ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν (κατά κύριο λόγο) και ο Χόλις Τόμπσον (κατά δεύτερο) ήταν οι ευχάριστες νότες σε μία κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό.

Με το αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, που παρότι έλεγχε το "ντέρμπι" μέχρι το 35', έμεινε χωρίς πόντο για πάνω από πέντε λεπτά και εν τέλει υπέστη την ήττα από τον Παναθηναϊκό (68-71) στο άδειο από κόσμο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αν υπάρχει κάτι θετικό, πάντως, για τον ελλιπή Ολυμπιακό (χωρίς Σπανούλη, Ρόμπερτς), αυτό είναι η παρουσία των δύο νέων ξένων, κατά πρώτο λόγο του Τζαμέλ ΜακΛιν και κατά δεύτερο του Χόλις Τόμπσον.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

(18 πόντοι, 7/9 σουτ, 4/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 18,5 λεπτά)

Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Μακράν του δευτέρου. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ άργησε να μπει στο παρκέ (δεν έπαιξε καθόλου στα πρώτα 13 λεπτά), αλλά από εκεί και πέρα ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας του σε επίθεση και άμυνα. Κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, έβαλε σουτ από μέση απόσταση, νίκησε όλους τους ψηλούς του Παναθηναϊκού στις προσωπικές μονομαχίες και ήταν αυτός που κράτησε τον Ολυμπιακό "ζωντανό" μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν μη τι άλλο, ο ΜακΛιν έδειξε ότι θα βοηθήσει πολύ τους "ερυθρόλευκους".

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

(1 πόντος, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές σε 4 λεπτά)

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έριξε στη μάχη από πολύ νωρίς και ο 21χρονος μπήκε με περίσσιο θράσος στο γήπεδο. Ο Τολιόπουλος έπαιξε 4'05'' στη δεύτερη περίοδο και μόνο ψαρωμένος δεν έμοιαζε. Μόλις βρήκε ελεύθερο διάδρομο έκανε drive και κέρδισε φάουλ, ενώ λίγο αργότερα επιχείρησε και (ένα μάλλον υπερβολικό) τρίποντο στο transition. Η ουσία είναι ότι προσπάθησε, έβγαλε ενέργεια και δεν ήταν αρνητικός στο χρόνο που αγωνίστηκε.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

(5 πόντοι, 2/6 σουτ, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο σε 16,4 λεπτά)

Ήταν ο παίκτης που επωμίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης το μαρκάρισμα του Κέι Σι Ρίβερς και σε γενικές γραμμές έκανε καλή δουλειά. Ωστόσο έχασε τον Αμερικανό σε δύο κρίσιμες φάσεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να δεχτεί δύο μεγάλα τρίποντα στα τελευταία λεπτά, που οδήγησαν εν τέλει και στην ήττα. Ο Παπαπέτρου ήταν πάντως ένας από τους παίκτες που βοήθησαν στον αμυντικό τομέα, ενώ έβαλε και 5 πόντους. Δεν είχε τυχαία το μεγαλύτερο νούμερο στο δείκτη +/- (12).

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ήταν ένας από τους δύο παίκτες της 12άδας που δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

(8 πόντοι, 2/5 δίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα, 1 λάθος, σε 21,5 λεπτά)

Ο Σέρβος σέντερ ήταν ο παίκτης που έψαξαν περισσότερο από κάθε άλλον οι συμπαίκτες του στα λεπτά που αγωνίστηκε. Η επίδραση που είχε πάντως ο Μιλουτίνοβ στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, παρά στο δεύτερο. Γενικά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο νεαρός σέντερ είχε πολλά προβλήματα στις closeout άμυνες και ο Σφαιρόπουλος επέλεξε να μην τον έχει στο γήπεδο στα κρίσιμα λεπτά.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

(2 πόντοι, 1/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κλέψιμο σε 25,5 λεπτά)

Ελλείψει του Ρόμπερτς και του Σπανούλη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σίγουρα θα περίμενε πολλά περισσότερα από τον Λετονό γκαρντ. Ο Στρέλνιεκς όμως δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ούτε στην επίθεση (όπου ήταν πολύ άστοχος και έχασε και τα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε), ούτε στην άμυνα απέναντι στον MVP της αναμέτρησης, Νικ Καλάθη. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός είχε και -13 στο χρόνο που πάτησε το παρκέ ο Λετονός (-18 στο δεύτερο ημίχρονο!), ο οποίος αν και δεν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, έπαιξε 25,5 λεπτά.

14. ΚΙΜ ΤΙΛΙ

(0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 14,5 λεπτά)

Άοσμο και άγευστο ήταν το ντεμπούτο του Κιμ Τιλί στη Stoiximan.gr Basket League. Ο Γάλλος φόργουορντ έπαιξε 14,5 λεπτά αλλά δεν είχε μεγάλη συνεισφορά στο παρκέ. Έχασε το μοναδικό σουτ που επιχείρησε και χρησιμοποιήθηκε σε κοντά σχήματα από τον Σφαιρόπουλο, χωρίς να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

(8 πόντοι, 1/7 σουτ, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 25,5 λεπτά)

Έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις σε ντέρμπι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ως είθισται αποτέλεσε σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού όσο βρισκόταν στο παρκέ και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν πολύ να τον τροφοδοτήσουν στο low post. Ο "Πριντ" πήρε προσπάθειες, κέρδισε φάουλ, ωστόσο ήταν άστοχος και οι "ερυθρόλευκοι" είχαν -7 στο χρόνο που αγωνίστηκε. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν σημείωσε πόντο στο δεύτερο ημίχρονο και είχε 0/3 σουτ σε αυτό το χρονικό διάστημα.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

(5 πόντοι, 2/2 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 20 λεπτά)

Ξεκίνησε ιδανικά το ματς αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον "Παπ". Ο 27χρονος φόργουορντ πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους του Ολυμπιακού με 2/2 σουτ αλλά στην πορεία της αναμέτρησης δεν είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Όχι θετική τουλάχιστον. Ο Παπανικολάου τα έβαλε σε δύο περιπτώσεις με τους διαιτητές, διαμαρτυρόταν έντονα, ήταν νευρικός και λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να τον στείλει στα αποδυτήρια .

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

(8 πόντοι, 3/8 σουτ, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 27 λεπτά)

Στο πρώτο ημίχρονο ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πέτυχε 2/3 τρίποντα, κοντρόλαρε το ρυθμό, κάλυψε εν μέρει το κενό των Ρόμπερτς, Σπανούλη. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης πάντως ο 27χρονος γκαρντ είχε 0/4 τρίποντα και υπέπεσε στο πιο κρίσιμο λάθος της αναμέτρησης 54 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, όταν δεν κατάφερε να "βρει" τον ΜακΛιν κάτω από το καλάθι με αποτέλεσμα να του κλέψει τη μπάλα ο Καλάθης.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο παιχνίδι.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

(13 πόντοι, 6/13 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 27 λεπτά)

Αν και έχασε τα πρώτα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε, ο Χόλις Τόμπσον ήταν ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχώρισε μετά τον ΜακΛιν. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ πήρε πρωτοβουλίες, δεν φοβήθηκε να σουτάρει και έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει τόσο ως spot-up shooter (αν και είχε 1/5 τρίποντα, ως επί τω πλείστον υπό καλές προϋποθέσεις), όσο και με drives. Στο 32' έβαλε πέντε σερί πόντους και έδωσε στον Ολυμπιακό προβάδισμα επτά πόντων (59-52) και γενικά η πρώτη εμφάνιση του με την ερυθρόλευκη φανέλα κρίνεται θετική και πολλά υποσχόμενη.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του πρώτου "ντέρμπι αιωνίων" της χρονιάς

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ