ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Η ομάδα του Ολυμπιακού έλαμψε στην κλήρωση της Basket League, καθώς οι Πειραιώτες πήραν τα περισσότερα βραβεία. Πρόεδροι, προπονητής και παίκτες ευχαρίστησαν τον κόσμο για την τιμή που τους έγινε.

Η κλήρωση της Basket League για τη νέα σεζόν 2015-2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Μπενάκη, είχε ερυθρόλευκη λάμψη. Η ομάδα του Ολυμπιακού... σάρωσε τις διακρίσεις, με τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση των Πειραιωτών, να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους. Οι ερυθρόλευκοι την περασμένη χρονιά κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το δέκατο στην ιστορία τους, κερδίζοντας στους τελικούς των playoffs τον Παναθηναϊκό με 3-0 νίκες.

Οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ανέβηκαν στη σκηνή ώστε να παραλάβουν το βραβείο για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Αξίζαμε περισσότερα από 2 Πρωταθλήματα τα τελευταία 10 χρόνια"

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε τα εξής: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΣΑΚΕ για τη σημερινή βράβευση. Το βραβείο ανήκει στους παίκτες και στους προπονητές, εμείς μαζί τους προσπαθούμε τόσα χρόνια. Όπως όλοι γνωρίζετε, στα χρόνια που ασχολούμαστε είναι το δεύτερο πρωτάθλημα. Είναι δέκα τα χρόνια, ακόμη και οι αντίπαλοι μας εδώ που χαιρετηθήκαμε πριν αν τους ρωτήσετε, με ειλικρίνεια σίγουρα θα πουν πως αξίζαμε παραπάνω από δύο πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια.

Δεν εκφράζω κανένα παράπονο, απλά λέω μια πραγματικότητα την οποία όλοι αναγνωρίζουν. Αυτό που μας κράτησε θέλω να πω αυτά τα δέκα χρόνια είναι πρώτον η αναγνώριση που βρήκαμε πρώτα στην Ευρώπη ξεκινώντας από το 2009 τα τελευταία εφτά χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο είμαστε στο Final Four σε τελικούς και κατακτάμε Ευρωλίγκες. Και ότι εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μαζί με τον αδελφό μου και εάν ήμουν μόνος μου δεν θα είχα αντέξει τόσα χρόνια".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Γιώργος Αγγελόπουλος: "Έχουμε κάνει το three-peat"

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος τόνισε: " Ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο, το οποίο ανήκει στους προπονητές και τους παίκτες. Εκ μέρους τους το παραλαμβάνουμε, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, εκτός από την αντιπαλότητα που υπάρχει, κατάφεραν και έχουν κατακτήσει τρεις Ευρωλίγκες συνεχόμενες, έχουν κάνει το three-peat, δεν ξέρω αν το έχετε πει στις εκπομπές τις μεταμεσονύχτιες, για three-peat, 2011-2012-2013, έχουν κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά, ανεξαρτήτου τώρα άλλος θέλει πέντε, άλλος έξι άλλος… δέκα.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν τρία συνεχόμενα. Εγώ δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα το έχει κάνει αυτό, αν το έχει κάνει η Ισπανία ας πούμε και πότε το έχει κάνει ή αν το έχει κάνει κάποιος άλλος. Αυτό είναι ένα επίτευγμα, γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να το απολαμβάνουμε και ευχή μας είναι να ακολουθήσει και η Εθνική Ελλάδος με αντίστοιχες επιτυχίες που το αξίζει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο γιατί μαζί πάει, Εθνική Ελλάδος και οι ομάδες πάνε μαζί, δεν πάνε ξεχωριστά. Ευχαριστούμε πολύ".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Σφαιρόπουλος: "Το βραβείο ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα"

Ακολούθως ήταν η ώρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ανέβει στη σκηνή, ώστε να παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της περασμένης σεζόν, καθώς οδήγησε τους Πειραιώτες στη κορυφή της Ελλάδας, αν και ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της σεζόν Ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον Γιάννη Ιωαννίδη, ήταν αρκετά λακωνικός λέγοντας τα εξής: "Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο και όσους ψήφισαν, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, οι οποίοι νυχθημερόν δουλεύουν για την ομάδα και πάνω από όλα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει την προσπάθεια που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από πέρσι να έχει και συνέχεια, εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες, να παίξουν οι ομάδες καλό μπάσκετ, εύχομαι να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Ευχαριστώ πολύ".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Καλύτερος αμυντικός και στη κορυφαία πεντάδα ο Ντάνστον

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ανήκε πλέον στην Αναντολού Εφές και μέσω βίντεο έστειλε το δικό του μήνυμα, έχοντας αναδειχθεί τόσο σε μέλος της καλύτερης πεντάδας, όσο και κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος για την περασμένη σεζόν. Ο Αμερικανός σέντερ είπε πως: "Εύχομαι κάθε επιτυχία. Είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και κυρίως στην τέως ομάδα μου, τον Ολυμπιακό".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Καλύτερος 6ος παίκτης και στη κορυφαία πεντάδα ο Σλούκας: "Έπαιξα το καλύτερο μου μπάσκετ"

Ο Κώστας Σλούκας, ύστερα από εφτά χρόνια στον Ολυμπιακό, μετακόμισε στη Τουρκία και στη Φενέρμπαχτσε. Ο 25χρονος γκαρντ αναδείχθηκε τόσο στον καλύτερο έκτο παίκτη του πρωταθλήματος, όσο και σε μέλος της καλύτερης πεντάδας της λίγκας. Μέσω βίντεο είπε τα εξής: "Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα και ευχαριστώ όσους ψήφισαν. Η περσινή ήταν μια περίεργη χρονιά για μένα και τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, αλλά στη συνέχεια πετύχαμε τους στόχους μας. Προσωπικά με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Η άφιξη του έδωσε ώθηση στην ομάδα".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Ο "γυναικοκατακτητής" Πρίντεζης και μέλος της καλύτερης πεντάδας

Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε το βραβείο για το μέλος της καλύτερης πεντάδας της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά και εκείνο του αγαπημένου παίκτη του γυναικείου κοινού. Ο "γυναικοκατακτητής" φόργουορντ αστειεύτηκε για την δεύτερη διάκριση του: "Πρώτα από όλα ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν εννοείται για την καλύτερη πεντάδα. Το λιγότερο που έχω να πω και να ευχηθώ είναι καλή χρονιά και υγεία σε όλες τις ομάδες, να έχουμε ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα, χωρίς φαινόμενα βίας και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο γήπεδο το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Τώρα, σε ό,τι αφορά το δεύτερο βραβείο, τι να πω, να είμαι πιο βελτιωμένος του χρόνου, δεν γίνεται".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

Ο δημοφιλής Σπανούλης και μέλος της καλύτερης πεντάδας

Ο προπονητής που τον ανέδειξε στο ξεκίνημα της καριέρας του, δίνοντας του θέση για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών, ο κόουτς Παναγιώτης Γιαννάκης, παρέδωσε στον Βασίλη Σπανούλη δύο βραβεία. Εκείνο για τον δημοφιλέστερο μπασκετμπολίστα στη λίγκα, αλλά και εκείνο για το μέλος της καλύτερης πεντάδας της Basket League, για την περασμένη σεζόν. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Καλησπέρα και από εμένα! Ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ευχαριστώ και τον κόσμο για το δεύτερο βραβείο, η αγάπη του κόσμου δεν ανταλλάζεται με τίποτα, με κανέναν τίτλο. Εύχομαι και την καινούργια χρονιά να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όχι βία στα γήπεδα και να νικήσει ο καλύτερος μέσα στο παρκέ. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση που είναι πάντα δίπλα μου και σε όλους τους παίκτες. Εύχομαι του χρόνου η ομάδα να έχει ανάλογη πορεία με πέρσι".

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

***Η διοίκηση του Ολυμπιακού με τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

***Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χαιρετάει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

*** Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ με τους Πρωταθλητές Ελλάδας

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

*** Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τους "ερυθρόλευκους"

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

*** Ο Γιάννης Ιωαννίδης με τον Γιώργο Πρίντεζη

Κλήρωση με "ερυθρόλευκη" λάμψη
INTIME SPORTS

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ