ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νίκολα Μιλουτίνοφ με στατιστικά που θα ζήλευε κι ο Σακίλ Ο' Νιλ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί ένας μπασκετμπολίστας να έχει ποσοστό 83% στο σύγχρονο μπάσκετ, σε βάθος χρόνου; Και όμως, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ το έχει καταφέρει με τους αριθμούς του στα τελευταία 12 ματς να "ζαλίζουν".

Το διάστρεμμα σε εκείνο το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ , τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν τελικά μια καλή ευκαιρία για να πάρει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μερικές ανάσες (αρκετές για την ακρίβεια), πριν επιστρέψει στη σύνθεση του Ολυμπιακού δυνατός και έτοιμος να κυριαρχήσει. Αυτό κάνει ο Σέρβος σέντερ εδώ και έξι εβδομάδες, με τους αριθμούς του να θυμίζουν κάτι μεταξύ Σακίλ Ο' Νιλ και ΝτιΆντρε Τζόρνταν!

Η συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη, η αποφασιστικότητά του να τελειώσει φάσεις κάθε φορά που βρίσκεται κοντά στο καλάθι, η αποτελεσματικότητά του από την γραμμή των βολών, σε συνδυασμό με το μέγεθος και το μάκρος του, αλλά και το γεγονός ότι δεν παίρνει "τραβηγμένες από τα μαλλιά" προσπάθειες, τον έχουν βοηθήσει να παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του.

Στα τελευταία 12 παιχνίδια σε EuroLeague, Κύπελλο και Stoiximan.gr Basket League, o Μιλουτίνοφ δείχνει για ποιους λόγους ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ταλέντο του, επέμεινε όταν η βελτίωσή του ήταν αργή και συνεχίζει να τον θεωρεί ως μία από τις 3-4 σημαντικότερες μονάδες.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 12 ΜΑΤΣ:

126 πόντοι (10.5 μέσο όρο)

με 52/63 δίποντα (83%) και 22/24 βολές (92%)

95 ριμπάουντ (7.9 μέσο όρο)

12 ασίστ (1 μέσο όρο)

11 κοψίματα

11 λάθη

249 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (20.7 μέσο όρο)

σε 258 λεπτά συμμετοχής (21.5 μέσο όρο)

Οι αριθμοί του Μιλουτίνοφ προκύπτουν από το άθροισμα των επιδόσεών του απέναντι σε Παναθηναϊκό (εκτός έδρας), Κύμη (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Άρη (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), Κολοσσό (εντός), ΑΕΚ (Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Βαλένθια (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Στα τελευταία τέσσερα ματς με Μπάμπεργκ, Ρέθυμνο, Μπαρτσελόνα και Κολοσσό ο Σέρβος έχει 13/13 δίποντα και 8/8 βολές.

Μπορεί το δείγμα να μην είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να μην κρίθηκε κάτι στα 11 από τα 12 παιχνίδια (πλην του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης), μπορεί η δυναμικότητα μερικών αντιπάλων να μην ήταν τέτοια που να βοηθά να προκύψουν ιδιαίτερα συμπεράσματα, όμως η εικόνα του Μιλουτίνοφ είναι συνολικά εξαιρετική και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται πλέον τα προσόντα του (σε ηλικία 23 ετών) είναι εντυπωσιακός. Μένει να δούμε πως θα συνεχίσει και κυρίως, πως θα λειτουργήσει σε αγώνες όπως τα playoffs της EuroLeague, οι ημιτελικοί και οι Τελικοί (αν ο Ολυμπιακός φτάσει εκεί) της Stoiximan.gr Basket League, ελπίζουμε και το Final Four του Βελιγραδίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ