ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λαφαγιέτ: "Δεν χάνουμε στο ΣΕΦ"

Λαφαγιέτ: "Δεν χάνουμε στο ΣΕΦ"
Λαφαγιέτ INTIME SPORTS

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ αποκαλύπτει στο Sport24.gr την επιθυμία του να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο (πρόπερσι κέρδισε το πρωτάθλημα στη Λιθουανία με τη Ζαλγκίρις Κάουνας) και να γεμίσει με χαρά τους φίλους του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Σύμφωνα με τον 31χρονο Αμερικανό πλέι μέικερ στο Sport24.gr, η ημιτελική σειρά των playoffs με τον Άρη αποτέλεσε ένα καμπανάκι εν όψει των τελικών και του Game 1 όπου με την προστασία του ΣΕΦ και έχοντας την στήριξη των φιλάθλων τους το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πετύχει τον στόχο του.

«Ο Άρης μας ταρακούνησε»

«Η ημιτελική σειρά των playoffs με τον Άρη μας επανέφερε στην λογική του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από αυτήν με τον Κόροιβο Αμαλιάδας και μας έκανε να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την απώλεια της Euroleague. Ειδικά το τρίτο παιχνίδι της σειράς στην Θεσσαλονίκη ήταν αυτό που μας αφύπνισε και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα που όχι απλώς μας κόντραρε αλλά μας κέρδισε κιόλας πετυχαίνοντας να μας ταρακουνήσει εν όψει της συνέχειας των playoffs. Ακόμη και το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την άμυνας ζώνης. Με υπομονή. Στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε ειδικότερα στους τελικούς των playoffs κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Για το που θα κριθεί η σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό που ξεκινάει αύριο στο ΣΕΦ ο Λαφαγιέτ αρκέστηκε να σχολιάσει αρχικά χαριτολογώντας: « Αυτό που έχει σημασία είναι να φθάσουμε πρώτοι εμείς στις τρεις νίκες βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με πρώτο αυτό στην έδρα μας». Αμέσως μετά ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Ολυμπιακού πρόσθεσε με σιγουριά: «Και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε εμείς και θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

«Θα κάνουμε το παν για το 1-0»

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας στην σειρά των τελικών των playoffs του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό μετά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια ο Λαφαγιέτ είπε: «Δουλέψαμε για αυτό στην κανονική διάρκεια και πλέον θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να το προστατέψουμε το ΣΕΦ. Στο χέρι μας θα είναι να το πετύχουμε μαζί και με την ώθηση που θα μας δώσουνε οι χιλιάδες των φιλάθλων μας που θα βρεθούνε στις κερκίδες του. Εξάλλου δεν χάσαμε κανένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα στην έδρα μας και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για την σημασία του πρώτου παιχνιδιού, του αυριανού Game 1 στο ΣΕΦ ο Λαφαγιέτ τόνισε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς και θα κάνουμε το παν για να το κερδίσουμε και να κάνουμε το 1-0. Θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην σειρά με τον Παναθηναϊκό μέχρι το επόμενο στην έδρα του. Για αυτό και θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από το τζάμπολ του χωρίς να χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο αλλά και χωρίς να τα παρατήσουμε σε κανένα του σημείο. Ο Παναθηναϊκός εξάλλου πρόκειται για μία ομάδα δυνατή επιπέδου Euroleague που δεν συγχωρεί τα λάθη».

«Δεν είναι μόνο ο Διαμαντίδης»

Για το αν θεωρεί ότι η προσοχή των παικτών του Ολυμπιακού θα πρέπει να επικεντρωθεί στον Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Λαφαγιέτ να είναι εξ αυτών που θα κληθεί να τον περιορίσει επισήμανε: «Ο Διαμαντίδης μπορεί να αποτελεί μία βασική μονάδα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά το μυαλό του παιχνιδιού του, τον «εγκέφαλό» του αλλά δεν θα παίζει μόνος του. Αυτό σημαίνει ότι την ίδια προσοχή που θα πρέπει να δείξουμε για να τον περιορίσουμε θα πρέπει να δείξουμε και στους υπόλοιπους. Κι αυτό γιατί η άμυνα θα είναι το κλειδί στο παιχνίδι μας αφού θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για να έχουμε τις καλύτερες επιλογές στην επίθεσή μας».

«Να γυαλίζει το μάτι μας»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνωρίζονται από τα τρία μέχρι στιγμής φετινά τους παιχνίδια, στην αρχή της χρονιάς για το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ και τα άλλα δύο στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, με τον Λαφαγιέτ ωστόσο να επισημαίνει: «Πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια. Αυτά που έχουμε μπροστά μας είναι οι τελικοί των playoffs του πρωταθλήματος που θα κρίνουνε το ποιος θα το κατακτήσει. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διόρθωση λαθών όπως στην διάρκεια της κανονικής περιόδου. Για αυτό και θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι και να γυαλίζει το μάτι μας ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Μπορεί να μην κατακτήσαμε το Κύπελλο και να χάσαμε την Euroleague αν και φθάσαμε στον τελικό του Final Four της ωστόσο έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη στόχο που για εμένα είναι και ο πιο σημαντικός της χρονιάς»

«Όπως με την Μπαρτσελόνα»

Τέλος ο Λαφαγιέτ αυτό που ήθελε να πει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού εν όψει της σειράς των τελικών των playoffs με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ήταν: «Να έρθουνε να μας συμπαρασταθούνε και δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για τα playoffs της Euroleague δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε κανένα παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ