ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μοναξιά του Σπανούλη στον τελικό

Η μοναξιά του Σπανούλη στον τελικό
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, πήρε λίγα ως ελάχιστα από πολλούς κι εντέλει ηττήθηκε δίκαια από την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει ηττημένος από το Ηράκλειο, καθώς η ΑΕΚ θριάμβευσε στον τελικό Κυπέλλου , στον οποίο οι "ερυθρόλευκοι" άφησαν ουσιαστικά μόνο του τον Βασίλη Σπανούλη κι έδειξαν πως δεν έχουν λύσει προβλήματα που τους απασχολούν.

Η Ένωση "χτύπησε" την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο "ένας εναντίον ενός" διαβάζοντας τα μις ματς κι εκμεταλλευόμενη την αθλητικότητά των παικτών της, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός παρουσίαζε πολλά προβλήματα στην πίσω πλευρά του παρκέ και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έμοιαζε να τα περιμένει όλα από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εξαιρετικός στον τελικό, καθώς σε 31:41 συμμετοχής σημείωσε 20 πόντους (4/7 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 3/3 βολές), πήρε 1 ριμπάουντ, έδωσε 9 ασίστ και υπέπεσε σε 3 λάθη, αλλά το πρόσταγμά του ακολούθησε μόνο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (17 πόντοι, 6/7 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 8 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 τάπα), ο οποίος, όμως, αντιμετώπισε κι αυτός προβλήματα απέναντι στον Βινς Χάντερ.

Η Ένωση δεν άφησε τον Ολυμπιακό να αποτυπώσει στο παρκέ τον πλουραλισμό του, καθώς το DNP του Γιώργου Μπόγρη ουσιαστικά δεν ήταν το μοναδικό από την πλευρά των "ερυθρόλευκων". Ο Χόλις Τόμπσον (0/1 δίποντο σε 4:48) πέρασε και πάλι απαρατήρητος, ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν κακός (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο σε 5:33) κι έδειξε άτολμος και ο Κάιλ Ουίλτζερ αγωνίστηκε μόλις για 1:36, καθώς η ΑΕΚ "χτύπησε" την αδυναμία του στην άμυνα με το που μπήκε στο παρκέ.

Η μοναξιά του Σπανούλη στον τελικό
EUROKINISSI

Στον τελικό του Κυπέλλου, όμως, "βραχυκύκλωσαν" και βασικά... γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής, καθώς ο Γιώργος Πρίντεζης (10 πόντοι, 1/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη) έμεινε μακριά από το καλό εαυτό του, ενώ η αστοχία του Κώστα Παπανικολάου (4 πόντοι, 2/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο) "χάλασε" το μυαλό του μέσα στο παιχνίδι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης (1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) δεν βοήθησε πριν αποβληθεί με 5 φάουλ, ενώ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) δεν κατάφερε να έχει σταθερά καλή απόδοση. Ο Τζαμέλ ΜακΛίν (10 πόντοι, 4/4 δίποντα, 2/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη) "διάβασε" την άμυνα της ΑΕΚ στα 14:37 που αγωνίστηκε, ενώ ο θετικός κατά άλλα, Γιάνις Στρέλνιεκς (14 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/9 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος) αστόχησε στο φινάλε της αναμέτρησης σε κρίσιμες βολές.

Η ΑΕΚ οδήγησε τον τελικό εκεί που ήθελε και κατέκτησε το Κύπελλο με τους δικούς της όρους , με τον Ολυμπιακό να φανερώνει σε ακόμα ένα παιχνίδι γνωστές αδυναμίες του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ