ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κοιτάει για σέντερ ο Ολυμπιακός

Κοιτάει για σέντερ ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Γιάνγκ χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και πλέον οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν την αγορά για αθλητικό σέντερ ώστε να καλυφθεί η απουσία του. Πότε μπορεί να πάρει παίκτη και σε ποιες αγορές θα κοιτάξει.

Η κακοδαιμονία στον Ολυμπιακό με τους τραυματισμούς σημαντικών παικτών του τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται. Νέο θύμα της ερυθρόλευκης λαίλαπας ο Πάτρικ Γιανγκ, ο "βασικός" του σέντερ στη τρέχουσα σεζόν, ο οποίος τα πήγαινε περίφημα στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Πλέον, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να πορευτεί μέσα στη σεζόν δίχως τον Πάτρικ Γιανγκ, αφού ο Αμερικανός σέντερ τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς κόντρα στην Αναντολού Εφές, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό του γόνατο και ουσιαστικά χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Έχασε τον έναν αθλητικό σέντερ του, θα κοιτάξει να καλύψει το κενό του

Το σοκ είναι μεγάλο στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, καθώς το καλοκαίρι επένδυσαν και πόνταραν στις δυνατότητες του Πάτρικ Γιανγκ, συνεχίζοντας την φιλοσοφία των δύο αθλητικών σέντερ στο ρόστερ τους. Πλέον, θα έχουν ενεργό μόνο τον Οθέλο Χάντερ (ο οποίος ταλαιπωρήθηκε με μικρούς τραυματισμούς), ενώ στο "5" υπάρχει τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, τον οποίο δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όσο και ο Δημήτρης Αγραβάνης, τον οποίο αξιοποιεί κυρίως σαν σέντερ και λιγότερο σαν "4άρι".

Στον Ολυμπιακό είχαν στο μυαλό τους το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης, αλλά κυρίως για την θέση "4". Πλέον, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν. Προτεραιότητα των ερυθρολεύκων, πλέον, είναι να κινηθούν για την απόκτηση ενός αθλητικού σέντερ ώστε να καλύψουν το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ.

Οι ερυθρόλευκοι σύντομα θα κοιτάξουν την αγορά, θα δημιουργήσουν λίστα με τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν, θα κάνουν την αξιολόγηση τους και αναλόγως θα προχωρήσουν για να αναπληρώσουν την σημαντική απουσία του Πάτρικ Γιανγκ.

Τι γίνεται όσο δεν παίζει ο Γιανγκ

Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται. Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Euroleague με ρεκόρ 4-1, στον δεύτερο έχει τα δύσκολα ματς στην έδρα του (Λαμποράλ, Μιλάνο, Εφές) και ουσιαστικά είναι θέμα χρόνου το να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν στο "5" με τους Χάντερ, Αγραβάνη και τρίτη λύση τον Μιλουτίνοβ (τον οποίο δεν εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο κόουτς), σύμφωνα με το ροτέισον που κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στην Euroleague θα παίξει στο TOP-16

Ο Ολυμπιακός εφόσον πάρει παίκτη, στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής οποιαδήποτε στιγμή, ενώ στην Euroleague θα μπορεί να αγωνιστεί από την έναρξη του TOP-16. Στην πρώτη φάση των ομίλων δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει.

Παίκτες από ομάδες που θα αποκλειστούν στην Euroleague, ΝΒΑ και Κίνα

Ο Ολυμπιακός θα έχει την δυνατότητα να κοιτάξει παίκτες από τα κοψίματα στο ΝΒΑ, από το πρωτάθλημα της Κίνας (που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία), αλλά και από ομάδες Euroleague, οι οποίες θα αποκλειστούν στην πρώτη φάση, μη συνεχίζοντας στο TOP-16. Ενδεχομένως να προκύψουν λύσεις και από ομάδες Eurοcup.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε αν οι Πειραιώτες θα περιμένουν μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη σέντερ-λαβράκια από ομάδες Euroleague που δεν θα συνεχίσουν στο TOP-16 (φαντάζει το πιθανότερο σενάριο, καθώς αυτά τα "5άρια" θα διαθέτουν και ευρωπαϊκή εμπειρία) ή αν θα κινηθούν γρήγορα, αποκτώντας δηλαδή "ψηλό" που δεν αγωνίζεται στην Euroleague, είτε από κοψίματα από το ΝΒΑ, είτε από άλλο πρωτάθλημα.

Οι ελεύθεροι σέντερ από την αγορά του ΝΒΑ

Ρίχνοντας μία ματιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ένας από τους ελεύθερους παίκτες, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, είναι ο 25χρονος Αμερικανός σέντερ, Χένρι Σιμς (2.08), με καριέρα σε Χόρνετς, Καβαλίερς και Σίξερς. Ο παίκτης κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους Σανς.

Στην λίστα των free agent από την αγορά του ΝΒΑ βρίσκονται επίσης οι Σάμουελ Ντέλαμπερτ (34 ετών, 2.11), Γρεγκ Σμιτ (24 ετών, 2.08), Εμέκα Οκαφόρ (33 ετών, 2.08, αν και είναι εδώ και δύο χρόνια τραυματίας), ο Τζεφ Έιρς (28 ετών, 2.06) με προϋπηρεσία στους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά και ο σκληροτράχηλος λευκός Αμερικανός με έφεση στην άμυνα, Γκρεγκ Στίμσμα (30 ετών, 2.11), έχοντας παρελθόν σε Σέλτικς, Τίμπεργουλφς, Πέλικανς και Ράπτορς.

Στις περιπτώσεις παικτών που κόπηκαν την τελευταία στιγμή και παραμένουν ελεύθεροι, προσθέστε τους Τζάστιν Χάρπερ (26 ετών, 2.08), αλλά και τον Τσακ Χέις με ύψος Κάιλ Χάινς (32 ετών, 1.98), ο οποίος διαθέτει παρόμοια δυναμικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Στην "λίστα" και οι Τζαλίλ Ρόμπερτς (23 ετών, 2.13), Τζόσουα Σμιθ (23 ετών, 2.08) και Κρις Ντάνιελς (31 ετών, 2.06).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ