ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ρεκόρ του Σπανούλη

Τα ρεκόρ του Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο έκτος παίκτης του Ολυμπιακού που έκανε double-double στο πρωτάθλημα ενώ οι 11 ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον αρχηγό των "ερυθρόλευκων"! Δείτε τους αριθμούς του ντέρμπι στο Παλέ.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το "Nick Galis Hall" εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs πριν από το κρίσιμο ματς με τη Χίμκι (31/3, 20:45) που θα κρίνει το μέλλον των Πειραιωτών στην Euroleague.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τη διαφορά με 17 πόντους και 11 ασίστ.

- Ο Σπανούλης έγινε ο 6παίκτης του Ολυμπιακού φέτος που έφτασε σε double-double μετά τους Γιανγκ, Χάκετ, Χάντερ, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη. Όλοι τους έχουν από ένα.

- Ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 4παίκτης της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ που έφτασε σε double-double με διψήφιο αριθμό πόντων και ασίστ. Το είχαν κάνει πριν από αυτόν οι Κρις Ουόρεν, Ντι Τζέι Κούπερ και Νικ Καλάθης.

- Οι 11 ασίστ αποτελούν ρεκόρ περιόδου για τον "V-Span" που είχε 10 στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό ενώ έμεινε μία ασίστ μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του αφού είχε 12 στο περσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΣΕΦ.

- Ακόμη ο Σπανούλης κλέβοντας μια φορά την μπάλα, "έπιασε" στην 7θέση της σχετικής λίστας της ιστορίας του Ολυμπιακού τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο με 128.

- Την 4θέση αυτής της λίστας, των κορυφαίων "κλεφτών" στην ερυθρόλευκη ιστορία καταλαμβάνει πλέον ο Γιώργος Πρίντεζης έχοντας 137 και αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Παπανικολάου (136).

Τα ρεκόρ του Σπανούλη

- Ο Πρίντεζης ακόμη, είναι πλέον ο 34σκόρερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχοντας 13 πόντους έφτασε τους 2.744 και ξεπέρασε τον Φράνκο Νάκιτς.

- Πολύτιμη ήταν η προσφορά του Κώστα Παπανικολάου με 12 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και δύο ασίστ. Η επίδοση του στα ριμπάουντ μάλιστα είναι η καλύτερη φετινή, καθώς είχε επτά στο παιχνίδι με την Καβάλα.

- Το καλύτερο από τα τρία ως τώρα παιχνίδια του στην κατηγορία έκανε ο Χακίμ Ουόρικ με 10 πόντους –είχε εννιά κόντρα στην ΑΕΚ- και οχτώ ριμπάουντ –όσα και στο ματς με τον Κόροιβο.

Ο Ξανθόπουλος 8οςπασέρ τηςBasketLeagueΣΚΡΑΤΣ

- Η παρουσία του στο παρκέ δεν έφτασε ούτε τα 10 λεπτά όμως ο Βασίλης Ξανθόπουλος πρόλαβε να σημειώσει ένα σημαντικό ατομικό επίτευγμα. Ο διεθνής γκαρντ μοίρασε τέσσερις ασίστ και έγινε ο 8πασέρ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού έφτασε τις 913 και άφησε πίσω του τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (910).

Τα ρεκόρ του Σπανούλη

- Από τους καλύτερους του Άρη σήμερα ήταν ο Τζαμέλ Χάγκινς που έφτασε σε τρία προσωπικά, στατιστικά επιτεύγματα. Με τους 11 πόντους του ξεπέρασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ έφτασε τα 200 και με τα επτά στο σύνολο ξεπέρασε τα 300.

- Επτά ριμπάουντ μάζεψε ο Βασίλης Σίμτσακ σε 13 λεπτά συμμετοχής, ισοφαρίζοντας την καλύτερή φετινή επίδοση του αφού τόσα είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

Σε ομαδικό επίπεδο…

- Οι «κίτρινοι» διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τέλος, μεταξύ άλλων χάρη στα 12 τρίποντα που είχαν και που αποτελούν γι’ αυτούς ρεκόρ περιόδου. Είχαν 11 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

- Οι παίκτες του Άρη πήραν μόνο τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση τους αφού τόσα είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο.

- Ακόμη ισοφάρισαν και το αρνητικό κλεψιμάτων τους στη σεζόν κάνοντας τρία, όσα και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

- Σημειώνοντας 10 πόντους στην πρώτη περίοδο, σημείωσε και τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του. Είχε 12 στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

- Στατιστικά το σημερινό, ήταν το χειρότερο παιχνίδι του Άρη στη «Nick Galis Hall». Είχε 64 βαθμούς στο ranking ενώ είχε 69 κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ