ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μιλουτίνοφ: "Θέλω να ανταποδώσω στον Ολυμπιακό την εμπιστοσύνη"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Α) ΤΑΙΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Α) ΤΑΙΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν καλεσμένος του "Pick N' Roll" της Cosmote TV, όπου μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και την πιθανότητα μετακόμισής του στο ΝΒΑ για λογαριασμό των San Antonio Spurs.

Λίγες ημέρες πριν τη μονομαχία με την Μπαρτσελόνα (3/11, 22:00) για την EuroLeague, o Νίκολα Μιλουτίνοφ βρέθηκε στο στούντιο της Cosmote TV και μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, το όνειρο των San Antonio Spurs και την επιρροή του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς στην εξέλιξή του. Ο 23χρονος σέντερ ρωτήθηκε μάλιστα για το γεγονός πως υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τους "ερυθρολεύκους", κάνοντας λόγο για δείγμα εμπιστοσύνης από την πλευρά της ομάδας, που τον γεμίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: " Μετά από τρία χρόνια στην Παρτίζαν, ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω, μια νέα πρόκληση. Ο Ολυμπιακός ήταν το καλύτερο περιβάλλον για μένα. Μίλησα με κάποιους πρώην παίκτες του Ολυμπιακού για να μάθω πράγματα και αντιλήφθηκα πως είναι η καλύτερη κατάσταση για μένα για να βελτιωθώ".

Για το αν τον επηρέασε ο Έτορε Μεσίνα (assistant coach στους San Antonio Spurs) στην απόφασή του: " Ειλικρινά, δεν είχα μιλήσει μαζί του. Είχα επαφή με τους ανθρώπους των San Antonio Spurs, για να πάρω κάποιες συμβουλές. Δεν έπαιξε αυτό τον μεγαλύτερο ρόλο για να έρθω στον Ολυμπιακό. Θα ξαναπώ ότι με επηρέασαν τα λόγια κάποιων πρώην παικτών του Ολυμπιακού, που μου εξήγησαν ότι αυτό ήταν το καλύτερο περιβάλλον για μένα".

Για το ότι αρχικά ήταν κολυμβητής, σαν τον Τιμ Ντάνκαν: " Είναι πολύ δύσκολο να παρομοιαστεί κάποιος μαζί του. Προσπαθώ για να καταφέρω κάποια στιγμή να τον πλησιάσω έστω λίγο".

Για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ: " Μία φορά στην προπόνηση, έπεσα και χτύπησα στο πρόσωπο. Τότε σταμάτησα να ασχολούμαι με την κολύμβηση. Μετά από λίγο καιρό, άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Όταν ξεκίνησα την κολύμβηση, το έκανα περισσότερο επειδή το ήθελαν οι γονείς μου. Το μπάσκετ είναι πολύ ωραίο άθλημα, ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν. Ξεκίνησα στο Νόβι Σαντ, μετά πήγα στη Χέμοφαρμ, όπου έμεινα για δύο χρόνια και μετά πήρα μεταγραφή στην Παρτίζαν".

Για τον χώρο που βρήκε στη front line της Παρτίζαν το 2014, όταν έφυγαν από τη σερβική ομάδα οι Τζόφρι Λοβέρν και Ντέγιαν Μούσλι: " Οπωσδήποτε, τότε άνοιξε ο δρόμος. Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς με πίστεψε πολύ, μου έδωσε χρόνο και με βοήθησε πολύ. Χωρίς αυτόν, δεν ξέρω πόσο θα εξελισσόμουν. Εγώ πάντως θα τον ευγνωμονώ για όλη μου τη ζωή. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για εκείνον, θα είναι για πάντα μέρος της παρουσίας μου στα γήπεδα. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Θυμάμαι κάτι που μου έμαθε ο "Ντούλε" στην Παρτίζαν, πως ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυναμό. Αυτό μου έκανε πολύ καλό και τώρα αισθάνομαι εξαιρετικά".

Για τον Βλάντε Ντίματς: " Θα ήθελα να είμαι σαν τον Βλάντε Ντίβατς! Όταν ξεκινούσα, ήταν το ίνδαλμά μου. Έχει σφραγίσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωή μου, θυμάμαι ξυπνούσα για να δω τους αγώνες του στο ΝΒΑ".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού, Κάιλ Ουίλτζερ: " Όχι, δεν είχα εικόνα του από πριν. Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα το NCAA, γι αυτό. Όπως είδα, είναι πολύ καλός επιθετικός, αλλά θα δούμε με τον χρόνο πως θα πάει στην ομάδα. Θέλει χρόνο".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, μία μέρα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods: " Μετά από εκείνη την ήττα, η ομάδα έδειξε εμπιστοσύνη σε μένα. Είμαι ευγνώμων γι αυτό το γεγονός, θα προσπαθήσω να το ανταποδώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Για τον Γκρεγκ Πόποβιτς: " Θα ήθελα μία μέρα να παίξω για εκείνον, αλλά αυτή την στιγμή το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι ο Ολυμπιακός. Δεν κοιτάζω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα ή κάτι, σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό. Τον είχα γνωρίσει πριν από δύο χρόνια, στο Summer League, είχα την ευκαιρία να του μιλήσω".

Για τις πιθανότητες αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι: " Ειλικρινά, δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα. Δεν ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό, αναφορικά με το μέλλον μου. Το άφησα αποκλειστικά στους ατζέντηδές μου, εγώ συγκεντρώθηκα μόνο σε αυτά που έπρεπε να κάνω για να βελτιωθώ".

Για το αν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα μεταγραφής του στον Ερυθρό Αστέρα: " Υπήρχε αυτή η περίπτωση. Μετά τη Χέμοφαρμ, αλλά αισθάνθηκα ότι ο καλύτερος δρόμος για μένα ήταν μέσα από την Παρτίζαν του Nτούσκο Βουγιόσεβιτς. Νομίζω ότι πήρα τον σωστό δρόμο".

Για το γεγονός ότι το Final Four διεξάγεται φέτος στο Βελιγράδι: " Ναι, είναι μεγάλο κίνητρο. Μακάρι να βρισκόμαστε εκεί. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά όμως, να μην κοιτάμε τόσο μακριά, παρά τον επόμενο αγώνα".

Για το που επιμένει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφορικά με το δικό του παιχνίδι: " Σε όλα, έχει μεγάλες απαιτήσεις από μένα. Κυρίως στην άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα".

Για τον Ολυμπιακό: " Έφυγαν όλοι οι ξένοι, πλην εμού. Από αγώνα σε αγώνα φαίνεται η πρόοδος της ομάδας, παίζουμε όλο και καλύτερα. Μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα, είμαι σίγουρος γι αυτό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ