ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καταλήγει σε Τζέιμς

Καταλήγει σε Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Σον Τζέιμς της Μπιλμπάο που ταιριάζει στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ. Τζέιμς: "Δεν ξέρω κάτι για ΟΣΦΠ".

Στο Sport24.gr, στο άρθρο "Ο σέντερ που θέλει ο Σφαιρόπουλος" στις 23 Νοεμβρίου, σας είχαμε αναφέρει τις περιπτώσεις των Σον Τζέιμς , Ντι Ορ Φίσερ και Τζόι Ντόρσεί, παίκτες που προτάθηκαν και οι περιπτώσεις του εξετάστηκαν από τον Ολυμπιακό.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ (ανήκει στη Γαλατασαράι) απορρίφθηκε λόγω χαρακτήρα, η περίπτωση του Ντι Ορ Φίσερ της Χάποελ δεν θα προχωρήσει, τον εξαιρετικό Τρεβόρ Μπάκβε η Μακάμπι δεν θα τον αφήσει να φύγει, οπότε αυτόματα η περίπτωση του Σον Τζέιμς ήταν αυτή που ξεχώρισε. Πέρα από το γεγονός πως είναι πιο προσιτή, ταιριάζει και στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου και όλα δείχνουν πως ο Αμερικανός σέντερ της Μπιλμπάο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Σον Τζέιμς έχει μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μακάμπι, Μιλάνο, Μπιλμπάο), είναι "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, έχει έφεση στο μπλοκ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα-επίθεση), είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, είναι "σκληρός" στην άμυνα και έχει καλά τελειώματα στην επίθεση. Διαθέτει αθλητικά προσόντα, ύψος (2.08), μακριά χέρια, έχει καλό χαρακτήρα και η περίπτωση του δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες του προπονητή ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου.

Ο 32χρονος (10/9/1983) Αμερικανός σέντερ, στην εποχή που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011-2014), ήταν από τους από τους κορυφαίους σέντερ στην Euroleague, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Η σεζόν 2012-2013, όταν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-Four του Λονδίνου, ήταν η κορυφαία στην καριέρα του (11.5π, 6.5ρ, 2κοψ, ανά αγώνα) κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων του. Τον Γενάρη του 2014, όμως, τραυματίστηκε στη μέση (είχε κήλη), έκανε επέμβαση, έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και η αλήθεια είναι πως ακολούθως η απόδοση του έπεσε.

Φέτος, όμως, αγωνιζόμενος στη Μπιλμπάο, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, όντας κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα. Σε έξι παιχνίδια στο Eurocup μετράει 9.5 πόντους (55.2%δ, 71.4%β), 6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.5 μπλοκ ανά αγώνα. Ύστερα, λοιπόν, από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Αρμάνι Μιλάνο (2014-2015), στην χώρα των Βάσκων βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό, το γεγονός πως ο Σον Τζέιμς έχει οψιόν αποδέσμευσης που φτάνει τις 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο εύκολα μπορεί να δοθεί από τους Πειραιώτες ώστε να τον κάνουν δικό τους.

Τζέιμς: "Δεν ξέρω κάτι, είναι φήμες"

Κατά την διάρκεια της Media Day της Μπιλμπάο ενόψει Eurocup, ο Σον Τζέιμς ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ο Αμερικανός σέντερ απάντησε τα εξής: "Δεν ξέρω κάτι για τον Ολυμπιακό και όσο γνωρίζω όλα αυτά είναι φήμες. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Ο μάνατζερ μου δεν μου έχει πει κάτι για το θέμα. Εγώ είμαι στη Μπιλμπάο, μια ομάδα που μου έχει φερθεί εξαιρετικά και αυτή την περίοδο είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος επόμενο ματς της ομάδας".

Σε βίντεο το σχόλιο του για το θέμα:

Ο Σον Τζέιμς εν δράσει με την Μακάμπι την σεζόν 2012/2013:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ