ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση σκορπώντας τη Μπασκόνια με 92-62 . Το Euroleague Greece περνάει τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου από το μικροσκόπιο.

Ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και πανηγύρισε μια εύκολη νίκη απέναντι στη Μπασκόνια (92-62) . Πλουραλισμός και πολυφωνία για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που πήραν την 13η φετινή νίκη τους και έκαναν το 2-0 απέναντι στους Βάσκους.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (11 πόντοι, 5/12 σουτ, 4 ριμπάουντ σε 20')

Βρισκόταν στο παρκέ κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου όταν η διαφορά εκτοξεύτηκε. Έβαλε, μάλιστα, το χεράκι του για να γίνει αυτό, παίρνοντας φάσεις μετά από ντρίμπλα, αλλά και φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Είχε 0/3 τρίποντα, αλλά συνδέθηκε από το δίποντο (5/9), έχοντας ακόμη 1 κλέψιμο και μηδέν λάθη, συγκεντρώνοντας 7 στο ranking.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (9 πόντοι, 3/4 δίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ σε 14')

Ο Καναδός σέντερ ήταν και πάλι από τους διακριθέντες. Αυτό που δεν φαίνεται από την στατιστική είναι η συνεισφορά του στην άμυνα. Το πιο ενδεικτικό είναι το 40% που είχαν στα δίποντα οι Βάσκοι, οι οποίοι εκτελούσαν υπό το φόβο του. Κέρδισε μάχες μες στη ρακέτα, σκόραρε, κυριάρχησε στους αιθέρες και είχε πολύ καλές στιγμές, ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (7 ΠΌΝΤΟΙ, 3/6 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 κοψίματα σε 20')

Και σ' αυτό το ματς έπαιξε περισσότερο από τα άλλα 5άρια. Ο Αμερικανός σέντερ έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, προσέφερε θεαματικές φάσεις (2 κοψίματα) και κράτησε σε υψηλό επίπεδο την άμυνα του Ολυμπιακού. Είχε 12 στο ranking (όπως κι ο Μπιρτς). Το μεγάλο παράσημο για αυτόν είναι η αποθέωση που κέρδισε από τον κόσμο του ΣΕΦ, όταν αποσύρθηκε στον πάγκο στο 4ο δεκάλεπτο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 15')

Έπαιξε στο "4" για 15 λεπτά, πίσω από τον Πρίντεζη. Θα έμενε περισσότερο παρκέ, αλλά αποσύρθηκε για να δώσει τη θέση του στον Αγραβάνη, που μπήκε στο τέλος. Και αυτός έβγαλε ενέργεια και κέρδισε μάχες ειδικά στην άμυνα. Οι 4 πόντοι δεν λένε όλοι την αλήθεια για την απόδοση του, ειδικά για την προσφορά του στο πίσω μέρος του γηπέδου.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (12 πόντοι, 3/8 σουτ, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε 20')

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε να μείνει για πολύ ώρα στο παρκέ. Η εξέλιξη του επέτρεψε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον κρατήσει στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Παρόλα αυτά κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Ήταν πρωταγωνιστής στα μέσα της πρώτης περιόδου όταν ξέφυγαν οι Πειραιώτες, έχοντας 2 βολές και 3 ασίστ σε τέσσερις συνεχόμενες φάσεις. Δεν είχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα ψηλότερου αντιπάλου και έπιασε 11 στο ranking, παρότι ήταν σχετικά άστοχος (1/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές).

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (2 πόντοι, 1/3 σουτ, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος σε 16')

Σε ότι αφορά τα οργανωτικά του καθήκοντα πήρε άριστα. Για ακόμα ένα παιχνίδι. Είχε 5 ασίστ και 1 μόλις λάθος. Σούταρε λίγο (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), αλλά έτρεξε την επίθεση της ομάδας με υποδειγματικό τρόπο. Παράλληλα έπαιξε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Σέιν Λάρκιν, τον scoring guard των αντιπάλων που έμεινε στους 12 πόντους με 3/15 σουτ.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 5')

Έπαιξε στο λεγόμενο garbage time, στα τελευταία 5 λεπτά. Ήταν ο τελευταίος παίκτης που σήκωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Πρόλαβε να σκοράρει και να πάρει 3 ριμπάουντ. Δείγμα της πολυφωνίας του Ολυμπιακού, που είδε και τους 12 παίκτες του να σκοράρουν.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (3 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ σε 6')

Επί της ουσίας ήταν το τρίτο 5άρι του κόουτς Σφαιρόπουλου. Απέναντι στους πιο ελαφρύς και γρήγορους ψηλούς της Μπασκόνια έπαιξε στο τέλος της τέταρτης περιόδου για 6 λεπτά. Σ' αυτό το διάστημα, όμως, αποδείχτηκε για ακόμη ένα ματς θετικός. Δείγμα τα 4 ριμπάουντ που πήρε, τα 2 εκ των οποίων ήταν επιθετικά.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (12 πόντοι, 5/8 δίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ σε 19')

Ήταν καθοριστικός τόσο στο πρώτο, όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Έτρεξε στον αιφνιδιασμό και σκόραρε από το post, έκανε δηλαδή αυτά που τον διακρίνουν όλα αυτά τα χρόνια. Είχε 15 στο ranking (2ο ψηλότερο) και ήταν μαζί με τον Σπανούλη και τον Παπανικολάου οι πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (12 πόντοι, 4/6 σουτ, 7 ριμπαόυντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 17 λεπτά)

Χωρίς αμφιβολία ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού. Όχι μόνο γιατί ήταν πρώτος σκόρερ (12) και ριμπάουντερ (7), αλλά γιατί έκλεισε πολλές τρύπες στην άμυνα, έβγαλε ενέργεια και περιόρισε τον προσωπικό του αντίπαλο. Είτε ήταν ο Χάνγκα, είτε κάποιο 3άρι, ή ακόμη και οι δύο σκόρερ των Βάσκων, ο Λάρκιν και ο Μπομπουά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια πολλές φορές μες στο ματς. Περιττό να αναφερθεί ότι είχε και το υψηλότερο ranking (19) με 2/3 δίποντα και 2/3 τρίποντα.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (10 πόντοι, 3/6 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 24')

Έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ευστοχία του (2/4 τρίποντα), όσο για την αμυντική του προσήλωση. Άλλωστε ο πρώτος αμυντικός στόχος των Πειραιωτών ήταν ο περιορισμός του Μπομπουά και του Λάρκιν. Και η προσωπική του άμυνα έπαιξε μεγάλο ρόλο.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (8 πόντοι, 3/7 σουτ, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ σε 22')

Ήταν και αυτος μέλος της second unit που "καθάρισε" το ματς στη 2η περίοδο. Τέλειωσε το ματς με 2/3 δίποντα και 1/4 τρίποντα. Είχε 4 στο ranking, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος (στο 4ο δεκάλεπτο) τόσο αυτός, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού έριξε στροφές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ