ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης: "Πλέον νιώθουμε άνετα στο ΟΑΚΑ"

Μάντζαρης: "Πλέον νιώθουμε άνετα στο ΟΑΚΑ"

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μάντζαρης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός αισθάνεται άνετα όταν παίζει στο ΟΑΚΑ.

Στον Sport24 Radio 103,3 μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός (63-70), με τον πλέι-μέικερ των Πειραιωτών να τονίζει πως οι "ερυθρόλευκοι" πλέον νιώθουν πιο άνετα όταν αγωνίζονται στο ΟΑΚΑ, ενώ εκθείασε το ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές.

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: "Έχουμε ακόμα πέντε αγώνες, αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Παίζαμε με μία ομάδα που μετά την αλλαγή προπονητή είχε καλύτερη ψυχολογία και πιστεύαμε ότι θα προσπαθούσε να αντιδράσει. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στη συνέχεια βελτιώσαμε την άμυνά μας και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια".

Για το γεγονός πως δεν ήταν καλοί οι Σπανούλης και Πρίντεζης: "Μπορεί να έχουμε παίκτες ηγέτης και... κορώνες της ομάδας, πάνω από όλα, όμως, είμαστε ομάδα. Όταν κάποια παιδιά λείπουν ή δεν είναι σε καλή ημέρα, η συλλογική προσπάθεια έχει δώσει τις νίκες, που μας έχουν φέρει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα και σε καλή θέση στην Ευρώπη".

Για το αν τους έχει... βοηθήσει το γεγονός ότι έπαιξαν αγώνες χωρίς τους Σπανούλη και Πρίντεζη: "Πρώτα από όλα μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς. Βρισκόμαστε σε έναν μαραθώνιο, με τόσα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Υπάρχει κόπωση από το δύσκολο πρόγραμμα, τα ταξίδια και δυστυχώς υπάρχουν και τραυματισμοί και οι ομάδες που θα τους αντιμετωπίσουν θα μπορέσουν να φτάσουν πιο ψηλά. Όταν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες οι υπόλοιποι δίνουν το κάτι παραπάνω και έτσι έχουμε πετύχει και σημαντικές νίκες, οι οποίες δείχνουν το πόσο καλό σύνολο είμαστε. Για αυτό είμαστε και στην τρίτη θέση στην Ευρωλίγκα. Για αυτό νικήσαμε και στο Καζάν, παρά τις απουσίες και αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας. Πάνω από όλα είμαστε ομάδα. Μπορεί να έχουμε παίκτες που να ξεχωρίζουν στα παιχνίδια, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια. Αυτό μας κάνει μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια".

Για το αν νιώθουν πιο φιλόξενο πλέον στο ΟΑΚΑ: "Σίγουρα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε σπάσει την κακή παράδοση, κάνοντας νίκες στο πρωτάθλημα και τα πλέι οφ. Παλαιότερα ακόμα και όταν ήμασταν ακόμα και 10 με 15 πόντους μπροστά έλεγαν ότι θα χάσουμε. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό, είμαστε χαρούμενοι και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Δεν πιστεύουμε πως ό,τι κι αν γίνει θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Γενικά τα σκεφτόμαστε αυτά, δεν είμαστε μηχανές. Κακά τα ψέμματα πρέπει να τα ξεπεράσεις αυτά, αλλά και εμείς άνθρωποι είμαστε και η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό. Πλέον μπορούμε να κάνουμε «διπλά» εδώ και έχουμε κατακτήσει τίτλους στο ΟΑΚΑ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ