ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ξανά... αήττητος τραβά

Και ξανά... αήττητος τραβά

Αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει την Μ. Τετάρτη του ήδη υποβιβασμένου Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με ρεκόρ 26-0! Το Sport24.gr παρουσιάζει τα πέντε αήττητα της ιστορίας, μεταξύ των οποίων και το "ερυθρόλευκο" πρωτάθλημα της σεζόν 1975-76 (picts).

Έπειτα και από τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμα μία για να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αήττητος με ρεκόρ 26-0.

Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσει στους τελικούς με το απίστευτο 31-0, αν δεν γνωρίσει την ήττα στα προημιτελικά και τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα ρεκόρ, τα σερί και τις πέντε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο πέρασμα της ιστορίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η "μεγάλη" ομάδα των Πειραιωτών της σεζόν 1975-76 που κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 22-0.

Και ξανά... αήττητος τραβά

Την αρχή την έκανε η ΑΕΚ, η οποία την χρονιά που έφερε το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα δεν... παιζόταν στην κυριολεξία. Συγκεκριμένα η ομάδα του Νίκου Μήλα πήρε το πρωτάθλημα με ρεκόρ 22-0 και τους Αμερικάνο, Τρόντζο, Ζούπα, Λερεντζάκη να κάνουν ότι θέλουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Πρώτος σκόρερ της Ένωσης εκείνη τη σεζόν ήταν ο Γιώργος Αμερικάνος, ο οποίος σημείωσε 694 πόντους, ενώ ο Γιώργος Τρόντζος ήταν τρίτος, πετυχαίνοντας 510.

Την ΑΕΚ ακολούθησε ο Ολυμπιακός... Τη δεκαετία του 70' και την περίοδο 1975-76 οι Πειραιώτες, διαθέτοντας παίκτες όπως οι Γιατζόγλου, Καστρινάκης και τον Φαίδωνα Ματθαίου στην τεχνική ηγεσία έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 22-0. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να σταματήσει τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και έπιασαν κορυφή, έπειτα από 16 χρόνια, όταν είχαν πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με προπονητή τον Γιάννη Σπανουδάκη (1960).

Και ξανά... αήττητος τραβά

Τελευταία ομάδα που κατάφερε κάτι ανάλογο και μάλιστα όχι μία, αλλά τρεις φορές δεν είναι άλλη από τον Άρη της δεκαετίας του 80'. Ο "Αυτοκράτορας" μάλιστα του ελληνικού μπάσκετ αποτελεί και τον μοναδικό σύλλογο στην προ Α1 εποχή που είχε αντίστοιχη επίδοση με εκείνη που αναμένεται να σφραγίσει ο Ολυμπιακός την Μ. Τετάρτη (20/04) απέναντι στον Ηρακλή. Ρεκόρ, δηλαδή με 26-0.

Την συγκεκριμένη επίδοση την "έπιασε" τη σεζόν 1985-86, ενώ τις επόμενες δύο που ακολούθησαν (1986-87, 1987-88) ήταν και πάλι αήττητος, αλλά με ρεκόρ 18-0, προσθέτοντας τρεις ακόμα νίκες για να πάρει το πρωτάθλημα (έφτασε το 21-0).

Οι αήττητες ομάδες...

ΑΕΚ (1967-68)

Προπονητής: Νίκος Μήλας

Ρόστερ: Αμερικάνος, Τρόντζος, Τσάβας, Ζούπας, Χρηστέας, Λαρεντζάκης, Βασιλειάδης, Πετράκης, Νεσιάδης, Δημητριάδης.

Ολυμπιακός (1975-76)

Προπονητής: Φαίδων Ματαθαίου

Ρόστερ: Καστρινάκης, Γιατζόγλου, Διάκουλας, Μελίνι, Σισμανίδης, Μπαρλάς, Ράμμος, Τσάνταλης, Κοκορόγιαννης, Γκαρώνης, Σπανός.

Άρης (1985-86)

Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

Ρόστερ: Γκάλης, Γιαννάκης, Φιλίππου, Ρωμανίδης, Σταμάτης, Κοκολάκης, Παπαγεωργίου, Δοξάκης, Τσιτάκης, Λυπηρίδης, Μαντόπουλος.

Άρης (1986-87)

Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

Ρόστερ: Γκάλης, Γιαννάκης, Φιλίππου, Σούμποτιτς, Ρωμανίδης, Σταμάτης, Κοκολάκης, Παπαγεωργίου, Τσιτάκης, Δοξάκης, Λυπηρίδης, Αθανασιάδης, Παρίσης Κασμερίδης.

Άρης (1987-88)

Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης

Ρόστερ: Γιαννάκης, Γκάλης, Μισούνοφ, Γουίλτζερ, Κάπτσικ, Αβδάλας, Μάνθος Κατσούλης, Φιλίππου, Σούμποτιτς, Ρωμανίδης, Δοξάκης, Λυπηρίδης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ