ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η προσφορά και το ήθος του Πρίντεζη αξίζει να επιβραβευθούν

Το συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη ολοκληρώνεται το 2017, αλλά η πολυετής προσφορά του στην ομάδα και το ήθος του αξίζει να επιβραβευθεί με πρόωρη ανανέωση που θα τον κρατήσει για πάντα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Τον Ιούλιο του 2014, η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μία κίνηση που δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, ανανεώνοντας πρόωρα (έληγε το 2015) το συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη έως και το 2017. Με αυτόν τον τρόπο οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επιβράβευσαν την προσφορά του Έλληνα φόργουορντ στην ομάδα, αλλάζοντας την φιλοσοφία, αλλά και την πολιτική τους στο κομμάτι των συμβολαίων, καθώς παλαιότερα είχαν την τακτική να μιλούν με τους αθλητές όταν η συνεργασία τους εξέπνεε.

Αυτό θα ήταν το ιδανικό να κάνουν και φέτος οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, δηλαδή να ανανεώσουν (και πάλι) πρόωρα το συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη, προσφέροντας του στα 31 του χρόνια ένα συμβόλαιο που ουσιαστικά θα τον "δέσει" για πάντα στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα της καρδιάς του, στον σύλλογο που υποστηρίζει από μικρό παιδί. Με αυτόν τον τρόπο θα τον επιβραβεύσουν όχι μόνο για την καταπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε φέτος, όντας ο MVP της ομάδας μέσα στην σεζόν πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσεις, αλλά και για το ήθος του, για τον χαρακτήρα του. Παρά την δόξα και την φήμη των τελευταίων ετών, η οποία ανέβηκε στα ύψη, παραμένει σεμνός, ταπεινός και προσγειωμένος, συνεχίζοντας να βάζει την ομάδα πάνω απ' όλους.

Άλλωστε και ο ίδιος ο αθλητής έχει δηλώσει αρκετές φορές το παρελθόν πως εδώ είναι το "σπίτι" του και ο Ολυμπιακός η οικογένεια του. Ειδικά την τελευταία πενταετία, από το 2011 έως και σήμερα (όταν και επέστρεψε στον Πειραιά από την Μάλαγα), είναι ένας άλλος... παίκτης. Δούλεψε σκληρά, βελτιώθηκε, ωρίμασε, εξέλιξε το παιχνίδι του, έγινε καλύτερος (παρουσιάζεται καλύτερος από χρονιά σε χρονιά) και πλέον χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο "4άρι" της Ευρώπης. Είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διακρίσεις των "ερυθρολεύκων" τα τελευταία χρόνια, αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών και ο ρόλος του στα αποδυτήρια ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμος.

Τους τίτλους που κατέκτησε σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι μεγάλες επιτυχίες και οι ατομικές διακρίσεις, ήταν στιγμές που κατάφερε να τις διαχειριστεί σωστά. Ποτέ δεν... καβάλησε το καλάμι. Η αλαζονεία είναι άγνωστη λέξη για εκείνον. Πατάει γερά τα πόδια του στην γη και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και με επαγγελματισμό. Ο κόπος του, άλλωστε, φάνηκε στο γήπεδο στην φετινή σεζόν, καθώς όντας 30 στα 31, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν την καριέρας του. Δεν επαναπαύθηκε και δεν χαλάρωσε. Κανένα σημάδι εφησυχασμού. Ο τρόπος που δουλεύει, ειδικά την τελευταία πενταετία, αποτελεί παράδειγμα προς όλους στον Ολυμπιακό και μία πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του θα είναι η ιδανική επιβράβευση, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς θα δουν στην πράξη πως οι αξίες και η εργατικότητα, είναι πράγματα που αναγνωρίζονται και ανταμείβονται από την διοίκηση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί το κορυφαίο "4άρι" στην Ευρώπη στις τελευταίες σεζόν και είναι αρκετές οι ομάδες από την Ευρώπη που τον έχουν πάντα στην μεταγραφική τους λίστα. Ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε, αλλά και η Ούνιξ Καζάν στο παρελθόν, του έδιναν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν, αλλά ο Έλληνας φόργουορντ έδινε συνεχώς προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους" με (αρκετά) λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτά που έβρισκε στην αγορά.

Αν οι Πειραιώτες ανανεώσουν μέσα στο καλοκαίρι το συμβόλαιο του 31χρονου φόργουορντ, πέρα ότι θα τον ανταμείψουν για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα, θα τον κρατήσουν ήρεμο και απόλυτα συγκεντρωμένο στο αγωνιστικό κομμάτι (ξέροντας στην πράξη πως έχει συμβόλαιο με την ομάδα για τα επόμενα χρόνια), κλείνοντας τα... αυτιά του στις "σειρήνες" από το εξωτερικό, οι οποίες συνηθίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους τον χειμώνα ενόψει καλοκαιριού. Παράλληλα, λειτουργώντας γρήγορα και έγκαιρα, θα εξασφαλίσουν στο ρόστερ τους την παρουσία ενός σημαντικού παίκτη της ομάδας τους, γλιτώνοντας την στιγμή του να βγει free agent στην αγορά ο Γιώργος Πρίντεζης, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι (εκείνο του 2017) που θα μένουν ελεύθεροι (και) οι Ματ Λοτζέσκι, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντάνιελ Χάκετ και Πάτρικ Γιανγκ.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον (παίκτη και άνθρωπο) Γιώργο Πρίντεζη, τον σέβονται και θέλουν να τον κρατήσουν στον Ολυμπιακό για τα επόμενα χρόνια, όπως και ο Έλληνας φόργουορντ επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Όπως, λοιπόν, έπραξαν περίφημα το καλοκαίρι του 2014, ανανεώνοντας πρόωρα το συμβόλαιο του, αυτό έχουν και στο μυαλό τους να κάνουν και φέτος με τον Έλληνα φόργουορντ. Και εφόσον αυτό γίνει πράξη, οι διοικητικοί ηγέτες των "ερυθρολεύκων", θα έχουν καταφέρει μέσα σε ένα καλοκαίρι να "δέσουν" για... πάντα τους δύο αρχηγούς της ομάδας, τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη.

Σχετικά θέματα για τον Γιώργο Πρίντεζη:

* Το restart του Πρίντεζη, ήταν restart και για τον Ολυμπιακό

*O Πρίντεζης είναι ο μεγαλύτερος αρχηγός που γνώρισε ο Ολυμπιακός

*Συγκλόνισε ο Πρίντεζης την ώρα που πήρε το κύπελλο

*Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ