ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης: "Ο Σπανούλης κάνει πιο εύκολη την δουλειά μας"

Μάντζαρης: "Ο Σπανούλης κάνει πιο εύκολη την δουλειά μας"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στα παρκέ της EuroLeague, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στον Γιώργο Πρίντεζη.

Οι Πειραιώτες... βρήκαν τον τρόπο να φανούν αφιλόξενοι στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία νίκησαν στην παράταση με 92-83 και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μάς εξήγησε πώς η ομάδα του έφτασε στην 9η επιτυχία της στη φετινή EuroLeague και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 27χρονος διεθνής γκαρντ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις επάλξεις και με... μισή προπόνηση κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του σε τομείς που δεν αποτυπώνονται από την στατιστική του καταγραφή. Ο ίδιος, όμως, παρά το γεγονός πως από τα μέσα Οκτωβρίου σφίγγει τα δόντια και βοηθάει την ομάδα του, δεν θέλησε να σταθεί στον εαυτό του. "Η ομάδα έχει σημασία", τόνισε πριν αναφερθεί στους αρχηγούς του.

Ο Βασίλης Σπανούλης απέναντι στη "Βασίλισσα" αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη φετινή EuroLeague και ο Βαγγέλης Μάντζαρης παρατήρησε πως "δεν χρειάζεται να ρωτήσεις εμένα για τον Σπανούλη. Είμαι από αυτούς που γνωρίζουν καλά πώς είναι η ζωή με τον Μπίλι στην ομάδα. Βρίσκομαι στον Ολυμπιακό από το 2011 και καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει για την ομάδα. Σίγουρα όταν έχουμε τον Βασίλη μαζί μας, η δουλειά μας στο γήπεδο είναι πιο εύκολη".

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκείνος που έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του, καθώς από... μοιραίος εξελίχθηκε σε ωραίος. Ο "Πριντ" στο 39:56 πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα είχε 0/2 βολές, αλλά στην παράταση πήρε την κατάσταση στα χέρια του χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη.

"Ο Γιώργος στο τέλος αστόχησε στις βολές, αλλά δεν επηρεάστηκε από αυτό το γεγονός, το οποίο το... αναίρεσε. Ηταν πάρα πολύ καλός στην παράταση και μας οδήγησε στη νίκη. Ηταν σαν να έσβησε τις χαμένες βολές με την εμφάνισή του στην παράταση", τόνισε ο "Μάντζα" πριν τον ρωτήσουμε για το πώς όλα έφτασαν να κριθούν στο έξτρα πεντάλεπτο".

"Στο τέλος το παιχνίδι στράβωσε και δεν σου κρύβω πως αγχωθήκαμε. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι από την Ρεάλ Μαδρίτς, καθώς είχαμε τον έλεγχο του αγώνα για 35΄και ήμασταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Δεχθήκαμε μερικούς εύκολους πόντους, είχαμε κάποιες άσχημες επιλογές στην επίθεση και για αυτό το λόγο το παιχνίδι πήγε στην παράταση".

Μάντζαρης: "Ο Σπανούλης κάνει πιο εύκολη την δουλειά μας"

Ο Λούκα Ντόντσιτς (33π.) και ο Τζέι Σι Κάρολ (24π.) σημείωσαν τους 57 από τους 83 πόντους της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όπως τόνισε ο 27χρονος άσος των Πειραιωτών "είναι πολύ δύσκολο δύο παίκτες μόνο να μας νικήσουν. Ο Ντόντσιτς και ο Κάρολ κατά κύριο λόγο τράβηξαν το σκοράρισμα της Ρεάλ, αλλά μην ξεχνάμε πως και ο Ρούντι Φερνάντεθ ευστόχησε σε ένα κρίσιμο σουτ, όπως και ο Ταβάρες. Σε γενικές γραμμές, όμως, αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί απέναντι σε μία ομάδα που κατά μέσο όρο σημείωνε 85 πόντους. Δεχθήκαμε μόλις 30 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και στο τέλος της κανονικής διάρκειας το σκορ ήταν 72-72. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας μάλιστα κάναμε πολλά εγκλήματα για να βάλει η Ρεάλ Μαδρίτης 72 πόντους. Πιστεύω πως ήμασταν καλοί στην άμυνα, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης".

Ο Ολυμπιακός μετά την συμπλήρωση 11 αγωνιστικών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μοιράζεται την κορυφή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δείχνει να είναι το ίδιο σταθερός με την περσινή σεζόν. Οι Πειραιώτες, όμως, πέρσι είχαν απολέσει τις ευκαιρίες που τους είχαν παρουσιαστεί για να βρεθούν στις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης. Φέτος, θα τα καταφέρουν;

"Ελπίζω φέτος να μην κάνουμε αυτό το λάθος και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague, πιστεύω πως έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε η πορεία μας να είναι ανάλογη και στη συνέχεια", κατέληξε ο Βαγγελης Μάντζαρης, βάζοντας τον επίλογο στη συζήτησή μας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ