ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H live συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

H live συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο νέος καλεσμένος του Sport24.gr κι αυτός που απάντησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος στις ερωτήσεις των αναγνωστών. Για 1 1/2 ώρα ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού έλυσε τις απορίες του κόσμου για μπάσκετ, ποδόσφαιρο ακόμη και για... γυναίκες.

Όπως ήταν φυσιολογικό οι ερωτήσεις για το φάιναλ-φορ και τη Μπαρτσελόνα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Ακόμη, όμως, ο φόργουορντ των "ερυθρολεύκων" μίλησε για το αν θα πάει ποτέ στον Παναθηναϊκό, εξήγησε το πως κατάφερε να βελτιωθεί αυτή τη σεζόν, εξέφρασε την προτίμηση του στον Μάικλ Τζόρνταν και τον Ντιρκ Νοβίτσκι και ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπακού "μόνο φωνή", γιατί όπως υποσχέθηκε τα... "υπόλοιπα στους τελικούς θα τα αναλάβουμε εμείς".

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη live συνέντευξη και όλες τις απαντήσεις του Πρίντεζη για τον αγαπημένο του προπονητή, τους συμπαίκτες του και τη μεγάλη του επιθυμία που είναι πάνω από όλα ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

Γιώργο που πιστεύεις ότι θα κριθεί το ματς με τη Μπαρτσελόνα;

Είναι καθαρά θέμα ρυθμού και το τι θα κάνουμε με κάποια σημεία κλειδιά, όπως έκανε πέρσι ο Παναθηναϊκός με τον Ναβάρο

Που μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός;

Δεν θέλω να πω ότι το φάιναλ-φορ είναι το ταβάνι, γιατί πάμε εκεί με σκοπό να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αν το πάρουμε, το... πήραμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Καλησπέρα Γιώργο,συγχαρητήρια για φέτος έχεις από οπαδό του Παναθηναικου. Αλήθεια, θα πήγαινες ποτε στην Παναθα;

Είναι μια αρχή που έχω στη ζωή μου.. Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό και τον έχω στην καρδιά μου. Δύσκολα θα τον άλλαζα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το σωστό για έναν επαγγελματία αθλητή.

Κάποιο καινούργιο tattoo στο πλάνο;

Ναι, σκοπεύω να κάνω άλλα δύο.

Γιώργο, καλησπέρα! Πως νιώθεις εσύ και οι συμπαίκτες σου για τον αγώνα με την Μπάρτσα;

Είμαστε περήφανοι που παίζουμε στο φάιναλ-φορ. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και νιώθουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι.

Καλησπέρα Γιώργο! Είναι η καλύτερή σου χρονιά με τα ερυθρόλευκα νομίζω! Το πιστεύεις και εσύ αυτό;

Θα είναι η καλύτερη μου χρονιά μόνο αν καταφέρουμε να πάρουμε κάποιο τίτλο. Δεν μπορεί αυτή να θεωρηθεί η καλύτερη, μόνο επειδή πήραμε την πρόκριση. Η ομαδική διάκριση είναι αυτή που μετράει.

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση;

Αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι να μείνει αυτή η ομάδα μαζί για αρκετά χρόνια. Αυτή θα είναι η καλύτερη ενίσχυση.

Γιώργαρε αν υπάρχει πρόταση το καλοκαίρι σκέφτεσαι να φύγεις από τον Ολυμπιακό;

Προτεραιότητα μου είναι να μείνω. Αρκεί να με θέλουν κιόλας.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Είχες πρόβλημα να προσαρμόσεις το σουτ σου από τα 6,25 στα 6,75;

Θεωρώ ότι είναι περισσότερο θέμα ψυχολογικό. Πλέον τα ποσοστά των ομάδων και των παικτών είναι τα ίδια, μην πω και καλύτερα με τα 6.75.

Γιώργο πως νιώθεις που είσαι ηγέτης του Ολυμπιακού; Πως είναι να παίζεις με έναν παίχτη σαν τον Σπανούλη;

Δεν νιώθω ηγέτης, αλλά παίκτης της ομάδας. Έχουμε ένα σύνολο που καθαρός ηγέτης είναι ο Βασίλης κι όλοι οι υπόλοιποι δουλεύουμε για το σύνολο. Ο Βασίλης, εκτός από πολύ καλός παίκτης είναι και πολύ καλός φίλος κι είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω μαζί του.

Γιώργο θέλω να ρωτήσω αν μπορείς φέτος ο Ολυμπιακός να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Πιστεύω ότι φέτος είμαστε πιο ομάδα από ποτέ. Καλύτερα να περιμένουμε ως το τέλος για να δούμε σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε. Γιατί το πως θα είμαστε τότε, είναι αυτό που μετράει περισσότερο.

Γεια σου Γιώργο. Έπαιζες παλιά για τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου. Εκεί αναδείχτηκες;

Ναι έπαιζα εκεί μέχρι τα 14. Από τα 15 πήγα στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Ηλία Ζούρο.

Γιώργο μπορούμε να φτάσουμε τελικό ακόμα και να το πάρουμε;

Το πιστεύω, αρκεί να πάμε σεμνά όπως πάμε μέχρι τώρα και να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Γιώργο γίνεται λόγος συνεχώς για τα αποδυτήρια το ολυμπιακού σε αντίθεση με την περσινή χρονιά. Τι συνέβαινε πέρσι και τι άλλαξε φέτος;

Είναι άσχημο αυτό που λέγεται για τις προηγούμενες χρονιές. Και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν καλά παιδιά και χαρακτήρες. Απλά φέτος έχουμε ταιριάξει περισσότερο. Κάνουμε και παρέα εκτός γηπέδου κι αυτό παίζει ρόλο. Ίσως βοηθάει ότι είμαστε και μικρότεροι παίκτες σε ηλικία και αυτό επιτρέπει στον προπονητή να περάσει ευκολότερα πληροφορίες.

Διαβάζοντας σχόλια φίλων του Παναθηναϊκού βλέπω ότι σε εκτιμούν αν και "αντίπαλο". Πως αισθάνεσαι για αυτό και που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό.

Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό. Δεν ξέρω αν οφείλεται κάπου συγκεκριμένα. Ίσως επειδή είδαν ότι στη Μάλαγα δεν ήμουν καλά τον τελευταίο χρόνο και φέτος κατάφερα και ανέκαμψα. Ίσως να είναι κάτι που εκτιμούν. Τους ευχαριστώ πάντως.

Γιώργο τι πρέπει να κάνει παραπάνω ο ολυμπιακός για να πάρει φέτος το πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό δρόμο. Κάνει αυτό που έπρεπε να έχει κάνει χρόνια κατά τη γνώμη μου. Είναι σοβαρός, δεν υπάρχουν εγωισμοί, παίζει σαν ομάδα. Υπάρχει ένας κορμός, που αν μείνει ο ίδιος, θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις την τύχη σου στους Νικς το καλοκαίρι;

Είναι ένα όνειρο ζωής. Σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Καλημέρα Γιώργο, θέλω να ρωτήσω πιστεύεις οτι διαιτησίες τύπου Σχινά θα αφήσουν επιτέλους την ομάδα να διεκδικήσει στα ίσα οτι της έχει κλαπεί τα προηγούμενα χρόνια; Ξέρω πως σαν παίκτης δε πρέπει να ασχολείσαι μ'αυτά αλλά μήπως οι Αγγελόπουλοι θα έπρεπε να γίνουν πιο αποφασιστικοί σ'αυτά τα θέματα;

Δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία και θεωρώ ότι κανείς παίκτης δεν πρέπει να μιλάει για αυτά τα θέματα. Όσο για την ερώτηση σου, νομίζω ότι κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν οι πρόεδροι μας. Αυτοί ξέρουν αν πρέπει να κάνουν κάτι άλλο.

Ο Χάινς είπε ότι το ταβάνι για σας είναι μόνο ο ουρανός. Εσύ τι πιστεύεις;

Ωραία η κουβέντα του συμπαίκτη μου, αλλά για να φτάσεις στον ουρανό πρέπει να πας σιγά-σιγά.

Θα μας πεις το καλοκαιρινό σου πρόγραμμα για να καταλάβουμε και εμείς πως διάολο έγινε αυτή η βελτίωση; Αλλά θέλω ακριβές πρόγραμμα.

Βάρη, στίβο, μπάσκετ με ένα ρεπό κάθε 15 μέρες! Από 3 Ιουνίου μέχρι 16 Αυγούστου...

Σε τι πρέπει να δουλέψεις για να γίνεις ακόμα καλύτερος;

Σε όλα, θεωρώ. Και στο σουτ και στην έκρηξη. Στα πάντα. Ένας μπασκετμπολίστας πρέπει να βελτιώνεται συνέχεια και να δουλεύει ανάλογα με τη θέση του.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης; Είτε παίζει ακόμη είτε όχι.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι!

H live συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

Τι σημαίνει Ολυμπιακός για σένα;

Είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Είναι μια ομάδα που ζω πολλά χρόνια και τη ζούσα πριν πάω να παίξω.

Έχεις μιλήσει με τη διοίκηση για την ανανέωση;

Όχι, δεν έχω μιλήσει.

Γιώργαρε, η Ισπανία σου έκανε καλό τελικά.

Συμφωνώ, γιατί στον αθλητισμό υπάρχουν τα θετικά, υπάρχουν και τα αρνητικά. Και στα αρνητικά, πρέπει να γυρνάς πιο δυνατός.

Τι σκέψεις, συναισθήματα αλλά και στήριξη από συγκεκριμένα πρόσωπα, σου έχουν μείνει από την περιπέτεια που πέρασες με τον τραυματισμό στην Μάλαγα;

Όταν βλέπεις κάτι άσχημο, εκτιμάς την πραγματικότητα. Είναι μια άσχημη στιγμή για κάθε αθλητή και για κάθε άνθρωπο. Είμαι τυχερός που είχα τους ανθρώπους μου μαζί... Το καλοκαίρι το ξεπέρασα.

Γιώργο τι έχεις να πεις για τον Ντούντα; Βοήθησε εσένα και την ομάδα να εξελιχθείτε;

Τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή, αλλά και πολύ καλό "ψυχολόγο". Ξέρει να πάρει το 100% από κάθε παίκτη. Και ξέρει πως να βοηθάει την ομάδα να φτάνει στους στόχους της. Τον θεωρώ ανοιχτόμυαλο προπονητή. Αναγνωρίζει τα λάθη του και βελτιώνεται συνεχώς.

Ποιος ήταν ο παίκτης-πρότυπο όταν ξεκινούσες να ασχολείσαι με το μπάσκετ;

Ο Τζόρνταν, κλασικά.

Αν θα μπορούσες να επιλέξεις την ομάδα που θα πήγαινες στο NBA ποια θα ήταν αυτή;

Αυτή τη στιγμή ανήκω στους Νιου Γιορκ Νικς και θα μου άρεσε να παίξω εκεί. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη, βέβαια, αυτό. Είναι πολύ μακριά.

Γιωργο αληθεια το περιμενες φετος να φτασετε στο Final 4;

Αν μου το έλεγες μετά το παιχνίδι με τη Μπιλμπάο θα σου έλεγα όχι. Αλλά αγώνα με αγώνα βελτιωνόμασταν και παίζαμε ολοένα και καλύτερα. Όταν περνάς στους "16" και βλέπεις το πλάνο πως είναι, αρχίζεις και ελπίζεις.

H live συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

Τι έχει η κοπέλα σου που δεν έχουν οι άλλες;

Είναι μια φυσιολογική κοπέλα...

Πιστεύεις σε έναν τελικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα;

Γιατί όχι; Είναι πιθανό. Μακάρι να γίνει αυτό, θα είναι πολύ καλό για το ελληνικό μπάσκετ.

Καλό μεσημερι. Καλησπέρα απο μελβουρνη... Γιώργαρε, πάντα σε γούσταρα γιατί πάνω από ολα εισαι γαυρος...πιστευεις οτι ο ολυμπιακος εχει την δυνατοτητα να παρει το ευρωπαικο; Και δευτερον εσυ που ζεις την ενταση σαν παικτης μεσα στο τερεν πιστευεις οτι οντως εχουμε αδικηθει απο τους διαιτητες;

Γενικά δεν έχω μιλήσει για διαιτητές και δεν θέλω να μιλάω. Έχω ως αρχή ότι δεν είνια δική μου δουλειά αυτή. Είναι άλλων. Η δική μου είναι να παίζω. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλές χρονιές αρκετά καλές ομάδες και θα μπορούσε να έχει πάρει παραπάνω από 2 κύπελλα τα τελευταία χρόνια. Όσο για το φάιναλ-φορ, αφού είμαστε εκεί, έχουμε πιθανότητες.

Γιώργο καλησπέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα.θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι μια ερώτηση που θα ήθελαν και πολύ άλλοι ολυμπιακοί. Καταρχήν, όλοι ξέρουμε οτι ο στόχος του θρύλου (για άλλη μια χρονιά) είναι το πρωτάθλημα. Αλλά κατα πόσο θα μπορείτε να σκέφτεστε το πρωτάθλημα οταν θα αγωνίζεστε στο F4.... Και τώρα η ερώτηση;Ο Ολυμπιακός πάει στο Final 4 για να διασκεδάσει και μόνο ή και για να κυνηγήσει κάτι;

Σίγουρα ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Αλλά και στο φάιναλ-φορ δεν πάμε για τουρισμο. Πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε κι έτσι και καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό, θα διεκδικήσουμε τον τίτλο. Η απόλυτη συγκέντρωση μας είναι στο πρωτάθλημα. Αν μου έδιναν έναν από τα δύο θα διάλεγα το πρωτάθλημα!

Ποιον θεωρείς MVP της Ευρωλίγκας μέχρι τώρα;

Τον Κιριλένκο!

Θεωρεί "προδοσία" τη μετακίνηση από Ολυμπιακό σε Παναθηναϊκό και αντίστροφα;

Δεν το θεωρώ προδοσία. Για έναν επαγγελματία αθλητή είναι σωστό. Δεν είναι λάθος. Προσωπικά, όμως, σαν Γιώργος δεν θα μπορούσα να το κάνω. Ίσως είναι και λάθος αυτό. Το έχω σαν αρχή.

Μπορουμε να παρουμε ενα ματς στους τελικους με τον παναθηναικο μεσα στο οακα? Τι εχει παραπανω ο παναθηναικος και εχει παρει τοσα ευρωπαικα;

Χρειάζεται να πάρουμε τρία παιχνίδια έστω και με έναν πόντο. Επειδή φέτος παίζουμε σαν ομάδα και στηριζόμαστε στην άμυνα, μπορούμε να κάνουμε ένα διπλό. 'Όπως, βέβαια, έχει αποδείξει το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός. Για αυτό θα είναι αμφίρροποι οι τελικοί. Αυτό που έχει παραπάνω ο Παναθηναϊκός είναι ότι παίζει πολλά χρόνια με την ίδια ομάδα κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται, ειδικά στις λεπτομέρειες.

Κύριε Πρίντεζη εσείς τι θα προτιμούσατε να βάλετε τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα στον τελικό στο Final 4 και να το πάρουμε ή στο ΟΑΚΑ.

Και τα δύο.

Ποιά η άποψη σου για τα μάρμαρα με τα οποία "έραιναν" χθες τους συναδέλφους σου του Παναθηναϊκού;

Tragic!

Θα ερχόσουν ποτέ στον Άρη;

Παλιά είχα βρεθεί κοντά στο να πάω.

Πιστεύεις ότι αυτό το Final 4 είναι το πιο δυνατό της 10ετίας; Και ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το ζευγάρι του τελικού;

Η λογική λέει ότι θα είναι ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα. Αλλά σε ένα φάιναλ-φορ όταν μιλάμε για νοκ-άουτ παιχνίδια, όλα γίνονται.

Γιωργο καλησπερα. Που πιστευεις οτι οφειλεται η μεγαλη σου βελτιωση φετος στα σουτ απο μακρια; Δουλεψες τοσο πολυ στις προπονησεις ή απλα εχεις βρει ρυθμο.

Το δίμηνο που δεν έπαιζα στη Μάλαγα, αλλά και το καλοκαίρι δούλεψα πολύ στο σουτ.

Τι πιστεύεις για την ΑΕΚ; Και για παλιά και για τώρα!

Η θέση της ΑΕΚ είναι σίγουρα στην Α1. Επειδή έχω ζήσει και μάχες στα Λιόσια, που ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ, πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει μπασκετικό κοινό και θα πρέπει να επιστρέψει πιο δυνατή.

Γιωργο πως ένιωσες στον 4ο αγωνα με τη Σιενα οταν μπηκες μεσα και ειδες ενα ασφυκτικα γεματο ΣΕΦ;

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου. Και ακόμη καλύτερο να κερδίζεις μάλιστα!

Γιώργο θα εισαι στην εθνικη το καλοκαιρι;

Δεν είναι δική μου επιλογή.

Ποιες είναι οι διαφορές της φετινής ομάδας με την περσινή;

Από άποψη ταλέντο νομίζω ότι η φετινή είναι ένα κλικ κάτω. Αλλά η χημεία των παικτών έχει ταιριάξει περισσότερο. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Έχει χτιστεί αυτή η ομάδα να παίζει όλο και καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και νομίζω ότι μέχρι στιγμής αυτό βγαίνει.

Πιστεύεις πως το πλεονέκτημα έδρας μας δίνει πλεονέκτημα να πάρουμε το πρωτάθλημα;

Η έδρα είναι ένα μικρό αβαντάζ.

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θαύμαζες μικρός; Και στο μπασκετ και στο ποδόσφαιρο.

Μικρός μου άρεσε πολύ ο Καραπιάλης. Στο μπάσκετ μου άρεσε πολύ ο Έντι Τζόνσον.

Φέτος ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε Έλληνες παίχτες και έφτασε ψηλά . Πιστεύεις ότι γενικά οι Έλληνες παίχτες έχουν αδικηθεί απο το Ελλινηκό μπάσκετ;

Πιστεύω ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν ταλέντο κι αυτό φαίνεται και στις μικρές Εθνικές που πάντα πρωταγωνιστούν. Το ζητούμενο είναι να συνεχίζεται αυτή η παραγωγική διαδικασία και να βγαίνουν διαρκώς νέοι ταλαντούχοι παίκτες.

Ποιο παιχνίδι είναι χαραγμένο στη μνήμη σου;

Το παιχνίδι με την Τουρκία στα προημιτελικά το 2009.

Καλησπέρα Γιώργο. Μπορείς να μου πεις ένα πολύ πειστικό λόγο (εκτός της οικογένειας) για να φύγει κάποιος απ την Ισπανία και να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα;

Γενικά είναι πολλοί λόγοι που σε κάνουν να επιστρέφεις στην Ελλάδα. Κακά τα ψέματα στο εξωτερικό οι συνθήκες εργασίες είναι πολύ καλύτερες από ότι εδώ.

Στο Final 4 θα ήθελες να αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό;

Ναι, στον τελικό! Θα ήταν πολύ ωραίο και για το ελληνικό μπάσκετ. Αρκεί να το πάρουμε εμείς...

Ποια η γνώμη σου για τον συμπαίκτη σου τον Χάινς;

Είναι καταπληκτικό παιδί. Πολύ καλός παίκτης και φιλότιμος. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα κατάλαβα ότι θα έκανε μια τέτοια χρονιά φέτος.

Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή σου ως παίκτης του Θρύλου;

Δεν έχει έρθει ακόμη...

Ποια από τις δύο ελληνικές ομάδες θεωρείς πως έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό του Final 4 και γιατί;

Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες πιθανότητες λόγω εμπειρίας και ψυχολογίας.

Όταν έφυγες από την Ισπανία τι είχε γίνει;

Είμαστε στην Ελλάδα. Η κατάσταση γενικά είναι αμφίρροπη και το όλο θέμα έχει επηρεάσει τον αθλητισμό. Η προτεραιότητα μου είναι να μείνω στον Ολυμπιακό. Πριν τρία χρόνια η πρόταση της Μάλαγα ήταν πολύ πολύ καλύτερη. Διπλάσια σε χρόνια και σε χρήματα. Για να λέμε αλήθειες, αυτοί ήταν δύο από τους κύριους λόγους που έφυγα, άσχετα με το αν ψαχνόμουν κι εγώ να φύγω για το εξωτερικό.

Τι θα συμβούλευες ή τι συμβουλεύεις τους τρεις μικρούς της ομάδας, Σλούκα, Μάντζαρη και Παπανικολάου. Επειδή κι εσύ ήσουν στην θέση τους πριν από λίγα χρόνια.

Πιστεύω ότι πάνε πολύ καλά. Να συνεχίσουν να δουλεύουν και να μην απογοητεύονται. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό και να σταθεροποιήσεις την απόδοση σου. Σε βάθος χρόνου θα βγουν κερδισμένοι.

Πόσο σε βοήθησε το πέρασμά σου από την Ολύμπια Λάρισας.

Ήμουν τυχερός που πήγα δανεικός σε αυτή την ομάδα γιατί είχα προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που είναι πολύ καλός προπονητής και με βοήθησε πολύ. Με είχε προβληματίσει πολύ κιόλας για να δουλέψω στις αδυναμίες μου. Είχα ευχαριστηθεί πολύ αυτή τη χρονιά.

Δεξί ή αριστερό χουκ;

Δύσκολη ερώτηση. Δεν έχω καταφέρει να απαντήσω ακόμη....

Διαμαντίδης ή Σπανούλης;

Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί παίκτες. Κι οι δύο κάνουν απίστευτες δουλειές στο γήπεδο. Δεν μπορείς να τους συγκρίνεις, γιατί είναι σαν να συγκρίνεις τον Ναβάρο με τον Ρούμπιο για παράδειγμα. Δεν είναι ίδιοι παίκτες.

Καλησπέρα Γιώργο. Θέλω να σε ρωτησω εχεις κανει καποια τατουαζ του ολυμπιακου; και αν ναι τι λεει; Το εχω απορια...

Έχω κάνει ένα του Ολυμπιακού. "Ένα πάθος, ένα story, ο Θρύλος μου 7"

Αν σου έλεγα σε ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς εκτός από Ολυμπιακό ποια θα ήταν;

Μπαρτσελόνα. Λόγω ομάδας, πόλης και... Μέσι.

Πως νιώσατε όταν ο Σλούκας έβαλε τρίποντο πίσω από το κέντρο με τη Γαλατά;

Δεν το πίστευε ούτε κι ο ίδιος. Αν είχαμε κερδίσει θα ήταν πολύ πολύ χαρούμενος.

Οι παίκτες των αιωνίων αντιπάλων κάνουν παρέα εκτός γηπέδων;

Υπάρχουν καλές σχέσεις γιατί οι περισσότεροι είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα.

Γιώργαρε σε γουστάρω πολύ γιατί πάνω από όλα είσαι Ολυμπιακάρα. Πες μας αν θες για τη φάση που τραγουδούσεις το σύνθημα στο ΣΕΦ.

Ο λόγος που τραγουδούσα είχε να κάνει με την ατμόσφαιρα. Είχε ρυθμό το γήπεδο και άρεσε σε μένα και στους συμπαίκτες μου. Δεν το έκανα για να βρίσω ή κάτι άλλο. Ίσα-ίσα διαφωνώ πολύ με αυτά. Απλά μου άρεσε ο ρυθμός στην αρχή και με συνεπήρε.

Τι μουσική ακούς; Και ποιο είναι το αγαπημένο σου συγκρότημα;

Ακούω ελληνικά. Τόνι Σφίνος ο αγαπημένος μου.

Ποιος ειναι ο καλυτερος συμπαιχτης που ειχες ποτε και ποιος ο δυσκολοτερος αντιπαλος (παιχτης) που εχεις αντιμετωπισει;

Ντίνο Ράτζα ο καλύτερος συμπαίκτης και δυσκολότερος αντίπαλος ο Καρμέλο Άντονι.

Ποια είναι η γυναίκα που έχεις τατού στο χέρι σου;

Η Παναγία, σε πιο μοντέρνα έκδοση.

Μίλησε μας για την τελευταία φάση στο 2ο παιχνίδι με τη Σιένα.

Ήθελε 6 δευτερόλεπτα. Μέχρι να πάρω τη μπάλα είχαν περάσει άλλα δύο. Από τη στιγμή που δεν βρήκα πάσα να κάνω, αναγκάστηκα να την κατεβάσω. Έψαξα να βρω τον Βασίλη, αλλά ήταν μαρκαρισμένος, στον Λο δεν ήταν σίγουρη. Ήταν λάθος μου δεν είδα τον Μάρκο. Για αυτό αποφάσισα να πάω κατευθείαν στο καλάθι.

Πέρσι ο Παπαλουκάς στον τελικό με τον Παναθηναϊκό έχασε 2 βολές στο τέλος και μαζί η ομάδα έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο ΣΕΦ. Μάλιστα είπε μετά πως "έτρεμαν" τα πόδια του. Πιστεύεις ότι οι χρυσοπληρωμένοι αθλητές που παίρνουν τόσα εκατομμύρια έχουν το δικαίωμα να τρέμουν όταν ρίχνουν βολές;

Δεν είναι ρομπότ. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Γενικότερα αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα "το όσα παίρνεις, τόσο πρέπει να παίζεις" είναι λάθος. Δεν πρέπει να το κρίνουν οι φίλαθλοι, αλλά οι διοικήσεις. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος με τον Θοδωρή. Δεν πιστεύω ότι το παιχνίδι χάθηκε στις βολές. Έπρεπε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα. Απλά στις βολές βρίσκουμε το εύκολο θύμα.

Λείπει ο Θοδωρής Παπαλουκάς από τη φετινή ομάδα;

Πριν λίγο καιρό λέγαμε ότι λείπουν πολλοί παίκτες. Τώρα που πάει καλά, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Αυτό λέει ο κανόνας.

Ποιος είναι για σένα ο καλύτερος Έλληνας προπονητής;

Εκτιμώ πολύ τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά αμέσως μετά θεωρώ πολύ καλούς τους Φώτη Κατσικάρη, Ηλία Ζούρο, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Γιώργο Μπαρτζώκα.

Με τον Βασιλοπουλο τι γινεται φετος; Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειναι τοσο ατυχος. Τι προβλημα υπαρχει; δεν τα βρισκουν στα λεφτα (το ξερω οτι δεν μπορεις να απαντησεις ευθεως αλλα μας εχει φαει η αγωνια για τον παικταρα!). Θα βοηθησει καθολου φετος;

Αν κάθεσαι για μεγάλο διάστημα έξω είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό. Εύκολα παθαίνεις μικροτραυματισμούς. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Πιστεύω ότι θα είναι καλά και θα έρθει ακόμη πιο δυνατός.

Τη χρονιά που αγωνίστηκες στην Ολίμπια είχες συμπαίκτη σου τον Ματ Γουόλς. Τι έχεις να πεις για αυτόν;

Πολύ καλός παίκτης. Σπάνιο ταλέντο για Αμερικάνο. Όχι μόνο σκόραρε, αλλά πάσαρε και πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.

Τι υποστηρίζεις στο ΝΒΑ και ποιος βλέπεις να το παίρνει;

Πιστεύω ότι το φαβορί θα το κατακτήσει. Το Μαϊάμι, δηλαδή...

Είναι αλήθεια ότι στα draft πήγες με κινέζικο ταξί και κοστούμι;

Ναι, ναι! Όλοι πήγαν με λιμουζίνες και πήγα με κινέζικο ταξί με ποδήλατο!

Τι προτιμάς 3άρι ή 4άρι;

Ανάλογα με τον αγώνα και το που χρειάζεται να βοηθήσω την ομάδα. Τη θέση "4", νομίζω ότι την ξέρω πιο καλά.

Έχεις πάει ποτέ στο "Καραϊσκάκης" να δεις τον Ολυμπιακό;

Ναι, έχω πάει στο "Καραϊσκάκης".

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει φέτος για να μη χάσουμε 3η σερί φορά τον πρώτο τελικό και αν μπορούμε μπρέικ.

Πρώτα από όλα πιστεύω ότι πρέπει να έρθει ο κόσμος. Να ενισχύσει την ομάδα μόνο με τη φωνή του, χωρίς ακρότητες. Αυτό θα δώσει ένα μικρό αβαντάζ . Τα υπόλοιπα θα τα κάνουμε εμείς.

Θα ηθελες να δοκιμασεις την τυχη σου στο NBA ή να καθιερωθείς στον Ολυμπιακό ως ενας ηγετης;

Για να μη λέω ψέματα: το ΝΒΑ ήταν πάντα ένα όνειρο. Ίσως να μην αξίζω να μου δοθεί πλέον μια ευκαιρία. Κι ο Ολυμπιακός ήταν ένα όνειρο και μακάρι να μείνω εδώ για πολλά χρόνια.

Όλοι ξέρουμε ότι ο νούμερο 1 κίνδυνος από τη Μπάρτσα είναι ο Ναβάρο. Ποιον θεωρείς εσύ το νούμερο δύο;

Ο Λόρμπεκ....

Θα ξαναφήσεις μακρύ μαλλί;

Δεν ξέρω, ίσως.

Ποιος είναι ο καλύτερος μπασκετικός σου φίλος;

Δεν μπορώ να πω ότι έχω κολλητό-κολλητό. Έχω με πολλούς καλή σχέση, όπως τον Τσιάρα κι άλλους από την ομάδα: τον Βασιλόπουλο, τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελλη.

Με ποιον ψηλό της ομάδας μας συνεργάζεσαι καλύτερα? Με ποιον έχεις καλύτερη χημεία και ο ένας συμπληρώνει το παιχνίδι του άλλου;

Πιστεύω και με τον Ντόρσι και με τον Χάινς ταιριάζω το ίδιο. Και με τον Παπαδόπουλο.

Τι θα διάλεγες; Μεταγραφή στο NBA ή κατάκτηση του Final 4;

Κατάκτηση φάιναλ-φορ και... μετά φεύγω για ΝΒΑ.

Τζόρνταν ή Μπράιαντ;

Τζόρνταν.

Φέτος έχεις βοηθήσει την ομάδα πιο πολύ απ'ότι ο αρχηγός; Θα ήθελες να είσαι εσύ ο αρχηγός του Ολυμπιακού στο μέλλον;

Δεν συμφωνώ σε αυτό. Καθόλου! Ο Βασίλης έχει κάνει τρομερά παιχνίδια φέτος. Καλό είναι να ξέρει ο καθένας το ρόλο του και να γνωρίζει μέχρι που μπορεί να βοηθήσει. Εγώ έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο και προσπαθώ να τον κάνω όσο καλύτερα γίνεται.

Ο προπονητής σταθμός στην καριέρα σου;

Με βοήθησε πολύ ο Γιαννάκης και το εκτιμώ πολύ αυτό. Όπως πάει η χρονιά κι ο Αγγέλου κι ο Ίβκοβιτς με έχουν βοηθήσει πολύ.

Να μείνει ο Βαλβέρδε;

Ναι μείνει, ναι!

Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια και παιδιά κάποια στιγμή;

Κάθε άνθρωπος αυτό θέλει...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ