ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίσσας: "Με φοβίζει η διακοπή"

Μίσσας: "Με φοβίζει η διακοπή"

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, νίκησε στην Πολωνία την Γκορζόβ και το μόνο που τον "φοβίζει" πλέον είναι η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός στην Πολωνία, όπου νίκησε εύκολα την Γκορζόβ 85-56 και έχει πλέον ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup γυναικών. Η Ελένη Καπογιάννη και ο Κώστας Μίσσας είχαν λοιπόν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των παικτριών τους, οι οποίες μετέτρεψαν σε περίπατο το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

"Ηρθαμε σε μία δύσκολη έδρα. Ξέρουμε ότι η Γκορζόβ στην έδρα της έχει πιο πολύ αυτοπεποίθηση και εμείς προερχόμασταν από ήττα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα θα έπρεπε μέσα εδώ να νικήσουμε. Ξεκινήσαμε λίγο νευρικά λόγω του κόσμου όμως στην πορεία το διορθώσαμε" τόνισε στις δηλώσεις που έκανε η Ελένη Καπογιάννη στο σάιτ του Ολυμπιακού μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

"Διορθώσαμε πολύ την άμυνά μας δεν βρήκαν σχεδόν πουθενά διαδρόμους για να σκοράρουν. Και βρεθήκαμε σε καλή επιθετική ημέρα, ακολουθώντας όμως το πλάνο μας. Με συγκεκριμένα συστήματα και απλά οι παίκτριές μας εκτέλεσαν με τον σωστό τρόπο την σωστή στιγμή. Συγχαρητήρια στις παίκτριές μας γιατί είναι πολύ καλή νίκη αυτή και προχωράμε. Ολες οι παίκτριες είναι ετοιμοπόλεμες για συγκεκριμένους ρόλους απλά όλες χρειάζονται έναν χρόνο προσαρμογής στην ομάδα. Υπολογίζουμε σε όλες και αργά ή γρήγορα, θα έχουν σπουδαίο ρόλο. Οποιος και να είναι αυτός είναι σπουδαίος" πρόσθεσε η Καπογιάννη.

Μίσσας: "Με φοβίζει η διακοπή"

Mίσσας: "Υπομονή όταν μας πλησίασαν"

Για το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Πολωνία μίλησε και ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας. " Αρχικά συγχαρητήρια στο κορίτσια γιατί ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες, ιδιαίτερα το κομμάτι της άμυνας. Σε όλα τα πλάνα που είχαμε σχεδιάσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είχαν πραγματικά πολύ πάθος αλλά και συγκέντρωση στο αμυντικό πλάνο. Κάτι που ήταν και η βάση. Από εκεί και πέρα είχαμε αρκετή υπομονή, στην επίθεση σε στιγμές στις οποίες το παιχνίδι ήταν κοντά. Εκεί βρήκαμε τις κατάλληλες επιλογές" δήλωσε ο Μίσσας.

Από την άλλη, στη ζώνη είχαμε ένα πρόβλημα, για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά στη συνέχεια, η κόουτς στο πινακάκι έβγαλε δύο καινούρια συστήματα, οι παίκτριες προσαρμοστήκανε και σπάσαμε όλη αυτήν την ενέργεια που είχαν από πλευρά άμυνας ζώνης, για να μπορέσουν να μας φρενάρουν. Θεωρώ σε αυτό που πρέπει να μείνουμε, είναι η άμυνα, τα ριμπάουντ, τα λίγα λάθη και η επιμονή στην επίθεση. Αυτή είναι η συνταγή για να μπορέσεις να συνεχίσεις παραπάνω.

Βέβαια αυτό που με φοβίζει και εμένα και την κόουτς, κάτι που συζητάμε μεταξύ μας, είναι η διακοπή. Έχουμε πάρα πολλές παίκτριες στην Εθνική ομάδα και επειδή είναι μία περίοδος που είναι πολύ σημαντική για να βελτιώσουμε πράγματα, δυστυχώς δεν ξέρω τι αντίδραση και τι συνέπειες θα έχει όταν μαζευτούν μετά που έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτό είναι που με φοβίζει πραγματικά".

Σπυριδοπούλου: "Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα"

Τέλος, η Αννα Σπυριδοπούλου είπε από τη μεριά της για τη μεγάλη, όσο και εύκολη νίκη των "ερυθρόλευκων": " Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι πολύ σημαντικό για σήμερα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι. Το θέλαμε πάρα πολύ. Τώρα έχουμε ένα ρεπό λόγω της Εθνικής μετά θα γυρίσουμε θα ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Όπως βλέπουμε όλοι από εδώ και πέρα πάμε όλο και καλύτερα και το σημερινό ήτανε μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ