ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου"

Μπαρτζώκας: "Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κληρονομιά που άφησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον Σπανούλη, τον Ομπράντοβιτς και το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής.

"Είναι πολλές οι υποχρεώσεις στον Ολυμπιακό. Έχουν ανοίξει οι δουλειές, σίγουρα προς το καλό. Ξυπνάω πολύ χαρούμενος το πρωί για τη δουλειά που κάνω, αλλά το θέμα είναι να κοιμάμαι και ήσυχος, έχοντας κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ για να να έχω ήσυχη συνείδηση", είπε αρχικά στον Sentra 103.3 ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το βαρύ πρόγραμμα της ομάδας, είπε: "Αυτή η εβδομάδα έχει παραπάνω πράγματα, έξω από την καθημερινότητα. Είχαμε την media day και την κλήρωση, παράλληλα με τις προπονήσεις. Αυτά για τον Ολυμπιακό είναι συνηθισμένα. Δεν είναι όμως, συνηθισμένο το γεγονός πως στο καλεντάρι της χρονιάς και μέχρι τον Μάιο δεν υπάρχει ούτε μία εβδομάδα χωρίς δύο παιχνίδια. Χρειάζεται λοιπόν καλός προγραμματισμός και εύνοια τύχης για να μην έχεις τραυματισμούς. Όλα τα στελέχη πρέπει να έχουν υγεία για να είναι αποδοτικά".

Για την κλήρωση που έφερε το ντέρμπι την δεύτερη αγωνιστική, είπε: "Δεν σκεφτόμουν τίποτα πριν από την κλήρωση. Ας μην ξεχνάμε πως πέρυσι ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα έδρας στην Καβάλα. Πρέπει να είσαι αφελής αν πιστεύεις πως όλα τα παιχνίδια είναι αδιάφορα και σημαντικά είναι μόνο αυτά με τον Παναθηναϊκό. Όσο για το ντέρμπι, θα αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος αν ήταν καλό να παίξουμε νωρίς. Αν χάσουμε θα λέγαμε ας παίζαμε μετά, αν κερδίσουμε θα λέγαμε καλά είναι".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κράτησε τον περσινό του κορμό, δήλωσε: "Έχει γίνει πολλή συζήτηση για αυτό το θέμα. Χωρίς αμφιβολία διευκολύνει τη δουλειά μου, αλλά έχουμε φτάσει στην υπερβολή και υπάρχει η εντύπωση πως βρισκόμαστε με κλειστά μάτια και δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από εκεί που τελείωσε πέρυσι, αλλά δεν μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο. Οι πάντες έχουν στο μυαλό τους τον Ολυμπιακό στο τελείωμα της σεζόν και όχι όπως ήταν όλη τη χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Φορμαρίστηκε εκπληκτικά στο τέλος και για αυτό κατέκτησε τους τίτλους. Στο μυαλό όλων και των ΜΜΕ είναι ότι ξεκινάει από εκεί και πρέπει να έχει την ίδια απόδοση, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό σε καμία περίπτωση".

Για τις ανανεώσεις που έγιναν με Έλληνες και ξένους, είπε: "Είναι σημαντικό που η διοίκηση κι εγώ αποφασίσαμε να κρατήσουμε τους παίκτες γιατί πρώτα από όλα το αξίζουν. Αλλά είναι και δύσκολο γιατί μετά από τόση μεγάλη επιτυχία, ο παίκτης θέλει να το εξαργυρώσει και το κασέ ορισμένων ήταν αρκετά μεγαλύτερο γιατί είχαν προτάσεις (για παράδειγμα ο Πρίντεζης). Έγινε λοιπόν σκληρή διαπραγμάτευση με τους Έλληνες και τους ξένους, με τους δεύτερους να έχουν πάντα στο μυαλό τους το ΝΒΑ. Τελικά, έμεινε η ομάδα και προσθέσαμε δύο παίκτες (Μαυροειδής και Περπέρογλου) που πιστεύουμε πως γρήγορα μπορούν να μπουν στον τρόπο της ομάδας. Γιατί είναι Έλληνες, διεθνείς και έχουν ξαναπαίξει με τα περισσότερα παιδιά. Ο Μαυροειδής έχει ξανασυνεργαστεί μαζί μου και οι δύο είναι καλά παιδιά και εξαιρετικοί χαρακτήρες".

Για το αν επηρεάζεται επειδή είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού, είπε : "Παίζει ρόλο ο συναισθηματισμός στον αθλητισμό. Αλλά αν το χρησιμοποιείς και το λες συνέχεια γίνεται λίγο λαϊκίστικο...".

Για το "φαντάσματα" των Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς, δήλωσε: "Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό μου και πιστεύω και ούτε στου Αργύρη. Και στο ποδόσφαιρο είναι άδικη η σύγκριση του Ζαρντίμ με τον Βαλβέρδε. Είναι μια καινούρια ομάδα, πώς περιμένουν να παίξει τόσο καλά; Έχει αποδυναμωθεί ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Στο μυαλό των φιλάθλων γίνονται συγκρίσεις, αλλά στο δικό μου και του κάθε προπονητή, υπάρχει η καθημερινότητα που είναι πολύ απαιτητική. Με τον Ολυμπιακό, λόγω του τεράστιου κόσμου που έχει, ασχολούνται εφημερίδες και σάιτ. Δεν μπορείς να είσαι ούτε άφτιαχτος γιατί φτάνεις στο αεροδρόμιο και υπάρχουν κάμερες".

Για το αν αισθάνεται πίεση, είπε: "Η αγαπημένη ερώτηση των δημοσιογράφων είναι αν έχω άγχος. Με ρωτούν σαν να είναι ψυχολόγοι. Αρχίζω λοιπόν να αγχώνομαι για να έχω άγχος τελικά (γέλια). Στις προηγούμενες ομάδας είχα περισσότερα άγχη. Όταν για παράδειγμα το καλοκαίρι φτιάχναμε ομάδα έπρεπε να πάρουμε παίκτες από το κάτω ράφι. Και παρουσιάζονται δυσκολίες πολλές, οικονομικές κλπ, στη διάρκεια της σεζόν. Εδώ είναι όλα λυμένα. Η οργάνωση του συλλόγου τον κατατάσσει στις 3-4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δίνει στους εργαζομένους του τεράστιες παροχές για να είσαι συγκεντρωμένος στο μπάσκετ".

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, τόνισε: "Εμένα μου αρέσει πολύ το ομαδικό παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα δεν μου αρέσουν οι ντρίμπλες και προτιμώ έναν γρήγορο συνδυασμό. Θα ήθελα λοιπόν η ομάδα να έχει συνεργασίες αμυντικές και επιθετικές. Και για εμάς, ο δημιουργός παίκτης είναι πιο σημαντικός από τον εκτελεστή. Ο παίκτης που θυσιάζει τον εαυτό του χωρίς να φαίνεται επιβραβεύεται στην προπόνηση. Και ευτυχώς στον Ολυμπιακό έχουμε πολλούς τέτοιους παίκτες που είναι το ίδιο σημαντικοί με τους σταρ".

Για τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: "Είναι ειδικό κεφάλαιο στην ομάδα. Δεν είναι καλό να μιλάς ξεχωριστά για κάποιον παίκτη, αλλά είναι ευτύχημα για μένα και με κάνει ήρεμο, το γεγονός πως ο σταρ της ομάδας, με εισαγωγικά ή χωρίς, κάνει περισσότερη προπόνηση από τον καθένα. Αν λοιπόν κάθε μέρα, ο θεωρητικά καλύτερος παίκτης σου, προπονείται στο 100%, δεν υπάρχει να πω κάτι στον Μάντζαρη και στον Κατσίβελη. Αφού το κάνει ο Σπανούλης δεν μπορούν να μην το κάνουν αυτοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πρίντεζη. Είναι παίκτες-κομπιούτερ. Μένουν παραπάνω στο γήπεδο, έχουν έξτρα πρόγραμμα".

Για το πως θα κυλίσει η χρονιά, είπε: "Φυσικά μέσα στη χρονιά θα έρθουν και κρίσεις. Θα κάνεις μια ήττα απρόσμενη, που ελπίζω να μην είναι στην Ελλάδα. Στην Ευρωλίγκα θα είναι σίγουρα γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια. Εκεί λοιπόν ελπίζω να διαχειριστώ με επιτυχία την κατάσταση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ