ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιστορική νίκη για Ολυμπιακό, με ανατροπή στο φινάλε

Ιστορική νίκη για Ολυμπιακό, με ανατροπή στο φινάλε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού άλωσε την έδρα της Αλούινβεντ (61-60) χάρη στο εντυπωσιακό φινάλε που έκαναν οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη στην Ουγγαρία!

Αυτή τη φορά, το θρίλερ ήταν... ερυθρόλευκο. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην Ουγγαρία σε βάρος της Αλούινβεντ (61-60), παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο τόσο στην εκκίνηση του δ' δεκαλέπτου, όσο και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Τρεις φάσεις όμως έκριναν το παιχνίδι, χαρίζοντας στις "ερυθρόλευκες" την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας τους, για το EuroCup Women.

Μία καθαρή άμυνα της Στέλλας Καλτσίδου, δύο εύστοχες βολές της Λικέντρα Τζόνσον, ένα κλέψιμο της Όλγας Χατζηνικολάου κι ένα επιθετικό ριμπάουντ -πάλι- της Λικέντρα Τζόνσον, όλα στα τελευταία 18'' του αγώνα, αρκούσαν για να χαρίσουν στην ομάδα της Ελένης Καπογιάννη τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Γιακίν Ντογκού.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα οκτώ πόντων (0-8 στο 5'), για να δείξει ευθύς εξ αρχής τις... άγριες διαθέσεις του. Σταδιακά όμως, οι γηπεδούχες βελτίωσαν την εικόνα τους, αντέδρασαν κι έφεραν το σκορ στο "Χ" (10-10 στο 8'), με τον Ολυμπιακό να παίρνει σκορ κυρίως από τις ψηλές του.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη προσπαθούσε να επιβάλλει πλήρως τα δικά της "θέλω" στο παρκέ της Ουγγαρίας, αλλά από ένα σημείο και μετά έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή της. Γι αυτό άλλωστε το +7 (24-31 στο 18') δεν άργησε να γίνει -5 (37-32 στο 22'), με την Αλούινβεντ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να βρίσκει ρυθμό λεπτό με το λεπτό. Σε αυτό βέβαια μείζονα ρόλο έπαιξαν τα πολλά "ερυθρόλευκα" λάθη, που δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να πετύχει διαδοχικά καλάθια και να "ξεκολλήσει" επιθετικά.

Η ουγγρική ομάδα έφτασε μέχρι το +7 (45-38 στο 27'), δείχνοντας να κυριαρχεί στο παρκέ, πλην όμως η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της στο πίσω μέρος του παρκέ, μείωσε τη διαφορά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (55-55 στο 37'), κι από εκεί και πέρα ήταν η ώρα της... αρχηγού. Η Όλγα Χατζηνικολάου ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας της, με την Λικέντρα Τζόνσον να κάνει παράλληλα όλη τη δουλειά στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η Αλούινβεντ έφτασε στο +3 (60-57) στα 47'', αλλά ακόμη και τότε ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε. Η Όλγα Χατζηνικολάου μείωσε γρήγορα με λέι απ (60-59 στα 37''), ενώ λίγο αργότερα η Στέλλα Καλτσίδου έπαιξε καθαρή άμυνα για να προστατεύσει το προβάδισμα της ομάδας της. Η Λικέντρα Τζόνσον πήρε το φάουλ στα 18'' για να ευστοχήσει σε δύο βολές (60-61), δίνοντας στην ομάδα της τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Τα πράγματα δεν είχαν τελειώσει.

Φρόντισαν να τα "τελειώσουν" οι Όλγα Χατζηνικολάου και Λικέντρα Τζόνσον. Η πρώτη έκλεψε την μπάλα στα 9'' για το τέλος του αγώνα, για να πάρει μαζί το φάουλ. Τι κι αν έχασε το ζευγάρι βολών που εκτέλεσε; Η Λικέντρα Τζόνσον ήταν πάλι "εκεί" για να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να σιγουρέψει την "ερυθρόλευκη" νίκη, με τον Ολυμπιακό να φεύγει θριαμβευτής από την Ουγγαρία, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ευρωπαϊκής ιστορίας του, για τη 2η αγωνιστική του EuroCup Women.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-32, 45-48, 60-61.

Αλούινβεντ: Τόμλινσον 11 (1 τρίπ., 13 ριμπ.), Χόρβατ, Αντάμετζ 2, Τσανκ 9 (3), Ουόρεν 3 (1), Γιοβάνοβιτς Τ. 16 (11 ριμπ.), Ρασίντ 17 (2), Σέκτσι 2.

Ολυμπιακός: Χατζηνικολάου 13, Μάλτση 3, Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 5 (1), Τζόνσον 9 (13 ριμπ.), Γιοβάνοβιτς Μ. 3, Μπαρτόνοβα 1, ΚΑλτσίδου 8 (2), Δημητράκου 3, Κάιζερ 14.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ