ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντάρντεν: "Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει όπως πέρσι"

Ντάρντεν: "Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει όπως πέρσι"

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν επέστρεψε στην Ελλάδα και μίλησε για την περσινή του εμπειρία στον Ολυμπιακό, αλλά και για τη δύσκολη στιγμή της αποχώρησης του. "Η φετινή ομάδα θέλει να γίνει σαν την περσινή" εξήγησε ο Αμερικανός φόργουορντ, που έστειλε το μήνυμα του στους φιλάθλους των "ερυθρολεύκων".

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν δεν κρατάει κακία. Αντίθετα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τη φετινή του ομάδα. Ο άσος της Μπεσίκτας, που επισκέφτηκε τη χώρα μας για να αγωνιστεί απέναντισ τον ΠΑΟΚ, γύρισε το χρόνο πίσω, θυμήθηκε την περσινή του εμπειρία και φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους.

Όταν οι Πειραιώτες κέρδισαν τους "πράσινους" εκτός έδρας με 66-77 στις 2/5/2015, ένα αποτέλεσμα με το οποίο "κλείδωσαν" την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ο Αμερικανός είχε πετύχει 15 πόντους. Aν υπάρχουν δύο ματς με... ιδιαίτερη σημασία κατά την διάρκεια της περσινής (σεζόν 2014-15) πορείας του Τρεμέλ Ντάρντεν στον Ολυμπιακό στα οποία ο Αμερικανός φρόντισε να δείξει... ποιος είναι, αυτά ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (για το πρωτάθλημα).

Επίσης, ο τελευταίος είχε εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ματς των τελικών του πρωταθλήματος και αποτέλεσε τον παίκτη-κλειδί (πέτυχε συνολικά 14 πόντους, εκ των οποίων οι 10 ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο κρατώντας "όρθιους" τους "ερυθρόλευκους" στο διάστημα που ο "αιώνιος" αντίπαλός τους έκανε την... αντεπίθεσή του για να "γυρίσει" το παιχνίδι) για την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 69-76 στις 10/6/15.

Με εκείνο το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στις νίκες στους τελικούς με τους "πράσινους" και εν συνεχεία με θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Έτσι ο Αμερικανός έφτανε να μετράει 5 στις 5 νίκες απέναντι στους "πράσινους", με τον Ολυμπιακό να χάνει από τον "αιώνιο" αντίπαλο του μόνο μια φορά μες στη σεζόν κι αυτή στο παιχνίδι που ο Ντάρντεν ήταν εκτός.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να αλλάξει τη δομή της περιφέρειας κι έτσι ο συγκεκριμένος παίκτης αποχώρησε από την ομάδα. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, με τον προπονητή των Πειραιωτών να έχει στο μυαλό του παράλληλα την "αναβάθμιση" του Ιωάννη Παπαπέτρου. Τι λέει όμως ο ίδιος για όλα αυτά; Για την περσινή του ελληνική εμπειρία, αλλά και το "όχι" του φετινού καλοκαιριού;

Ντάρντεν: "Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει όπως πέρσι"
Ντάρντεν INTIME SPORTS

"Ευχαρίστησή μου που αγωνίστηκα σε μια θρυλική ομάδα"

Αρχικά μας μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague. "Ηταν μια σεζόν που η ομάδα μας είχε πολλούς στόχους ενώ φτάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου (σ.σ. στην Euroleague). Είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Ελλάδας και το κάναμε και φτάσαμε στο final four της Euroleague. Ηταν ευχαρίστηση για μένα που αγωνίστηκα σε μια θρυλική ομάδα".

"Υπάρχουν νέοι παίκτες φέτος, η φιλοσοφία μένει η ίδια..."

Οσο για το αν ο Ολυμπιακός φέτος (2015-16) μπορεί να επαναλάβει ό,τι κατάφερε και πέρυσι (2014-15); "Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να το γνωρίζω. Υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα. Κάθε παίκτης έχει τον δικό του ρυθμό και μερικές φορές σε κάποιους καλαθοσφαιριστές παίρνει περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν. Η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει ίδια πάντως. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, να καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική", είπε ο Ντάρντεν.

"Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να γίνει όπως πέρυσι..."

Ο Αμερικανός "έζησε" αρκετά παιχνίδια την περσινή περίοδο απέναντι στον Παναθηναϊκό και ξέρει πολύ καλά τι... εστί η κόντρα με τους "πράσινους". Φέτος ο Ολυμπιακός ήδη έχασε δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, μια στο Κύπελλο και μια στο πρωτάθλημα και του ζητήσαμε να μας σχολιάσει αν αυτές οι ήττες στην παρούσα φάση "σημαίνουν"... κάτι γι' αυτόν.

"Είναι δύσκολο να απαντήσω. Ηταν δύσκολο ο Ολυμπιακός φέτος να παρουσιάσει την ίδια ομάδα που είχε παλαιότερα, την περσινή σεζόν. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας η κάθε ομάδα προσπαθεί να «φτιαχτεί» και να γίνει καλύτερη. Οπως ξέρεις, υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα, επομένως ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αποκτήσει την παλιά του δύναμη και να γίνει ακόμη καλύτερος σαν ομάδα".

"Εφυγα από τον Ολυμπιακό αλλά το καταλαβαίνω..."

Οσο για το αν στενοχωρήθηκε που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό; Ο Ντάρντεν απάντησε: "Ξέρεις, τέτοια πράγματα συμβαίνουν συνεχώς. Προσπαθώ να το ξεπεράσω και αποφάσισα να φύγω από την ομάδα από την στιγμή που εκείνη ήθελε να βελτιωθεί. Κάθε ομάδα θέλει να βελτιωθεί για να μην χάνει το πρωτάθλημα και πίστευαν πως η ομάδα θα είναι καλύτερη δίχως εμένα. Το καταλαβαίνω αυτό και πρέπει να το συνειδητοποιήσω".

Ντάρντεν: "Ο Ολυμπιακός θέλει να γίνει όπως πέρσι"
Ντάρντεν INTIME SPORTS

"Τα καλύτερα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική"

Ο Ολυμπιακός την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Αμερικανός όμως φρόντισε να... υπενθυμίσει στους φίλους των "ερυθρόλευκων" πως υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα και πως χρειάζεται υπομονή. Ετσι μέσω της κουβέντας μας, τους "έστειλε" το εξής μήνυμα: "Τα καλύτερα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού γι' αυτή την σεζόν... Να κάνετε υπομονή! Ξέρετε, είναι μια νέα ομάδα και θα είναι ανταγωνιστική, όπως πάντα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ