ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Μπιλμπάο αποχαιρέτησε τον Τζέιμς

Η Μπιλμπάο αποχαιρέτησε τον Τζέιμς

Ο Σον Τζέιμς έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο και πλέον το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι η ανακοίνωσή του από τους Πειραιώτες. Έρχεται αύριο (5/12, 15:25) ο Αμερικανός (PHOTO)!

H Μπιλμπάο ενημέρωσε ότι ο Σον Τζέιμς έκανε χρήση της σχετικής οψιόν στο συμβόλαιό του κι έτσι έμεινε ελεύθερος από τους Βάσκους, παραμονές της αναμέτρησης με τη Φουενλαμπράδα.

Έτσι ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της αποδέσμευσής του από τους Ίβηρες και ακολουθεί η ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό. Ο 32χρονος Αμερικανός σέντερ είναι ο "εκλεκτός" του Γιάννη Σφαιρόπουλου ώστε να αντικαταστήσει τον τραυματία Πάτρικ Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν, με τον αθλητή να διαθέτει τις αγωνιστικές αρετές, αλλά και τα αθλητικά προσόντα που ταιριάζουν στα "θέλω" του προπονητή των "ερυθρόλευκων".

Όπως ενημερώσαμε νωρίτερα, η άφιξη του Σον Τζέιμς στην Αθήνα αναμένεται το Σάββατο (5/12) στις 15:25 και στη συνέχεια ο παίκτης θα πάει να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Εφόσον τις περάσει με επιτυχία, ακολούθως θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα έχει διάρκεια έως και το τέλος της σεζόν.

Το buy-out που είχε στη Μπιλμπάο ήταν 20.000 ευρώ και το ποσό, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του παίκτη, έκαναν το τέλειο "πακέτο" για αυτά που έψαχναν στην αγορά οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ενημέρωση των Βάσκων

"Ο αθλητής Σον Τζέιμς δεν θα συνεχίσει στην Μπιλμπάο αφού ενεργοποίησε την σχετική οψιόν στο συμβόλαιό του. Η Μπιλμπάο ευχαριστεί τον παίκτη για την προσπάθεια, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στον επόμενο σταθμό της καριέρας του".

Αυτός είναι ο Σον Τζέιμς

Ο Σον Τζέιμς έχει μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μακάμπι, Μιλάνο, Μπιλμπάο), είναι "τερματοφύλακας" στα μετόπισθεν, έχει έφεση στο μπλοκ και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ (σε άμυνα-επίθεση), είναι αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, είναι "σκληρός" στην άμυνα και έχει καλά τελειώματα στην επίθεση. Διαθέτει αθλητικά προσόντα, ύψος (2.08), μακριά χέρια, έχει καλό χαρακτήρα και η περίπτωση του δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στις επιθυμίες του προπονητή ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου. Ελάττωμα του πως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος στις περιστροφές στην άμυνα.

Ο 32χρονος (10/9/1983) Αμερικανός σέντερ, στην εποχή που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (2011-2014), ήταν από τους από τους κορυφαίους σέντερ στην Euroleague, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Η σεζόν 2012-2013, όταν και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο Final-Four του Λονδίνου, ήταν η κορυφαία στην καριέρα του (11.5π, 6.5ρ, 2κοψ, ανά αγώνα) κάνοντας επίδειξη των δυνατοτήτων του. Τον Γενάρη του 2014, όμως, τραυματίστηκε στη μέση (είχε κήλη), έκανε επέμβαση, έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και η αλήθεια είναι πως ακολούθως η απόδοση του έπεσε.

Φέτος, όμως, αγωνιζόμενος στη Μπιλμπάο, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις, όντας κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα. Στα έξι πρώτα παιχνίδια της ομάδας στο Eurocup μετρoύσε 9.5 πόντους (55.2%δ, 71.4%β), 6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.5 μπλοκ ανά αγώνα. Ύστερα, λοιπόν, από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Αρμάνι Μιλάνο (2014-2015), στην χώρα των Βάσκων βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ