ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μίλησε σε μαθητές για τη διαφορετικότητα ο Χάκετ

Μίλησε σε μαθητές για τη διαφορετικότητα ο Χάκετ

Βασικός ομιλητής του προγράμματος "Σέβομαι τη διαφορετικότητα - Γνωρίζω τον αθλητισμό" ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος εξήγησε σε μαθητές τη σημασία της ισότητας, της διαφορετικότητας και του σεβασμού.

Την ευκαιρία να μιλήσει σε μαθητές ως ο βασικός ομιλητής σε σεμινάριο για τη διαφορετικότητα είχε ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/4) στο ΣΕΦ, για να στηρίξει με την παρουσία του το πρόγραμμα που αποτελεί πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΣΕΦ και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών.

Μίλησε σε μαθητές για τη διαφορετικότητα ο Χάκετ

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είχε απέναντί του περίπου εκατό παιδιά, εξηγώντας πως " αυτό που πρέπει να κάνετε κατά τη γνώμη μου είναι να βάζετε στόχους στη ζωή σας. Και να δουλεύετε με πάθος για να τους πετύχετε. Αυτό έκανα και εγώ από μικρός και συνεχίζω να κάνω. Δεν μιλάω μόνο για τον αθλητισμό, αλλά για όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα σας. Εγώ, στη δική σας ηλικία περίπου, άφησα τη χώρα μου και πήγα στις ΗΠΑ για να πετύχω αυτό που ήθελα. Να γίνω επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Χρειάστηκε θυσίες, στην αρχή ήταν φοβερά δύσκολο. Γιατί εκεί, εκτός από καλός στο μπάσκετ, πρέπει να είσαι και καλός μαθητής. Γι’ αυτό, η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εκπαιδεύετε το μυαλό σας, να δουλεύετε με πάθος για ό,τι κάνετε και να μην απογοητεύεστε. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί, παλέψτε για τα όνειρα σας".

Στη συνέχεια έβγαλε φωτογραφίες με τα παιδιά και μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ