ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος Πρίντεζης: Τι θα γίνει στη συνέχεια των τελικών

Ο Γιώργος Πρίντεζης υπέστη υποτροπή της πελματιαίας απονευρωσίτιδας ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η συμμετοχή του σε ενδεχόμενο πέμπτο τελικό! Βγαίνουν μπροστά Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποχώρησε τραυματίας στην τέταρτη περίοδο της χθεσινής (26/5) αναμέτρησης στο ΣΕΦ και οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο διεθνής φόργουορντ έχει υποστεί υποτροπή της πελματιαίας απονευρωσίτιδας με συνοδό μυϊκό αιμάτωμα πέλματος.

Το πρόβλημα του "Πριντ" είναι, μεν, μικρότερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο κρίνεται υπερβολικά δύσκολο έως απίθανο να πατήσει παρκέ τις επόμενες 10 ημέρες. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι πιθανότητες να αγωνιστεί στα επόμενα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ελάχιστες, μολονότι ο ίδιος ο Πρίντεζης έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι, εφόσον η σειρά φτάσει ως το τέλος! Έτσι δεν πρέπει να αποκλειστεί η συμμετοχή του σε ενδεχόμενο Game 5 (2/6, 19:30)!

Η ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακος

"Ο Γιώργος Πρίντεζης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία μετά τον τραυματισμό του στον τρίτο τελικό της Basket League Σκρατς 2015-16 η οποία έδειξε ότι υπέστη υποτροπή της πελματιαίας απονευρωσίτιδας με συνοδό μυϊκό αιμάτωμα πέλματος.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θα υποβληθεί σε εντατικές θεραπείες προκειμένου να προλάβει (μικρές οι πιθανότητες), εφόσον χρειαστεί, τον πέμπτο τελικό".

Θυμίζουμε πως ο φόργουορντ των "ερυθρόλευκων" έχει "θέμα" στο συγκεκριμένο σημείο από τις αρχές του 2016, αλλά επειδή είναι μαχητής δεν το έβαλε κάτω, νικώντας ακόμη και τον πόνο. Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που ταλαιπώρησε μέσα στην σεζόν και τον Κώστα Σλούκα στην Φενέρμπαχτσε, μένοντας και εκείνος για περίπου 1,5 μήνα εκτός. Όπως σχολίασε και ο ίδιος άκουσε ένα "κλακ" στο πόδι του καθώς αγωνιζόταν και για αυτόν τον λόγο υπήρχαν φόβοι πως έκοψε την πελματιαία! Μετά το τέλος του παιχνιδιού ήταν... σκασμένος με την ατυχία του, αποχώρησε κουτσαίνοντας και πήγε για εξετάσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, δεν θα δώσει το "παρών" το καλοκαίρι με την Εθνική μας στο προολυμπιακό τουρνουά, καθώς για να ξεπεράσει τον τραυματισμό και να παρουσιαστεί απόλυτα υγιής, θα χρειαστεί περίπου 1,5 μήνα ξεκούρασης και αποθεραπείας. Είναι ύπουλος τραυματισμός και χρειάζεται προσοχή.

Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, θα πάνε να παίξουν στο ΟΑΚΑ χωρίς τον πολυτιμότερο παίκτη τους στην φετινή σεζόν, δίχως τον άνθρωπο που πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις στον πρώτο και στον δεύτερο τελικό, έχοντας μέσο όρο 18.5 πόντους, κάνοντας... θραύση μέσα στην ρακέτα με τα εντυπωσιακά του τελειώματα. Στο τρίτο ματς του βγήκε η κούραση, ενώ και ολόκληρη η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν οργανωμένη πάνω του, παίζοντας τον συνεχώς με βοήθειες, προσπαθώντας να τον αποτρέψουν να πάρει προσπάθειες.

Βγαίνουν μπροστά στο "4" οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις δυνατότητες του Γιώργου Πρίντεζη τουλάχιστον στον τέταρτο τελικό και θα χρειαστεί να βρει λύσεις εκ των έσω. Είναι δεδομένο πως θα βγουν μπροστά τόσο ο Ιωάννης Παπαπέτρου αγωνιζόμενος στο "4", ο οποίος ήταν σημαντικός στον τρίτο τελικό στο τέλος του αγώνα, σημειώνοντας πολύτιμους πόντους, δείχνοντας πως έχει χαρακτήρα και αγωνιστικό θράσος, όσο και ο Δημήτρης Αγραβάνης, για να καλύψουν το κενό του Πρίντεζη, ενώ αν και εφόσον χρειαστεί θα δούμε και τον Χακίμ Ουόρικ σε ρόλο πάουερ-φόργουορντ.

Προφανώς και η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη είναι μία τεράστια απώλεια για τον Ολυμπιακό, αλλά είναι σημαντικό και το γεγονός πως η ομάδα κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό, αν και δεν είχε σε καλή κατάσταση τον Έλληνα φόργουορντ. Το καλό με το ερυθρόλευκο ρόστερ είναι πως διαθέτει αρκετούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να βρει την λύση εκ τω έσω, χρησιμοποιώντας διάφορα σχήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ