ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντάνστον: "Η ήττα στο Κύπελλο δεν μας γκρέμισε"

Ντάνστον: "Η ήττα στο Κύπελλο δεν μας γκρέμισε"

Ο Μπράιαντ Ντάνστον παραδέχεται στο Sport24.gr ότι η χρονιά ξεκίνησε κάπως... τρελά για τον Ολυμπιακό, θυμάται τον χαμένο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και μιλάει για το μέλλον του στους Πειραιώτες.

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε του αποκλεισμού στα προημιτελικά του Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες τελείωσαν τη σεζόν στην Basket League με ρεκόρ 33-2 (σ.σ. 25-1 στην κανονική περίοδο, 8-1 στα playoffs), έφτασαν ως τον τελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, "σκούπισαν" τον Παναθηναϊκό στους τελικούς και κατέκτησαν το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αποδίδοντας όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον κάνει τον απολογισμό της σεζόν στο Sport24.gr, εξηγεί το τι διαφορετικό έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" σε σχέση με πέρσι και μιλάει για το μέλλον του στον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο να παίξει στο Eurobasket με τη Σλοβενία.

Κατ' αρχάς, τι σημαίνει αυτό το πρωτάθλημα σε προσωπικό επίπεδο;

"Νομίζω ότι δίνει αξία σε όλη την προσπάθεια που έκανα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ακόμα και πέρσι φτάσαμε πολύ κοντά να το κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ε, το πετύχαμε φέτος και είναι κάτι απίστευτο! Ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική χρονιά. Δείξαμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία. Παίζουμε μπάσκετ που φέρνει νίκες και είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα",

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις πέντε σερί νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι παραπάνω κάνατε από τον αντίπαλό σας σε αυτά τα παιχνίδια;

"Απλώς, η άμυνά μας ήταν καλύτερη. Ευτυχώς για εμάς, η ήττα στο Κύπελλο δεν μας γκρέμισε! Ήταν ένα παιχνίδι που ήμασταν φαβορί όμως... καταφέραμε να χάσουμε. Η σεζόν ξεκίνησε κάπως περίεργα όμως ήμασταν πιο δυνατοί και ψυχολογικά έτοιμοι σε σχέση με πέρσι. Όταν τα πράγματα ζόρισαν, όλοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα. Τώρα βρήκαμε τον τρόπο να γυρίσουμε την κατάσταση και να πάρουμε το πρωτάθλημα, χάρη στην καλή μας άμυνα".

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος ή ο Παναθηναϊκός ήταν χειρότερος, σε σχέση με πέρσι;

"Δεν ξέρω. Είναι δυο εντελώς διαφορετικές χρονιές. Άλλες συνθήκες, άλλα πρόσωπα, άλλες καταστάσεις. Βγήκαμε εκεί έξω και τα δώσαμε όλα. Κάναμε καλή δουλειά και είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε. Το θέλαμε πολύ, το ήθελε κι ο κόσμος αυτό το πρωτάθλημα. Επομένως, τέλος καλό, όλα καλά".

Βλέποντας πλέον ψύχραιμα τα πράγματα, τι έγινε σε εκείνο το ματς Κυπέλλου;

"Μάλλον καταρρεύσαμε. Είχαμε το προβάδισμα, δεν θυμάμαι για πόση ώρα, όμως μπλοκάραμε. Μια πολύ κακή κατάσταση, αυτή και όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί στο τέλος και εμείς καταρρεύσαμε! Το ίδιο πάθαμε και πέρσι, στα μεταξύ μας παιχνίδια. Τελικά, αυτή η ήττα άλλαξε τα πράγματα. Την αντιμετωπίσαμε σωστά και φτάσαμε στο πρωτάθλημα",

Τι διαφορετικό έφερε ο κόουτς Σφαιρόπουλος στον Ολυμπιακό;

"Νομίζω ότι βάλαμε περισσότερη ένταση. Ο κόουτς απαιτεί τελειότητα. Σε όλα! Ξέρει, βέβαια, ότι δεν μπορούμε να είμαστε τέλειοι όμως προσπαθούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα, να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Όπως είπα και πριν, η χρονιά ξεκίνησε κάπως... τρελά. Ο Μίλαν ήταν προπονητής για λίγο και μετά ήλθε ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Μας έβαλε στο σωστό δρόμο, όλοι ξέρουν τους ρόλους τους και, επίσης, όλοι είδαν τα αποτελέσματα στο γήπεδο".

Το μέλλον σου είναι στον Πειραιά;

"Δεν ξέρω. Προς το παρόν, να απολαύσω αυτές τις στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε και θέλω να το ζήσω έντονα!".

Θα σε δούμε στο Eurobasket με τη Σλοβενία;

"Είναι πιθανό"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ