ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Η απόδοση των καινούριων παικτών του Ολυμπιακού στα φιλικά στην Ιταλία, μία πρώτη γεύση από τη νέα ομάδα των Πειραιωτών και βίντεο με 40 λεπτά highlights από το παιχνίδι κόντρα στη Λιμόζ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του, δίνοντας τρία φιλικά παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους. Ηττήθηκε από την Σάσαρι, κέρδισε τις Γαλατασαράι και Λιμόζ στο Κάλιαρι.

Ξεκάθαρα συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε, καθώς οι Πειραιώτες έδωσαν τα συγκεκριμένα παιχνίδια μη έχοντας στην διάθεση τους έξι διεθνείς. Δίχως πέντε παίκτες που θα έχουν σημαντικό ρόλο στο ροτέισον, όπως οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ, ενώ προσθέστε και τον 21χρονο Σέρβο σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Από αυτά τα πρώτα παιχνίδια όμως, με τους Πειραιώτες να παρουσιάζονται με μία σύνθεση... ανάγκης λόγω των απουσιών, καθώς προστέθηκαν στο ρόστερ για βοηθητικούς-προπονητικούς λόγους οι Νίκος Καλλές (σέντερ), Φίλιππος Καλογιαννίδης (γκαρντ) και Γιάννης Καλαμπόκης (γκαρντ), πήραμε μία πρώτη γεύση κυρίως από τους νεοαποκτηθείς παίκτες των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Με την επιστροφή-προσθήκη των διεθνών παικτών, είναι δεδομένο πως θα δούμε έναν νέο και διαφορετικό Ολυμπιακό, όπου το ζητούμενο θα είναι οι ξεκάθαροι ρόλοι, η χημεία και η ομοιογένεια, βασικά συστατικά που οδήγησαν στις επιτυχίες τους Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια.

Επειδή όμως έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι, καθώς αποχώρησαν οι Σλούκας, Ντάνστον, Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Κατσίβελης και αποκτήθηκαν οι Γιανγκ, Χάκετ, Αθηναίου, Στρόμπερι, Τολιόπουλος και Μιλουτίνοφ, απαιτείται χρόνος ώστε να "δέσει" η ομάδα. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε η ομάδα να βρει τους αυτοματισμούς της. Ας πούμε όμως ορισμένα πράγματα που είδαμε από τους νέους παίκτες του ρόστερ.

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Πάτρικ Γιανγκ: O Αμερικανός σέντερ αποκτήθηκε ώστε να αποτελέσει το "ανήμερο θεριό" μέσα στην ερυθρόλευκη ρακέτα, συνεισφέροντας κυρίως στην άμυνα, στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, στα ριμπάουντ και ακολούθως στο κομμάτι της επίθεσης. Και αυτό κάνει! Αξιοποιώντας τα πλούσια αθλητικά του προσόντα έχει τον τρόπο ώστε να κυριαρχεί μέσα στο "ζωγραφιστό". Σκληρός στην άμυνα, επιβλητικός κάτω από το καλάθι, μπορεί να σου δώσει ασφάλεια στα ριμπάουντ, αλλά είναι φανερό πως θέλει λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθεί στα "θέλω" του προπονητή. Θέλει δουλειά στα τελειώματα των φάσεων στην επίθεση και το ζητούμενο είναι να βρει χημεία στα πικ-εν-ρολ κυρίως με τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Χάκετ, με τους οποίους ακόμη δεν έχει συνεργαστεί.

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Ντι Τζέι Στρόμπερι: Ο παίκτης που έχει ικανοποιήσει περισσότερο απ' όλους και αναμένεται να εξελιχθεί στο "πουλέν" του κόουτς Σφαιρόπουλου. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας και η στατιστική του ήταν πάντα γεμάτη σε όλους τους τομείς, συνεισφέροντας σε επίθεση, άμυνα, δημιουργία και ριμπάουντ. Μας θύμισε κάτι από... Τζαμόν Λούκας-Γκόρντον. Παίκτης ομάδας, "πολυεργαλείο", που βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Μπορεί να σκοράρει τόσο από τα 6.75 μέτρα, όσο και μέσα στη ρακέτα. Όποτε του δόθηκε η δυνατότητα πήγαινε για ντράιβ. Έχει την διείσδυση στο ρεπερτόριο του. Εξαιρετικός στο να πιέζει πάνω στη μπάλα και έχει τα χαρακτηριστικά ώστε να σε εξελιχθεί σε "αμυντικό εξολοθρευτή".

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Γιάννης Αθηναίου: Η ευχάριστη έκπληξη. Δείχνει να έχει την διάθεση να αποδείξει πως δεν ήρθε στον Ολυμπιακό ώστε να αποτελέσει, απλά, τον πέμπτο γκαρντ στο ρόστερ. Δείχνει πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο κομμάτι της επίθεσης και της δημιουργίας, διαθέτοντας "καυτό" σουτ από την περιφέρεια, αλλά και ποστ παιχνίδι. Όταν έβρισκε διάδρομο πήγαινε για ντράιβ και του αρέσει να "τρυπάει" την αντίπαλη άμυνα. Έχει αγωνιστικό θράσος, έπαιζε με αυτοπεποίθηση, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει τα τελειώματα του κοντά στο καλάθι. Θα έρχεται πίσω από τους "βασικούς" Σπανούλη, Μάντζαρη, Χάκετ και Στρόμπερι, αλλά δείχνει πως σαν 5ος γκαρντ ανεβάζει το επίπεδο της περιφερειακής γραμμής.

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Βασίλης Τολιόπουλος: Θα έχει καθαρά βοηθητικό ρόλο στο ρόστερ, αλλά ο 19χρονος γκαρντ ικανοποίησε με το παιχνίδι του, βγάζοντας μπόλικο αγωνιστικό θράσος.

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Πρωτοβουλίες ο Τσαϊρέλης, την υγειά του να έχει ο Παπαπέτρου, χαλαρά ο Χάντερ

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έπαιρνε συχνά πρωτοβουλίες, είναι υγιής και ξέρει και ο ίδιος αρκετά καλά, όπως και ο Δημήτρης Αγραβάνης, πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο Έλληνες φόργουορντ για την θέση "4", ώστε να αποτελέσουν τις εναλλακτικές λύσεις πίσω από τον "βασικό" Γιώργο Πρίντεζη. Πρέπει λοιπόν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα… μαλλιά.

Μία πρώτη γεύση από τον νέο Ολυμπιακό

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου το μόνο που θέλει και εύχεται είναι να είναι υγιής και να μείνει μακριά από τραυματισμούς, ιώσεις και διάφορες άλλες ατυχίες που τον πήγαν πίσω τους προηγούμενους μήνες και εφόσον όλα πάνε καλά αυτή η σεζόν μπορεί να εξελιχθεί στη χρονιά της προσωπικής του αγωνιστικής εκτόξευσης.

Μαζί με τον Ματ Λοτζέσκι (κυρίως) θα μοιραστούν τον χρόνο συμμετοχής στη θέση "3". Ο "Παπ" διαθέτει το ταλέντο, την ποιότητα, τις ικανότητες, αλλά και τα αθλητικά προσόντα, ώστε να αποτελέσει έναν από τους νέους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ολυμπιακού. Πατάει γερά στα πόδια του και έπαιζε με τεράστια αυτοπεποίθηση.

Ο Οθέλο Χάντερ έχει ξεκινήσει πιο χαλαρά (συνεχίζει να είναι κορυφαίος στο πως λειτουργεί στα χετζ-άουτ), αλλά είναι λογικό σε αυτές τις πρώτες μέρες να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο να μπει στο κλίμα ο Πάτρικ Γιανγκ.

Σε βίντεο το πρώτο ημίχρονο από το Ολυμπιακός - Λιμόζ (60-50):

*** Το βίντεο είναι του Κώστα Παππά

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ