ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοντά στον Ζοτς μακριά από τον Ολυμπιακό

Κοντά στον Ζοτς μακριά από τον Ολυμπιακό

Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν τον Κώστα Σλούκα μακριά από τον Ολυμπιακό και κοντά στη Φενέρμπαχτσε. Η οικονομική διαφορά και το ραντεβού του Ομπράντοβιτς με τον 25χρονο γκαρντ στην Αθήνα!

Τα τελευταία επεισόδια του σίριαλ προδίδουν το φινάλε: ο Κώστας Σλούκας πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις και μετά την έμμεση άρνηση για νέα συνάντηση του παίκτη με τους αδερφούς Αγγελόπουλος, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο διεθνής γκαρντ δεν θα μείνει στο Λιμάνι, αλλά θα "μετακομίσει" στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στη Φενέρμπαχτσε.

Η παραμονή στον Ολυμπιακό ήταν αρχικά η προτεραιότητα για τον Σλούκα, ο οποίος όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε από την οικονομική προσφορά της ομάδας (2 εκατομμύρια για τρία χρόνια), ούτε από τα όσα άκουσε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα.

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο από την αρχή ότι πέρα από τα χρήματα, αυτό που ενδιαφέρει τον 25χρονο άσο είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος του, καθώς είχε πολλά παράπονα κατά τη διάρκεια της χρονιάς για το χρόνο συμμετοχής του.

Σε ότι αφορά το οικονομικό η πλευρά του παίκτη κατέστησε σαφές ότι υπάρχει διαφορά στις διαπραγματεύσεις και απόσταση. Και το μέτρο σύγκρισης δεν είναι η πρόταση του Παναθηναϊκού (4 εκατομμύρια για 4 χρόνια), με τον Σλούκα να κρατά αποστάσεις από το ενδιαφέρον των "πρασίνων" σύμφωνα και με τις δικές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό μετά την πρώτη πρόταση την περασμένη Δευτέρα. Η ουσιαστική διαφορά έχει να κάνει με την πρόταση της Φενέρμπαχτσε, η οποία είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των "ερυθρολεύκων" και μάλιστα για διάστημα δύο ετών και όχι τριών!

Για αυτό και ο εκπρόσωπος του παίκτη, Παναγιώτης Καπάζογλου, αρνήθηκε τη Δευτέρα την πρόταση των Πειραιωτών στην 4ώρη συνάντηση που είχαν, για να ακολουθήσει η ακύρωση του ραντεβού της Τρίτης. Ο Κώστας Σλούκας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και το μεσημέρι ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη. Προφανώς κρίθηκε προτιμότερο να μην υπάρξει τετ-α-τετ συνάντηση του παίκτη με τους αδερφούς Αγγελόπουλος, μιας και παραμένει η μεγάλη οικονομική διαφορά.

Διαβάστε αναλυτικά όλο το χρονικό της ακύρωσης του σημερινού ραντεβού μεταξύ παίκτη και διοίκησης.

Η συνάντηση με τον Ζοτς

Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Σλούκας θα προτιμήσει την πρόταση της Φενέρμπαχτσε. Αυτό δείχνει και η συνάντηση που είχε ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρβος τεχνικός έκανε τη Δευτέρα ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, για να μιλήσει από κοντά με τον αριστερόχειρα γκαρντ και να του εξηγήσει το ρόλο για τον οποίο τον προορίζει.

Οι Τούρκοι κινούνται για την απόκτηση του Μπόμπι Ντίξον (του Αμερικανού γκαρντ που έβγαλε μάτια με την Καρσίγιακα φέτος), ενώ θέλουν να κρατήσουν και τον Νίκο Ζήση, σε ότι αφορά τις σκέψεις της περιφέρειας, που δεν περιλαμβάνουν τον τραυματία Ρίκι Χίκμαν και τον αποχωρήσαντα Άντριου Γκάουντλοκ. Με δεδομένη την λειψανδρία που παρατηρείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις θέσεις των γκαρντ, είναι λογικό ο "Ζοτς" να εξετάσει την περίπτωση του Σλούκα, ενός παίκτη με εικόνες, προσωπικότητα και την ικανότητα να συνδυάζει τη δημιουργία και την εκτέλεση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε ότι αφορά την πρόταση του Ολυμπιακού, τότε ο Σλούκας θα υπογράψει στη Φενέρ. Μόνο που σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, πολύ δύσκολα οι "ερυθρόλευκοι" θα αυξήσουν την προσφορά τους, καθώς βάζουν στην εξίσωση τις (οικονομικές) ισορροπίες της ομάδας, την ώρα που η πλευρά του παίκτη θέλει να εξαργυρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο φάιναλ-φορ και στα πλέι-οφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ