ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες
INTIME SPORTS

Στις 23 Ιουλίου 2008, ο Ολυμπιακός προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας την απόκτηση του Τζος Τσίλντρες. Το Sport24.gr θυμάται τι έγινε ανήμερα της ανακοίνωσης, αλλά και όσα έκανε ο "αφάνας" στο Λιμάνι (vid & pics).

Είναι από τις μεταγραφές που όσο γράφονταν στον Τύπο έλεγες "δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί". Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως ο Τζος Τσίλντρες μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό στην καλύτερη δυνατή ηλικία (25 ετών) κι έχοντας πίσω του τετραετή προϋπηρεσία στο ΝΒΑ, με αρκετά καλά νούμερα.

Κι όμως, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκαναν την υπέρβαση, ολοκληρώνοντας μία από τις πιο "ηχηρές" στην ιστορία του ευρωπαϊκού. Μπορεί επί της ουσίας να μην έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, ήτοι να κατακτήσει την Euroleague. Όπως και να έχει, συνδύασε την παραμονή του στη χώρα μας με δύο σερί παρουσίες σε Final Four (2009 και 2010), με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδος (2010), ενός βραβείου πρώτου σκόρερ της Basket League (2010), αλλά και ένα απίστευτο καλάθι.

Ήταν ο ημιτελικός του Παρισιού, απέναντι στην Παρτιζάν, όταν έσωσε τον Ολυμπιακό από το στραπάτσο. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονταν δύο πόντους πίσω, λίγο πριν το τέλος, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς ανέλαβε να βάλει το winning shot του ημιτελικού. Απέτυχε παταγωδώς, αλλά ο Τζος Τσίλντρες ήταν εκεί, για να σώσει την κατάσταση και με κάρφωμα (στα 2.6'' για το τέλος) να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, όπου εν τέλει επικράτησε ο Ολυμπιακός. Στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο. Έτσι κι αλλιώς, οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν με άνεση στην κατάκτηση της Euroleague.

Τα στοιχεία που προκάλεσαν μεγαλύτερη εντύπωση κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής ήταν δύο. Από τη μία η απόφασή του να αφήσει το ΝΒΑ για την Ευρώπη, παρότι έδειχνε να έχει στρωμένη καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από την άλλη το ποσό που δαπανήθηκε. Ο Ολυμπιακός του προσέφερε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων (καθαρά) για τριετή συνεργασία. Μιλάμε δηλαδή για ποσό που έφτανε τα 7 εκατομμύρια για κάθε χρόνο του συμβολαίου. Εν τέλει, έμεινε δύο χρόνια στους "ερυθρόλευκους", οπότε δεν εισέπραξε όλο το ποσό. Παρεμπιπτόντως, για να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό, είπε πρώτα ένα μεγαλοπρεπέστατο "όχι" στους Ατλάντα Χοκς, που του έδιναν 33 εκατομμύρια για πέντε χρόνια.

Εκ των πραγμάτων πάντως αποδείχθηκε πως δεν δικαιώθηκε. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που ενδεχομένως να ήθελε. Κι όχι από οικονομικής φύσεως, αλλά με βάση καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Βλέπετε, μετά τους Πειραιώτες άλλαξε τρεις ομάδες σε τρία χρόνια στο ΝΒΑ (Φοίνιξ Σανς, Μπρούκλιν Νετς, Νιου Ορλίν Πέλικανς), δίχως να καταγράψει καλά νούμερα. Γι αυτό και κατέληξε στην Αυστραλία, όπου αγωνίζεται εδώ και έναν χρόνο .

Πρόσφατα μάλιστα κλήθηκε να μιλήσει για την τάση των NBAers να σπαταλούν τα χρήματα που βγάζουν στην επαγγελματική τους καριέρα . Για να απαντήσει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επιρροή των "παλιών" που δεν προστατεύουν τους "νέους".

Τα πρωτοσέλιδα της 24ης Ιουλίου 2008

Το " Goal News" έγραψε για τον... Θρύλο και το μήνυμα του Αμερικανού στον Παναθηναϊκό

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες

Η " Εξέδρα των Σπορ" στάθηκε στο γεγονός πως το ΝΒΑ έμεινε... τάβλα

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες

Ο " Πρωταθλητής" έγραψε χαρακτηριστικά "Mamma mia"

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες

Το " Φως των Σπορ" αναφέρθηκε στην αγορά του αιώνα από τον Ολυμπιακό

Η "βόμβα" του Ολυμπιακού ονόματι Τζος Τσίλντρες
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ