

Μάλιστα… Τι βλέπεις στο παιχνίδι με την ΑΕΚ; Η αντίπαλός σας έχει τέσσερις σερί νίκες στο Eurocup και εννιά συνεχόμενες έπειτα από το μεταξύ σας παιχνίδι στο Abdi Ipekci.

"Έχουν πραγματικά καλούς παίκτες, ειδικά ο ψηλός τους, ο Μαυροκεφαλίδης, παίζει πραγματικά καλά. Έπειτα από τη νίκη με τη Νταρουσάφακα την περασμένη Δευτέρα, οι συμπαίκτες μου πήραν αυτοπεποίθηση, παίζουμε σαν ομάδα και όλοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Είμαι στην Αθήνα και θέλω να το κερδίσω αυτό το παιχνίδι".

Φαντάζομαι το γεγονός ότι παίζεις στο ΟΑΚΑ είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα.

"Φυσικά! Είχα να έλθω στην Ελλάδα σχεδόν δυο χρόνια. Είναι η ευκαιρία μου να δείξω στους Έλληνες φιλάθλους τι έχασαν".

Πλέον, Τζόι, είσαι 32…

"(μας διακόπτει) 31 ακόμα! Μην με μεγαλώνεις, τον επόμενο μήνα έχω γενέθλια!".

Έστω! Είσαι ακόμα 31, λοιπόν. Θα μας πεις πόσο έχεις αλλάξει σε σχέση με τον Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού;

"Είμαι πιο ώριμος τώρα. Το παιχνίδι έρχεται σε εμένα πιο εύκολα. Πλέον δεν έχω τις εμμονές που είχα παλιά. Νομίζω ότι κατανοώ το παιχνίδι καλύτερα. Επίσης νιώθω πιο ήρεμος".

"Άφησα κάτι στη μέση στον Ολυμπιακό"

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, πιστεύεις ότι άφησες κάτι στη μέση;

"Δυστυχώς, ναι. Ήταν ένα κακό ξέσπασμα που τα γκρέμισε όλα, που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ! Εκείνη την περίοδο ήθελα… αρρωστημένα να κερδίζω! Θυμάμαι ακόμα το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις, στο ΣΕΦ (σ.σ. ήττα για τους Πειραιώτες με 61-79). Ήμασταν πραγματικά κακοί. Ξέσπασα. Έφυγα από την ομάδα και ό,τι έγινε ήταν λάθος μου. Το μετάνιωσα βαθιά και ειλικρινά. Πλέον δεν μπορώ να γυρίσω πίσω και να αλλάξω ό,τι έγινε. Το άφησα πίσω μου και προχώρησα".

Σε ρωτάω γιατί οι φίλοι του Ολυμπιακού μιλούν ακόμα με τα καλύτερα για σένα που ήλθες με τον Έισι Λο μέσα στη χρονιά και η ομάδα κέρδισε την Euroleague.

"Το βλέπω στο Facebook! Πάντα μου γράφουν «Γύρνα πίσω στο ΣΕΦ!». Πάντα".

Όταν επέστρεψες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, περίμενες ότι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού θα σε βραβεύσουν για την προσφορά σου;

"Ήταν τρελό όμως ο Παπ μου είπε πριν μπούμε στο παρκέ: «μην βγάλεις τώρα τα συναισθήματά σου, σε παρακαλώ! Μην κλάψεις!». Φίλε μου, ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάματα έπειτα από αυτό που έγινε! Σχεδόν έκλαψα. Ήταν πολύ συγκινητικό".

Ντόρσεϊ: "Ήμουν έτοιμος να κλάψω στο ΣΕΦ"

Η στιγμή της βράβευσής του από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο

Τι γνώμη έχεις για τους κύριους Αγγελόπουλους;

"Μου συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά. Άψογα! Μου μιλούσαν και έδειχναν το ενδιαφέρον τους. Από κει και πέρα, ήταν ο Σπανούλης αυτός που είχε αναλάβει να κρατάει την ομάδα ενωμένη. Ήμασταν μια οικογένεια, όχι μόνο μια ομάδα".

"Μην με γαμ…ς και γυρίσεις στο ΝΒΑ!!!"

Τελικά, τι σχέση έχεις με τον Σπανούλη; Σε παλαιότερη συνέντευξή σου φαινόσουν να εκφράζεις τα παράπονά σου για τη συμπεριφορά του απέναντί σου!

"Εγώ και ο Μπίλι ήμασταν τόσο κοντά που στις πρώτες μέρες μου στον Ολυμπιακό, μου είπε «μαλάκα, μην με γαμ…ς και γυρίσεις στο ΝΒΑ»! Μαζί κερδίσαμε την Euroleague και το πρωτάθλημα. Έμεινα και την επόμενη χρονιά ωστόσο ήθελα να έχω πιο μεγάλο ρόλο στην ομάδα και ο Βασίλης μου εξήγησε: «Τζόι, μην αγχώνεσαι για το σκοράρισμα. Κάνε το παιχνίδι σου και όλα θα γίνουν». Εγώ, όμως, ήθελα να δείξω σε όλους ότι ήμουν καλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είπαμε κάποια πράγματα όμως είμαστε ακόμα φίλοι".

Τι θυμάσαι από εκείνον τον τελικό της Euroleague;

"Με την ΤΣΣΚΑ; Τι παραπάνω; Ήμασταν πίσω με 19 πόντους! Είπαμε στον κόουτς, «γιατί έχεις μέσα τους πιτσιρικάδες; Βάλε μας μέσα!». Είδες τι έγινε. Οι πιτσιρικάδες κέρδισαν τον τίτλο και για εμάς" .

"Μην σε νοιάζει η Euroleague, μόνο το πρωτάθλημα"

Και μετά ήλθε το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό…

"Αυτό μου ζητούσαν όλοι στον Ολυμπιακό! «Μην ανησυχείς για την Euroleague, δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να την κερδίσουμε». «Να σε νοιάζει το πρωτάθλημα!». Τους είπα «Μην το σκέφτεστε, θα τα κερδίσουμε όλα!».

"Ο Παπανικολάου θα γυρίσει σπίτι του"

Θα ήθελα το σχόλιό σου για τον Κώστα Παπανικολάου. Ήσασταν συμπαίκτες στους Rockets και τον Ολυμπιακό ενώ ο Κώστας συνεχίζει να κυνηγά το όνειρό του στο ΝΒΑ.

"Το είπα στον Παπ από την αρχή ότι η μετάβαση θα ήταν πολύ δύσκολη. Ειδικά αν περιμένεις να έχεις πολλά λεπτά στο παρκέ και στο τέλος περιορίζεσαι. Ήμουν πάντα δίπλα του και ελπίζω να έχει καλύτερες πιθανότητες στους Nuggets. Ξεκίνησε να παίζει πολύ καλά στο Houston όμως τραυματίστηκε και ήλθαν κάποια άλλα παιδιά στη θέση του. Μου είχε πει ότι είχε σκοπό να δοκιμάσει για άλλη μια χρονιά και μετά ίσως επιστρέψει. Μην με ρωτήσεις για ποια ομάδα! Σίγουρα θα γυρίσει σπίτι του!".

Στο μεταξύ, ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για ψηλό…

"(μας διακόπτει) Το άφησες για τελευταία ερώτηση, ε; Είναι φήμες. Δεν ξέρω, θα βγούμε για φαγητό με τον Σπανούλη, ίσως μιλήσουμε για αυτό (γέλια)"!

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ