ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα την Νταρουσάφακα με σκορ 61-57, έχοντας για μεγάλο κέρδος τον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ που στο ντεμπούτο του εντυπωσίασε (13π, 6ρ) με την τεχνική του κατάρτιση.

Για τον μικρό τελικό του τουρνουά στο Ζαντάρ, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα την Νταρουσάφακα με σκορ 61-57, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν την τρίτη θέση στο τουρνουά, μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο ματς έχοντας πέντε απουσίες, καθώς δεν έπαιξαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι (προφυλάχθηκε), Χάκετ και Χάντερ (τραυματίας), αλλά παρά το γεγονός αυτό ήταν ικανοποιητικός ανά διαστήματα. Με εξαίρεση το κακό πρόσωπο που έδειξε στη τρίτη περίοδο (έκανε ένα 14-0 σερί η Νταρουσάφακα), οι Πειραιώτες είχαν καλές στιγμές στην αναμέτρηση και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, δείχνοντας χαρακτήρα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να πάρουν τη νίκη Οι Πειραιώτες είχαν και πάλι αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (9/15), ήταν ξανά άστοχοι από την περιφέρεια (4/15τρ-26.7%), αλλά πήραν την μάχη στα ριμπάουντ (36-27).

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ικανοποίησε ο Μιλουτίνοφ στο ντεμπούτο του

Μεγάλος κέρδος για τους Πειραιώτες στην αναμέτρηση ο εξαιρετικός Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ, στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους (5/7δ, 3/5β) και 6 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Απέδειξε πως διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση στην επίθεση και κυρίως παιχνίδι με πλάτη, τελειώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τις φάσεις μέσα στο "ζωγραφιστό", ενώ συνείσφερε και στην άμυνα με το ύψος του (2.11). Ο Ολυμπιακός είχε χρόνια να δει στο ρόστερ του "5άρι" που να διαθέτει παιχνίδι με πλάτη, από την εποχή (2010-11) του Ράσο Νεστέροβιτς.

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχε προβλήματα στην άμυνα ο Γιανγκ (9π, 6ρ) απέναντι στους σέντερ της Νταρουσάφακα, με τον Ερντέν να κερδίζει μάχες τελειώνοντας το ματς με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ είχε καλές στιγμές στο ματς και εμπνεύσεις ο Αθηναίου που έδωσε λύσεις στην επίθεση (12π, 2/4τρ).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα τους Μάντζαρη, Στρόμπερι, Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Γιάνγκ, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-0 στο σκορ. Η Νταρουσάφακα όμως απάντησε γρήγορα με ένα σερί 6-0 (5-6), με τον Γιανγκ να αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στους ψηλούς (Ερντέν, Σλότερ) των Τούρκων. Ο Μιλουτίνοφ, στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Πειραιωτών. Ο Σέρβος σέντερ έδειξε πως διαθέτει καλή τεχνική και παιχνίδι με πλάτη μέσα στη ρακέτα, τελειώνοντας όμορφα τις φάσεις. Ακολούθησε ένα επιθετικό κρεσέντο με ωραίες εμπνεύσεις από τον Αθηναίου, ο οπιοίος "έγραψε" το 13-8 με τρίποντο και ντράιβ, με το 13-12 να είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κρατώντας μόλις στους 8 πόντους την Νταρουσάφακα. Οι Τούρκοι αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη (10), δεχόμενοι πίεση από τους Πειραιώτες, με τον Παπαπέτρου με τρίποντο να φέρνει την ομάδα του στο +5 (21-16) στο 17', δείχνοντας "ζεστός" στην επίθεση. Ο Μιλουτίνοφ συνέχιζε να δείχνει ικανότατος στο "ζωγραφιστό", με τους ερυθρόλευκους να βλέπουν έναν σέντερ που να μπορεί να προσφέρει παιχνίδι με πλάτη ύστερα από πολλά χρόνια, τελειώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τις φάσεις (23-16), με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να φτάνουν και στο +9 (25-16) με βολές του Στρόμπερι. Ο αντίπαλος είχε... βραχυκυκλώσει στο σκορ, με τον Παπαπέτρου στην τελευταία φάση να δίνει έξοχη ασίστ στον αιφνιδιασμό στον Αγραβάνη, ο οποίος και διαμόρφωσε το 27-20, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς αγνώριστος. Κακές άμυνες, αναλώθηκε σε λάθη, η Νταρουσάφακα βρήκε ρυθμό στην επίθεση, πιέζοντας σε ολόκληρο το γήπεδο, με αποτέλεσμα να μετρήσει ένα εντυπωσιακό σερί 14-0, φτάνοντας στο +7 (34-27) με τον Πρέλτζιτς στο 24'. Μιλουτίνοφ και Αθηναίου "ξύπνησαν" τους Πειραιώτες (34-34) δίνοντας τους ώθηση επιθετικά σε ένα σημείο που ήταν απελπιστικά άστοχοι, με τον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ να συνεχίζει να προσφέρει πόντους στο "ζωγραφιστό". Οι Τούρκοι όμως συνέχιζαν να έχουν το προβάδισμα, με την τρίτη περίοδο να τους βρίσκει μπροστά με σκορ 39-43

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά φάουλ, παίζοντας δυνατές άμυνες. Ο Γιανγκ με γκολ-φάουλ ισοφάρισε σε 46-46 στο 34', αλλά η Νταρουσάφακα ξέφυγε και πάλι στο 36' με τον Γκόρντον (46-50). Ο Σλότερ με βολές έφερε στο +4 (48-52) την ομάδα του, αλλά στη συνέχεια με σερί βολές ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 53-52. Ακολούθως οι Πειραιώτες έβγαλαν άμυνα, Αθηναίου-Μιλουτίνοφ συνεργάστηκαν υπέροχα, ο Σέρβος σέντερ κέρδισε γκολ-φάουλ το οποίο και αξιοποίησε (56-52) στο 40'' πριν τη λήξη, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να είναι κοντά στη νίκη. Στα 15'' πριν το τέλος ο Τσαϊρέλης έβαλε καθοριστικό καλάθι (58-54) με εξαιρετική προσπάθεια. Το παιχνίδι στη συνέχεια πήγε στη... ρουλέτα των βολών, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να κερδίζουν το ματς με σκορ 61-57.

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεκάλεπτα: 13-12 27-20, 39-43, 61-57

Ανά δεκάλεπτο: 13-12, 14-8, 12-23, 22-14

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 9π-6ρ, Παπαπέτρου 4π-8ρ-3ασ, Στρόμπερι 6π-6ρ, Τσαϊρέλης 4π-4ρ, Τολιόπουλος 1π, Μιλουτίνοφ 13π-6ρ, Μουράτος 3π, Αγραβάνης 4π, 2ρ, Μάντζαρης 5π-3ασ, Καββαδάς, Αθηναίου 12π.

Νταρουσάφακα (Μαχμουτί): Ρέντινγκ 1π, Ερντέν 12π-8ρ, Μαρκοϊσβίλι 7π-3ασ, Τσετίν, Σαβάς 2π, Γκόρντον 7π, Αρσλάν 9π, Σλότερ 6π, Χαρανγκόντι 3π, Μπιέλιτσα 6π, Πρέλτζιτς 4π.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού:

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ

Αναλυτικά τα στατιστικά της Νταρουσάφακα:

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός πήρε το βραβείο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο τουρνουά:

Νίκησε Νταρουσάφακα, κέρδισε τον Μιλουτίνοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ