ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την ατομική απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τον τίτλο των κορυφαίων κερδίζουν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Διαβάστε το "γιατί", αλλά και τις λεπτομέρειες για το ατομικό ρεκόρ του Έρικ Γκριν.

Ιωάννης Παπαπέτρου: 5 πόντοι, 3 ριμπάουντ

Ξεκίνησε στην 5άδα αντί του Παπανικολάου. Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά στην άμυνα περιορίζοντας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο δεύτερο ημίχρονο τον "ζεστό" Κέισι Ρίβερς. Είχε 5 πόντους με 1/4 δίποντα και 1/1 τρίποντο, πήρε 3 αμυντικά ριμπάουντ και κέρδισε ένα φάουλ παίζοντας για 14 λεπτά.

Νίκολα Μιλουτίνοφ: 12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ

Μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη διεκδικεί τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Έδωσε πολλές μάχες με τον Γιάννη Μπουρούση και κέρδισε τις περισσότερες. Σκόραρε 12 πόντους (με 4/4 δίποντα), ενώ είχε ακόμη 4/5 βολές παίζοντας περισσότερο από τα άλλα 5άρια (26 λεπτά). Έδωσε λύσεις μάλιστα με 4 πόντους στο κρίσιμο τελευταίο 3λεπτο και δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής του επέλεξε να τελειώσει με αυτόν το παιχνίδι στα τελευταία 4 λεπτά. Κέρδισε πολλά φάουλ (6), ανανέωσε επιθέσεις (2) και γενικότερα χρησιμοποίησε πολύ καλά το κορμί του δημιουργώντας πρόβλημα στους "πράσινους" μες στο καλάθι.

Γιώργος Πρίντεζης: 12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 φάουλ

Δεν ήταν σε τοπ φόρμα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει 12 πόντους. Είχε 5/16 σουτ συνολικά (3/10 δίποντα και 2/6 τρίποντα). Στο ξεκίνημα φόρτωσε με φάουλ τον Σίνγκλετον, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να δώσει λύσεις από το post-up, με εξαίρεση τα 3 φάουλ που κέρδισε από τον Αμερικανό και τον Φώτση. Φάνηκε κουρασμένος στο τέλος του αγώνα μετά από 26'36''.

Βαγγέλης Μάντζαρης: 2 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ

Μετά το πολύ καλό Final Four και ένα εξαιρετικό τρίτο ημιτελικό με τον Άρη δεν κατάφερε να βρει τις φάσεις του. Τα τρία τρίποντα που επιχείρησε δεν ήταν ακριβώς "ανοιχτά". Η άμυνα του Παναθηναϊκού προσπάθησε να μην δώσει πολλά τρίποντα στον αντίπαλο και έτσι σκόραρε μόνο με ένα δύσκολο lay-up που επιχείρησε προ του Μπουρούση. Είχε ακόμη 1/4 δίποντα, δεν έκανε λάθος και κέρδισε ένα φάουλ συγκεντρώνοντας +11 στο +/- (το δεύτερο μεγαλύτερο στην ομάδα).

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Βασίλης Σπανούλης: 11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 7 φάουλ

Κερδίζει τον τίτλο του MVP. Όχι μόνο γιατί τέλειωσε το ματς με νταμπλ-νταμπλ (11 πόντοι και 10 ασίστ), αλλά και επειδή σε μια ημέρα που ήταν άστοχος από την περιφέρεια (0/5 τρίποντα), ήταν πολύ ουσιαστικός. Τέλειωσε φάσεις μες στη ρακέτα (4/5 δίποντα), πήρε 6 ριμπάουντ και έκανε μόλις 2 λάθη παρότι έπαιξε περισσότερα από 34 λεπτά. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε το μεγαλύτερο +/- από όλους τους συμπαίκτες του με +18 πόνους! Μίλησε μάλιστα στο σημείο που ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ με 3 πόντους. Είχε 2 πόντους (οι πρώτοι του από επιθετικό ριμπάουντ τη φετινή χρονιά σε Euroleague και πρωτάθλημα) και 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Έρικ Γκριν: 3 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ

Περίεργη και παράδοξη η στατιστική του Γκριν. όχι μόνο γιατί είχε 1/9 σουτ (0/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), αλλά και επειδή μάζεψε 7 ριμπάουντ (4 επιθετικά και 3 αμυντικά), επίδοση που αποτελεί φετινό ατομικό ρεκόρ, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Euroleague. Τα σουτ που έκανε μέσα από τη γραμμή ήταν κατά κύριο λόγω βιαστικά ή από κακές προϋποθέσεις. Δεν κατάφερε να βρει ξεκάθαρα σουτ για να εκτελέσει από δημιουργία άλλων, ενώ παράλληλα δεν ήταν ο ίδιος δημιουργικός.

Κεμ Μπιρτς: 5 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 2 φάουλ

Ήταν ο 2ος σέντερ που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τόσο στο χρόνο που έπαιξε, όσο και στη χρονική στιγμή που πέρασε στο παρκέ. Αγωνίστηκε 9'43'' και είχε 1/1 δίποντο, 3/4 βολές και 3-1 ριμπάουντ. Έκανε νωρίς δύο φάουλ και δεν έπαιξε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα ήταν θετικός στο δεύτερο, ειδικά με την άμυνα του πάνω στον Σίνγκλετον όταν τον αντιμετώπισε ως "5". Κέρδισε φάσεις και μάχες πάνω από τη στεφάνη, ωστόσο, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός απέναντι σε άμυνα με αλλαγές.

Πάτρικ Γιανγκ: 4 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 3 φάουλ

Έπαιξε μόλις 4'14'' αλλά ήταν αρκετά ουσιαστικός, ειδικά στο διάστημα που είχε ανάσες. Είχε 1/3 δίποντα, 2/2 βολές αλλά και 3 κερδισμένα φάουλ, τιμωρώντας την άμυνα με αλλαγές του Παναθηναϊκού. Ήταν άτσαλος στα τελειώματα του μακριά από τη στεφάνη και έχασε τη συγκέντρωση του όσο κυλούσε το παιχνίδι με αποτέλεσμα να κάνει 3 φάουλ και να μην παίξει στο 2ο μέρος.

Ντόμινικ Ουότερς: 2 πόντοι, 1 ασίστ, 1 φάουλ

Ο Αμερικανός γκαρντ πέρασε ως αλλαγή στο 2ο δεκάλεπτο για να ξεκουράσει τους Μάντζαρη και Σπανούλη. Είχε 1/2 δίποντα και κανένα λάθος στα 5'47'' που αγωνίστηκε. Έπαιξε στο "κακό" επιθετικά διάστημα του Ολυμπιακού, πήρε ένα κακό δεύτερο σουτ και δεν πάτησε παρκέ στην επανάληψη.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δημήτρης Αγραβάνης: 0 πόντοι, 2 ριμπάουντ

Έπαιξε 13'42'' και στο "4" και στο "5". Ήταν μαχητικός - ως συνήθως - αλλά όχι αποτελεσματικός στο μπροστά μέρος του γηπέδου: είχε 0/1 δίποντα και 0/2 τρίποντα, 1 αμυντικό ριμπάουντ, 1 λάθος και -8 στο +/- (το χειρότερο μαζί με τον Γκριν). Έδωσε ενέργεια και ταχύτητα στην άμυνα και η παρουσία του μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική.

Κώστας Παπανικολάου: 7 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Παπανικολάου, που είχε καταλυτικό ρόλο στην άμυνα ειδικά στο τέλος του αγώνα. Χαρακτηριστική και η τάπα που έκανε στον Ρίβερς. Ούτε αυτός, όμως, κατόρθωσε να βρει τις φάσεις του και να εκτελέσει από τη δημιουργία του Σπανούλη (1/4 τρίποντα). Είχε 2/3 δίποντα και έδωσε μεγάλη βοήθεια στη μάχη των ριμπάουντ (6-1). Ήταν δηλαδή ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του, μαζί με τον Γκριν.

Δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ