ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Kill-Bill: Ο Σπανούλης βλέπει πράσινα και "εκτελεί"

Kill-Bill: Ο Σπανούλης βλέπει πράσινα και "εκτελεί"

Ο "καυτός" Βασίλης Σπανούλης είχε μέσο όρο 18.2 πόντους στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό και 41.9% στα τρίποντα, βάζοντας νικητήρια σουτ που έδωσαν το πρωτάθλημα. Ο Kill-Bill βλέπει πράσινα και "εκτελεί".

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε την "σφραγίδα" του στους περασμένους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, τόσο με την εξαιρετική του απόδοση στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και με τα διαδοχικά buzzer-beater τρίποντα που σημείωσε στα ματς στο ΟΑΚΑ, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.

Στους τελικούς είχε μέσο όρο 18.2 πόντους και 41.9% στα τρίποντα

Related content Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν εξαιρετικός και στα τέσσερα παιχνίδια των τελικών, κάτι που αποτυπώθηκε και στην στατιστική. Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε τους τελικούς έχοντας μέσο όρο 18.2 πόντους, με 50% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (8/19), 41.9% στα τρίποντα (13/31) και 90% στις βολές (18/20), συν 3 ασίστ ανά παιχνίδι.

1ος τελικός: 15 πόντους, 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ασίστ, 4 λάθη

2ος τελικός: 11 πόντοι, 1/3 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ, 2 λάθη

3ος τελικός: 22 πόντοι, 3/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7/8 βολές, 1 ασίστ, 3 λάθη

4ος τελικός: 25 πόντοι, 2/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ασίστ, 7 λάθη

Στους περασμένους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, ο έμπειρος γκαρντ πραγματοποίησε από τις καλύτερες εμφανίσεις του κόντρα στο "τριφύλλι", κάνοντας την διαφορά στα κρίσιμα σημεία. Δείχνοντας για ακόμη μία φορά την ηγετική του φυσιογνωμία, στα δύσκολα έβγαινε μπροστά και η μπάλα πήγαινε σε εκείνον όποτε ζύγιζε πολλά κιλά. Το μόνο λάθος το έκανε στον πρώτο τελικό, όταν δεν φρόντισε να κινηθεί γρήγορα κοντά στον Κώστα Παπανικολάου για να γίνει κάτοχος της, με αποτέλεσμα η μπάλα να ξεμείνει στα χέρια του συμπαίκτη του και ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα στο ΣΕΦ (81-83).

"Ήταν δικό μου το λάθος στον πρώτο τελικό, είπα στον Κώστα πως θα επανορθώσω"

Related content Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος σε δηλώσεις του, λέγοντας τα εξής για εκείνο το ματς: "Ήταν δικό μου λάθος στον πρώτο τελικό και αυτό ήταν κάτι που το είπα και στον Κώστα (Παπανικολάου), γιατί τον έφερα σε δύσκολη θέση εκείνη την στιγμή. Όλοι, μετά το τέλος του ματς, έδειξαν με το δάκτυλο τον Κώστα που δεν έκανε καλή επιλογή, ενώ το λάθος ήταν δικό μου, γιατί εγώ έπρεπε να πάω να πάρω την μπάλα από τον Κώστα και να προσπαθήσω να οργανώσω μία καλή επίθεση, είτε για να δημιουργήσω για τον εαυτό μου, είτε αν έρθουν δύο αντίπαλοι πάνω μου να φτιάξω καλές προϋποθέσεις για κάποιον συμπαίκτη μου για να σουτάρει. Του είχα πει μάλιστα, μετά το τέλος το ματς, πως θα προσπαθήσω να επανορθώσω και του τόνισα πως δεν θα ξαναγίνει αυτό το πράγμα".

Το buzzer-beater τρίποντο μέσα στο ΟΑΚΑ και το ρεσιτάλ στο ΣΕΦ

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Kill-Bill: Ο Σπανούλης βλέπει πράσινα και "εκτελεί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Kαι εκείνο το λάθος του φρόντισε στα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Στον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ και ενώ απέμεναν 8.3'' πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 66-65. Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση και με ένα εκτός ισορροπίας σουτ "εκτέλεσε" τον Παναθηναϊκό, δίνοντας την νίκη και το "break" στην ομάδα του με σκορ 66-68. Ήταν εξαιρετικός και στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ (22π), όταν φρόντισε και πάλι να βγει μπροστά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Οι "πράσινοι" είχαν προηγηθεί στο 35' με 59-66, αλλά κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο αρχηγός των Πειραιωτών. Με δικό του τρίποντο οι "ερυθρόλευκοι" πήραν προβάδισμα στο σκορ (69-66) και με τον ίδιο τρόπο έβαλε την "σφραγίδα" του στο ματς διαμορφώνοντας το 74-68 στο 1'16'' πριν την λήξη, σε ένα τρομερό ρεσιτάλ από τον έμπειρο γκαρντ.

Και φυσικά στον τέταρτο τελικό σημείωσε το δικό του και ιστορικό πλέον "The Shot", το νικητήριο τρίποντο με το οποίο χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. Με το σκορ στο 81-79, στα 17'' πριν το τέλος, η μπάλα πήγε σε εκείνον. Έπαιξε με τον χρόνο έχοντας την μπάλα στα χέρια του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης βγήκε μπροστά του για την άμυνα, αλλά εκείνος όντας γεμάτος με αυτοπεποίθηση, αλλά και με σιγουριά για τις δυνατότητες του, έκανε το περίφημο step-back, σουταρε, βρήκε στόχο και "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του για πρώτη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ στην ιστορία των "ερυθρολεύκων". Ο Βασίλης Σπανούλης παίρνει... φωτιά όποτε βλέπει πράσινα και στην έβδομη σεζόν του με τους Πειραιώτες θέλει να συνεχίσει από εκεί που τέλειωσε στο περασμένο πρωτάθλημα.

"Δεν κρύβομαι ποτέ από την ευθύνη, την αναζητώ. Με εξιτάρουν τα κρίσιμα σουτ"

Related content Σε πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Euroleague Greece, μας σχολίασε τα εξής για την σειρά των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Ο τρόπος που κατακτήσαμε πέρσι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ήταν ονειρικός. Είμαι περήφανος που πήραμε αυτόν τον τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Πήραμε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού και κάναμε το back-to-back στην Ελλάδα ύστερα από 19 χρόνια. Ένας τίτλος που όλα τα παιδιά στην ομάδα τον απολαύσαμε, όπως τον απόλαυσε και τον χάρηκε και ο κόσμος, στους ίσους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών από άποψη σασπένς, ανταγωνισμού και εξέλιξης. Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι φίλαθλοι μας στην επιστροφή μας στο ΣΕΦ από το ΟΑΚΑ ήταν ασύλληπτη και τους ευχαριστούμε.

Έτυχε να πάνε και τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ στο τέλος, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή. Η ομάδα περιμένει από εμένα αυτά τα σουτ και εγώ απλά έκανα την δουλειά μου. Έχω πάντα αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μου, σούταρα με σιγουριά και τα σουτ μπήκαν. Όπως έχω ξαναπεί, είμαι ένας παίκτης που δεν φοβάμαι μέσα στο γήπεδο, δεν διστάζω ποτέ, έχω τόλμη και δεν κρύβομαι ποτέ από την ευθύνη. Αντιθέτως την αναζητώ και αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη βγαίνοντας μπροστά όποτε με έχει χρειαστεί η ομάδα. Με εξιτάρει να παίρνω πάνω μου αυτά τα κρίσιμα σουτ, είναι ο ρόλος μου να αναλαμβάνω τέτοιες ευθύνες σε καθοριστικές στιγμές, είτε για να δημιουργήσω, είτε για να σκοράρω και οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, άλλες δεν θα μπουν, αλλά το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν θα κρυφτώ όταν χρειαστεί να πάρω το μεγάλο σουτ".

Related content

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ