ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μέχρι την τελευταία στιγμή για σέντερ ο Ολυμπιακός

Μέχρι την τελευταία στιγμή για σέντερ ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (24/2) έχει δικαίωμα ο Ολυμπιακός να δηλώσει παίκτη στην Euroleague. Συνεχίζεται το ψάξιμο για σέντερ και οι περιπτώσεις των Χάγκινς, Έλεγκαρ και Ντ'Ορ Φίσερ.

Η 24η Φεβρουαρίου πλησιάζει, ημερομηνία που τελειώνει η διορία που έχουν οι ομάδες ώστε να πάρουν παίκτη για να τον δηλώσουν στην Euroleague. Δύο 24ωρα έμειναν, λοιπόν, περιθώριο για τους Πειραιώτες ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους στο "5" για το υπόλοιπο της σεζόν, σε μία θέση που το ερυθρόλευκο ροτέισον δείχνει να "διψάει" για έναν αθλητικό σέντερ, ώστε να καλύψει το κενό του (τραυματία) Πάτρικ Γιανγκ, πόστο στο οποίο δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ο Σον Τζέιμς.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως στον Ολυμπιακό έχουν πάρει απόφαση να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν αθλητικό σέντερ και συνεχίζουν να ψάχνουν και να αναλύουν εξονυχιστικά τις περιπτώσεις παικτών που έχουν στην λίστα τους. Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο... φοβούνται μην πάρουν "ψηλό" και τους βγει περίπτωση Σον Τζέιμς και για αυτόν τον λόγο θέλουν να είναι σίγουροι για την επιλογή τους. Μέχρι και στην... εκπνοή της διορίας, είναι πιθανό να ανακοινώσουν παίκτη οι Πειραιώτες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει ένα αθλητικό "5άρι" (με γρήγορα πόδια και με έφεση στην άμυνα) που να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη που δεν γνωρίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ (έχει απορρίψει παίκτες από το ΝΒDL). Αναζητά έναν "ψηλό" που να μπορεί να κάνει την διαφορά και όπως έχει τονίσει δεν θέλει να πάρει παίκτη απλά για να πάρει. Θέλει να γίνει μία ουσιαστική κίνηση, αλλά έχει σαν "εχθρό" του και την χρονική στιγμή, καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις αξιόλογων "ψηλών" στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο. Παράλληλα, αρκετοί σύλλογοι είναι διστακτικοί να αφήσουν παίκτες τους, ενώ άλλες ομάδες, θέλοντας να... εκμεταλλευτούν την "ανάγκη" του Ολυμπιακού και ζητούν αρκετά χρήματα για να παραχωρήσουν αθλητή τους.

Η περίπτωση του Χάγκινς του Άρη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr, πέρα από τις περιπτώσεις αθλητικών σέντερ που αγωνίζονται στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός έχει κοιτάξει και για "ψηλούς" που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι "ερυθρόλευκοι" ξεχώρισαν την περίπτωση του 26χρονου (19/10/1990) Αμερικανού σέντερ (2.06 ύψος) του Άρη, Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος την περασμένη σεζόν (2014-2015) αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν φέτος με τον Άρη και αποτελεί ένα από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει μέσο όρο 10.2 πόντους (69/122δ-56.5%, 46/73β-63%) και 5.8 ριμπάουντ , ενώ στο Eurocup είχε 10 πόντους (66/116δ-56.9%, 28/43β-65.1%) και 5.5 ριμπάουντ.

Πρόκειται για έναν αθλητικό σέντερ, με γρήγορα πόδια, με ικανότητα στην άμυνα και έφεση στο μπλοκ, ο οποίος διαθέτει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Τζαμέλ Χάγκινς έχει συμβόλαιο με τον Άρη έως και το τέλος της σεζόν (δεν υπάρχει buy-out) και αποτελεί βασικό μέλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από τον Ολυμπιακό διέψευσαν την περίπτωση του Χάγκινς, αλλά αυτό ενδεχομένως να είναι και μία κίνηση τακτικής. Στα αρνητικά το γεγονός πως ο Άρης δύσκολα θα άφηνε έναν σημαντικό παίκτη του να αποχωρήσει αυτήν την περίοδο, αλλά και πως αν ο παίκτης μετακομίσει στον Πειραιά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους "ερυθρόλευκους" στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο στην Ευρώπη. Αγωνιστικά, πάντως, ταιριάζει στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Έλεγκαρ και Ντ'Ορ Φίσερ

Στην λίστα του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο ακόμη ονόματα παικτών. Ο λόγος για τον 35χρονο (12/10/1981) και έμπειρο Αμερικανό σέντερ της Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ντ'Ορ Φίσερ (2.11 ύψος), με παρελθόν σε Μακάμπι, Ρεάλ, Μπιλμπάο, Μπάμπεργκ και Ούνιξ, που διαθέτει αθλητικά προσόντα. Στους "υποψήφιους", όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα "Eurohoops" και ο 30χρονος (3/12/1986) Αμερικανός σέντερ, Φρανκ Έλεγκαρ (2.08 ύψος), ο οποίος αγωνίζεται με την Άνκαρα στο τουρκικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες έχουν κοιτάξει και τις περιπτώσεις των Κεμ Μπιρτς (Ουσάκ), Ντι Τζέι Ουάιτ (Τορίνο) και Ντέβιν Μπούκερ (Σαλόν Σαονέ).

Ξέρουν πως υπάρχει ρίσκο να συνεχίζουν δίχως ενίσχυση στο "5"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν "καίγεται" να πάρει "ψηλό" . Παραδέχτηκε, βέβαια, πως ψάχνει για σέντερ, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση. Το ενδεχόμενο να μην πάρουν "5άρι" οι Πειραιώτες και να συνεχίσει η ομάδα ως έχει είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Και αυτό επειδή οι αρμόδιοι γνωρίζουν καλά πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν γίνεται να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας μόνο έναν αθλητικό σέντερ, τον Οθέλο Χάντερ, και τον Γιώργο Πρίντεζη να αναλαμβάνει και χρέη σέντερ (στην ανάγκη), αγωνιζόμενος για 30 λεπτά (και βάλε) σε κάθε ματς. Θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο να συνεχίσουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας δίχως ενίσχυση στο "5" και οι άνθρωποι της ομάδας το ξέρουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ