ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεχωρίζουν οι Χουέρτας και Χάκετ, προχωράει του Γιανγκ

Ξεχωρίζουν οι Χουέρτας και Χάκετ, προχωράει του Γιανγκ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης των Χουέρτας και Χάκετ, στην τελική ευθεία η υπόθεση Γιανγκ, στη Βαρκελώνη άνθρωποι της ΚΑΕ για την συνέλευση, αλλά και για την κλήρωση της Euroleague.

Την Πέμπτη (9/7) το μεσημέρι (14:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Euroleague ενόψει της νέας σεζόν και τρεις άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός βρίσκονται ήδη στη Βαρκελώνη ώστε να εκπροσωπήσουν την ομάδα.

Στους επικεφαλής ο Ολυμπιακός

Ο λόγος για τους Χρήστο Σταυρόπουλο (Γενικός Διευθυντής), Χρήστο Μπαφέ (Διευθυντής Επικοινωνίας) και Νίκο Λεπενιώτη (Διευθυντής Marketing). Οι Πειραιώτες θα είναι και αυτή την σεζόν στους επικεφαλής των γκρουπ της διοργάνωσης. Παράλληλα, στην ισπανική πόλη, θα γίνει μίτινγκ μεταξύ των Γενικών Διευθυντών των συλλόγων, ενώ να αναφέρουμε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι υποψήφια και για το χρυσό βραβείο Marketing της Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Ο νικητής θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της κλήρωσης.

Στην τελική ευθεία του Γιανγκ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση του Πάτρικ Γιανγκ. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον 23χρονο σέντερ "δυναμίτη" και εντός της εβδομάδας αναμένεται να επισημοποιηθεί και η απόκτηση του από την πειραϊκή ΚΑΕ. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν την δική τους υπέρβαση για την μεταγραφή του Αμερικανού που φημίζεται για τα πλούσια αθλητικά του προσόντα, προσφέροντας του διετές (1+1) συμβόλαιο με 900.000 δολάρια ετησίως.

Τόσο τα χρήματα, όσο και ο τρόπος που προσέγγισαν τον παίκτη (δίνοντας του κίνητρο να πρωταγωνιστήσει σε μία κορυφαία ομάδα στην Euroleague), έπεισαν το "θηρίο" να προτιμήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά και όχι σε σύλλογο του ΝΒΑ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κάλυψαν το κενό στη θέση "5" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποκτώντας ένα... θεριό ανήμερο (ειδικά στην άμυνα) μέσα στη ρακέτα τους.

Στην περιφέρεια ο Ολυμπιακός ψάχνει μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του κυρίως στον "άσο". Οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις γκαρντ. Περιφερειακούς που να έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και στο "2". Αυτή την στιγμή στην ερυθρόλευκη λίστα δύο είναι τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά. Ο λόγος για τους Μαρσελίνιο Χουέρτας και Ντάνιελ Χάκετ.

Μαρσελίνιο Χουέρτας

Μία από τις δύο "λύσεις" που βρίσκονται ψηλά στη λίστα είναι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο 32χρονος (25/5/1983) πλέι-μέικερ (1.93 ύψος) αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα φέτος, έχει μείνει ελεύθερος και η περίπτωση του αρέσει στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων. Ο διεθνής με την εθνική Βραζιλίας παίζει με κοινοτικό διαβατήριο (ιταλικό) στην Ευρώπη, κάτι που απελευθερώνει τις επιλογές του Ολυμπιακού στις θέσεις των ξένων (Χάντερ, Στρόμπερι και ο Λοτζέσκι με κοινοτικό διαβατήριο οι σίγουροι για τις 4+2 θέσεις).

Αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2004. Πρώτα στη Μπανταλόνα με την οποία κατέκτησε το Eurocup, αργότερα στο Μπιλμπάο (2007-2008) και στη Μπολόνια (2008), πριν επιστρέψει στην Ισπανία και συγκεκριμένα την Βασκονία. Έπαιξε στην Λαμποράλ Κούτσα ως το 2011, για να μετακομίσει μετά στη Βαρκελώνη, φορώντας τέσσερα χρόνια τα "μπλαουγράνα". Έχει κατακτήσει τρία ισπανικά πρωταθλήματα (2010, 2012 και 2014), ένα κύπελλο και δύο χρυσά σε παναμερικανικούς αγώνας με τη "σελασάο" (2005, 2009).

Πέρσι είχε 8.5 πόντους, 4.4 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Η καλύτερη χρονιά του ήταν η σεζόν 2010-2011 στην Κάχα Λαμποράλ (όπως λεγόταν τότε) με 13.9 πόντους και 5.5 ασίστ. Γενικότερα θεωρείται ένας βιρτουόζος του πικ-εν-ρολ, με μεγάλη ικανότητα στην πάσα, ξεχωρίζει για τις δημιουργικές του αρετές, ενώ σήμα κατατεθέν του είναι τα τελειώματα στο ένα πόδι, μια κίνηση που αν και σπανίζει, την εκτελεί με μεγάλη άνεση και αποτελεσματικότητα.

Δεν είναι ένας γκαρντ που έχει προτεραιότητα το σκοράρισμα, αν και έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να γίνει και εκτελεστής, όπως για παράδειγμα το φετινό ματς με τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, όπου ευστόχησε σε 6 τρίποντα σε ένα δεκάλεπτο.

Ντάνιελ Χάκετ

Μπορεί ο Ντάνιελ Χάκετ να σχολίασε πρόσφατα πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό , αλλά το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ αναφέρει πως την περίπτωση του βλέπει (και πάλι) "ζεστά" και ο Ολυμπιακός. Ο 28χρονος (19/12/1987) Αμερικανός κόμπο-γκαρντ (1.98 ύψος), ύστερα από μία σεζόν με την Σιένα (2012-2013) και δύο με την Αρμάνι Μιλάνο (2013-2015), έχει μείνει ελεύθερος και προτάθηκε στους Πειραιώτες.

Προς το παρόν, ταξιδεύει για τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα για τη Νέα Υόρκη, ώστε να κάνει μια προπόνηση υπό το βλέμμα των παραγόντων των Knicks. Δεν θα παίξει με την καλοκαιρινή τους ομάδα στο Summer League, αλλά θα συζητήσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν την περίοδο 2015-2016.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό γκαρντ, που παίζει με άνεση τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και στο "2". Παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι, που δε θα διστάσει να πάρει πάνω του τις κρίσιμες φάσεις, όντας ικανότατος στο "ένας εναντίον ενός".

Έχει έφεση στην επίθεση, αλλά και στην δημιουργία, διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, αλλά το πρόβλημα στην περίπτωση του είναι ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του. Για αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες είχαν κάποιους ενδοιασμούς για τον αθλητή τις προηγούμενες βδομάδες, αλλά το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον τους "αναζωπυρώθηκε" τις τελευταίες μέρες και οι Πρωταθλητές Ελλάδας εξετάζουν ξανά το ενδεχόμενο απόκτησης του.

Ο αριστερόχειρας Ντάνιελ Χάκετ, στη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Euroleague, είχε μέσο όρο 10.5 πόντους (46.9%δ, 25%τρ, 65.8%), 4.6 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ