ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεχωρίζει την περίπτωση του Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός

Ξεχωρίζει την περίπτωση του Ρόμπερτς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μελετάει τις λίστες των διαθέσιμων ψηλών. Έχει ξεχωρίσει ως τώρα ο Ρόναλντ Ρόμπερτς, τον οποίο είχε "τσεκάρει" ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο Λας Βέγκας (videos)

Ο Ολυμπιακός έχει μπει από το πρωί της Παρασκευής όταν έγινε γνωστή η σοβαρότητα του τραυματισμού του Πάτρικ Γιανγκ, στη διαδικασία αναζήτησης αντικαταστάτη . Η πρώτη κίνηση των "ερυθρολεύκων" ήταν να τσεκάρουν την αγορά και να πάρουν λίστες με παίκτες που είναι ελεύθεροι, ή μπορούν έστω να ενισχύσουν την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα πάρει μέρες, δεδομένου ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για να γίνει ενδελεχώς έλεγχος της αγοράς για την έρευση του πλέον κατάλληλου παίκτη. Εξάλλου οι Πειραιώτες δεν θα έχουν πρόβλημα να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague (έχουν ρεκόρ 4-1), ενώ έχουν "βγάλει" τα δύσκολα παιχνίδια (ΟΑΚΑ και Πυλαία) στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι η οποιαδήποτε προσθήκη θα ενεργοποιηθεί στο Top-16, αλλά και το ότι τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια (στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ) αργούν, δίνει ένα μεγάλο χρονικό περιθώρια στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, να μη βιαστεί στην αναζήτηση του αντι-Γιανγκ.

Ήδη, πάντως, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει. Πρόκειται για παίκτες που βρισκόντουσαν στη λίστα του Ολυμπιακού από το καλοκαίρι και τώρα ήρθαν ξανά στην επιφάνεια. Ένας από αυτούς είναι ο Ρόναλντ Ρόμπερτς, τον οποίο είχε "τσεκάρει" ο προπονητής του Ολυμπιακού, στο ταξίδι που είχε κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του Summer League του Λας Βέγκας.

Ο Ρόμπερτς είναι 24 ετών και έχει ύψος 2.03. Διαθέτει διπλή υπηκοότητα καθώς γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά έχει καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Έπαιξε στο κολέγιο του Σεν Τζόζεφ, από όπου αποφοίτησε το 2014, χωρίς να γίνει ντραφτ. Έπαιξε στο NBDL, κυνηγώντας το όνειρο του ΝΒΑ για δύο σεζόν. Πέρσι τέλειωσε τη χρονιά στις Φιλιππίνες, αν και το καλοκαίρι δοκίμασε και πάλι τις δυνάμεις του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Πήρε μέρος στο Λας Βέγκας με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Είχε 10.3 πόντους και 9.5 ρ0ιμπάουντ σ' αυτά τα παιχνίδια, υποχρεώνοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον ξεχωρίσει.

Ο Ρόμπερτς υπέγραψε συμβόλαιο με τους "Καναδούς", αλλά αυτό δεν ήταν εγγυημένο. Αποφάσισαν να τον κόψουν λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε κάνει καλά παιχνίδια και στην D-League, όπου έπαιξε με τη φανέλα του Ντέλαγουερ, έχοντας 17.5 πόντους, 11.9 ριμπάουντ και 1.1 κοψίματα.

Φημίζεται για τα αθλητικά του χαρακτηριστικά, το εντυπωσιακό του άλμα και την έφεση του στο ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κάνει κάποια σπουδαία παιχνίδια στο NBDL, όπως εκείνο το ματς απέναντι στους Μπίγκχορνς, με 39 πόντους και 19 ριμπάουντ!

Ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Ολυμπιακός, καθώς είναι ένας αθλητικός ψηλός, που μπορεί να προσφέρει σε άμυνα και ριμπάουντ, ενώ παράλληλα είναι αρκετά καλός finisher μετά από συνθήκες pick-n-roll. Από εκεί και πέρα το βασικό του μειονέκτημα είναι η έλλειψη ευρωπαϊκής εμπειρίας. Δεν αποκλείεται αυτό να μετρήσει, διότι η χρονικό περίοδος είναι τέτοια, που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα προσαρμογής στην ευρωπαϊκή λογική, αλλά και πολύ περισσότερο σε μια απαιτητική ομάδα - με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού - όπως είναι ο Ολυμπιακός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ