ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντάνστον: "Δεν υπάρχει δικαιολογία"

Ντάνστον: "Δεν υπάρχει δικαιολογία"
INTIME SPORTS

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, μιλώντας στο Sport24.gr, αναγνώρισε τη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού, χωρίς να θελήσει να ψάξει για δικαιολογίες όπως της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού μπορεί να υπήρξε έντονος προβληματισμός για την ήττα από τον Άρη στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs στο Nick Galis Hall ωστόσο υπήρχε και η αναγνώριση όπως συνέβη δια στόματος του Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο Αμερικανός σέντερ, μιλώντας στο Sport24.gr, δεν θέλησε να ψάξει για δικαιολογίες όπως της απουσίας του Βασίλη Σπανούλη ξεκαθαρίζοντας πως η εικόνα και το αποτέλεσμα είχε να κάνει με το ότι δεν εκτελέστηκαν οι οδηγίες του τεχνικού τους Γιάννη Σφαιρόπουλου.

"Δεν παίξαμε καλά από το τζάμπολ του παιχνιδιού όπως και στην πορεία του και για αυτό δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε την σειρά και να προκριθούμε στους τελικούς των playoffs. Ουσιαστικά δεν μπήκαμε με την απαιτούμενη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να χάσουμε και δεν θα ήθελα να ψάξω για καμία δικαιολογία για την εμφάνισή μας γιατί δεν υπάρχει".

Για το κατά πόσο μπορεί να αυτή η εμφάνιση και ήττα από τον Άρη να βοηθήσει τον Ολυμπιακό εν όψει της συνέχειας των playoffs και ειδικότερα εν όψει των τελικών με τον Παναθηναϊκό ο Ντάνστον έδωσε την δική του εξήγηση. "Θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει ένα μάθημα μας για την συνέχεια των playoffs τόσο για την ημιτελική σειρά με τον Άρη όσο και μετά με τον Παναθηναϊκό. Και πιο συγκεκριμένα ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώνουμε σε κανένα σημείο είτε της σειράς είτε του εκάστοτε παιχνιδιού. Όπως για παράδειγμα στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη όπου ίσως πιστέψαμε ότι ερχόμενοι στην Θεσσαλονίκη θα είχαμε το ίδιο εύκολο έργο όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΣΕΦ".

Κι όσο για το επόμενο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs με τον Άρη αύριο και πάλι στην Nick Galis Hall ο Ντάνστον είχε να πει. "Θα πρέπει τη φορά αυτή να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι από το τζάμπολ και να πολεμήσουμε για να πάρουμε τη νίκη που μας απομένει για να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς. Για αυτό και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε".

Σχετικά με την εμφάνιση του Άρη στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs και αν περίμενε να αντιδράσει μετά από τις δύο βαριές ήττες του στο ΣΕΦ ο Αμερικανός σέντερ ήταν ξεκάθαρος. "Προσωπικά το περίμενα γιατί έχοντας αγωνιστεί στον Άρη γνωρίζω καλά την ψυχολογία που υπάρχει ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Ειδικά όταν είναι και οι φίλαθλοι στις κερκίδες και είναι γεμάτες με μας να μην εκμεταλλευτήκαμε ούτε και την απουσία τους σε αντίθεση με τον Άρη που κατάφερε να την ξεπεράσει. Για αυτό και περίμενα ότι οι παίκτες του Άρη θα έμπαιναν αποφασισμένοι μη έχοντας να χάσουνε κάτι να μας κερδίσουνε και το κατάφεραν".

Σε εκείνο το σημείο ο Ντάνστον με την γλώσσα της αλήθειας, δήλωσε στο Sport24.gr: "Ο κόουτς μας μπορεί να μας προετοίμασε κατάλληλα τις μέρες που ακολούθησαν μετά από το δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ όπου κάναμε και το 2-0 επί του Άρη αλλά εμείς φταίμε που δεν κάναμε αυτό που έπρεπε".

Κι όσο για την απουσία του Σπανούλη αλλά και του Πέτγουεϊ, επανέλαβε και επέκτεινε πως: "Όπως είπα και νωρίτερα δεν υπάρχουνε δικαιολογίες ούτε για την ήττα μας αλλά ούτε και για την εμφάνισή μας. Εμείς και μόνο φταίμε για αυτήν. Μπορεί να έλειπαν οι Σπανούλης και Πέτγουεϊ αλλά και πάλι δεν είναι δικαιολογία. Εξάλλου στην διάρκεια της φετινής μας χρονιάς μάθαμε να παίζουμε με απουσίες και να τις ξεπερνάμε.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι και ο Άρης είχε απουσίες (σ.σ. Νέιμικ, Αντεγκμπόγιε, Καραθανάσης και Σίμτσακ που απλώς ήταν στην αποστολή) και πιο σημαντικές για αυτόν. Οι παίκτες όμως που αγωνίστηκαν παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και δυναμικοί αγωνιζόμενοι σαν ομάδα όλοι μαζί και μας κέρδισαν δίκαια. Πλέον εμείς καλούμαστε στις δύο μέρες που θα μεσολαβήσουνε μέχρι το επόμενο τζάμπολ να παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να τελειώσουμε την σειρά και να προκριθούμε στους τελικούς του πρωταθλήματος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ