ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λοτζέσκι: "Μάθαμε από τα περσινά λάθη"

Λοτζέσκι: "Μάθαμε από τα περσινά λάθη"
INTIME SPORTS

Η τέταρτη σερί νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού φέρνει τους "ερυθρόλευκους" ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Sport24.gr για τα στοιχεία που έχουν φέρει αυτό το 4/4 και όσα απαιτούνται για να μεγαλώσει το σερί.

Δεν είναι εύκολο σε ραντεβού "αιωνίων" μία εκ των δύο ομάδων να μετρά τέσσερις σερί νίκες. Υπό αυτό το πρίσμα, το νέο "διπλό" του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έχει μεγάλη αξία. Τόσο ψυχολογική, όσο -κυρίως- αγωνιστική. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό και την Κυριακή (14/6, 19:30) έχει την ευκαιρία να "τελειώσει" τη δουλειά, παίρνοντας "σκούπα".

Όπως είναι λογικό, η πίεση που θα ασκήσει ο κόσμος στους παίκτες είναι ένα ζητούμενο για τους Πειραιώτες, που θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο δίχως διάθεση να βιαστούν. " Δεν χρειάζεται να πιεστούμε για να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι από την πρώτη περίοδο. Απαιτείται υπομονή και ψυχραιμία για να είμαστε εμείς σε πλεονεκτική θέση μέχρι το τέλος", θα εξηγήσει στο Sport24.gr ο Ματ Λοτζέσκι.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού μοιάζει να ξέρει τι λέει, αφού -δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι- πέρσι η ομάδα του είχε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση. Με τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά (βλ. "διπλό" του Παναθηναϊκού στον τέταρτο τελικό). Γι αυτό επεσήμανε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του " θα πρέπει να ελέξουμε τον ενθουσιασμό μας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, οπότε θα έρθει στο ΣΕΦ για να κάνει τα πάντα προκειμένου να νίκησει. Θα υπάρχει πίεση στη δική μας πλευρά, λόγω της παρουσίας του κόσμου και της επιθυμίας όλων να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θα πρέπει όμως να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Δεν χρειάζεται να μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο".

Όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τους περσινούς τελικούς, εκεί που εστίασε την προσοχή του ήταν στο ψυχολογικό και πνευματικό κομμάτι. " Είμαστε πιο ήρεμοι σε σχέση με πέρσι. Βρίσκουμε πάντα τρόπους να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, ακόμη κι όταν δεχόμαστε πίεση. Για παράδειγμα στον δεύτερο τελικό ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ στους δύο πόντους, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Πέρσι, για παράδειγμα, θα είχαμε χάσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Μετράμε τέσσερις σερί νίκες. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο αυτό που έχει αλλάξει. Θα έλεγα πως είμαστε πιο ήρεμοι όσον αφορά τους διαιτητές και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού", επισημαίνει.

Σε αυτό εντάσσεται ο τρόπος αντιμετώπισης των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι αναμετρήσεις των "αιωνίων". Δηλαδή " κάποια πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Μάθαμε από τα περσινά λάθη. Ωριμάσαμε σαν ομάδα. Σε πολλούς τομείς. Πνευματικά, θα έλεγα πως είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι πλέον όταν ερχόμαστε σε τέτοιου είδους παιχνίδια", όπως είπε ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της Euroleague και της πορείας που έκανε εκεί ο Ολυμπιακός:

" Στην Euroleague είδαμε ότι είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Η Euroleague μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην πορεία της χρονιάς. Μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να μην μας απασχολεί τι σφυρίζουν οι διαιτητές ή τι κάνουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού", για να σχολιάσει πως " ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, τι θα κάνει ο καθένας, τι αρέσει στον καθένα. Έχουμε παιδιά που κάνουν ένα βήμα μπροστά όταν χρειαστεί και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Το επιμύθιο των δηλώσεών του αφορούσε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, όπως αυτή αποτυπώνεται από τις δύο νίκες στους τελικούς της Basket League: " Ο Παναθηναϊκός έχει απουσίες με παίκτες που είναι σημαντικοί γι αυτόν. Είμαστε καλύτεροι αυτή τη στιγμή και γι αυτό έχουμε κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ