ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον τέταρτο τελικό

BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Κατώτερος των περιστάσεων, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα σε πέμπτο παιχνίδι στο γήπεδό του. Μοναδικός διακριθέντας ο Έρικ Γκριν.

Τρομερά κουρασμένος, ο Ολυμπιακός δεν πάλεψε ποτέ στο ΟΑΚΑ. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό ( 71-58 ) στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Stoiximan.gr Basket League και τώρα θα διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας για το 2017 στο πέμπτο και τελευταίο ματς στο γήπεδό του. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τα μεγάλα του "όπλα" σε κακή βραδιά. Πρίντεζης, Σπανούλης (δεν έβαλε καλάθι), Παπανικολάου έμειναν πολύ μακριά από τα στάνταρ τους, με τον Έρικ Γκριν να είναι ο μόνος που ένιωθε καλά, έτοιμος για ένα τόσο σημαντικό ματς. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση κάθε παίκτη που χρησιμοποιήθηκε στον τέταρτο τελικό.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (20 πόντοι, 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές σε 23 λεπτά)

Ακίνδυνος στα πρώτα λεπτά που του έδωσε ο Σφαιρόπουλος, έβαλε πολύ δύσκολο τρίποντο για το 21-20 στο 12' και άρχισε να νιώθει "ζεστός". Ήθελε να πάρει προσπάθειες, δεν βρήκε όμως χώρους και δεν εκβίασε καταστάσεις. Στο 25' άλλαξε τον Σπανούλη και έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, πριν πετύχει και ένα ζευγάρι βολών για το 47-34 που κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες. Συνεχισε με τρίποντο, έβαλε κι άλλο για το 61-44, πάλευε μόνος εναντίον όλων και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να αισθάνεται καλά με την προσπάθειά του.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 6 λεπτά)

Πενταδάτος αντί του Μιλουτίνοφ, ο Αμερικανός δυσκόλεψε τα drive του Τζέιμς μα έδωσε τη θέση του στον Σέρβο μετά από μόλις 1:49 καθώς ο Σφαιρόπουλος ήθελε να χτυπήσει την άμυνα με αλλαγές του Παναθηναϊκού. Γύρισε ένα λεπτό πριν το ημίχρονο, αστόχησε σε δυο βολές, έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος. Αυτός ο Μπιρτς δεν εχει καμία σχέση με τον Μπιρτς που βλέπαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (7 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 13 λεπτά)

Τρίτος σέντερ στο rotation του Σφαιρόπουλου, μπήκε μόλις στο τρίτο λεπτό μετά τα δυο πολύ γρήγορα φάουλ του Μιλουτίνοφ. Τρομερά μαχητικός, δεν "μπλόκαρε" από το κόψιμο του Γκάμπριελ και έβαλε γκολ-φάουλ για το 7-6, έπαιξε επτά σερί λεπτά και δεν πάτησε παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Άλλο τόσο έπαιξε στο δεύτερο μέρος, είχε ενέργεια, πείσμα και πάθος και ήταν θετικός, χωρίς να δώσει πραγματικά σημαντική βοήθεια στον Ολυμπιακό.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε 87 δευτερόλεπτα στο τέλος της αναμέτρησης και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (3 πόντοι, 1/5 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 19 λεπτά)

Κακό εξάλεπτο στο πρώτο μέρος, με δυο άστοχα σουτ και χαμένες μονομαχίες.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (3 πόντοι, 0/2 σουτ, 5 ασίστ, 5 λάθη σε 20 λεπτά)

Άποντος στο πρωτο του επτάλεπτο, με δυο ασίστ και δυο λάθη. Ήταν στο παρκέ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, κέρδισε φάουλ από τον Καλάθη σε προσπάθεια για τρίποντο και το εξαργύρωσε με 3/3 βολές για το 18-17. Δεν ήταν πολύ συγκεντρωμένος, ασχολήθηκε με τα παράπονα του Καλάθη και του Παππά, εκνευρίστηκε με τον Γκιστ και στο ημίχρονο είχε 3 πόντους με βολές, 4 τελικες πάσες και 4 λάθη σε 15 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος, καθώς το παιχνίδι είχε κριθεί από νωρίς και ο Σφαιρόπουλος θέλησε να τον προστατεύσει εν όψει του πέμπτου και τελευταίου αγώνα της σειράς. Εκεί που πραγματικά θα τον έχει ανάγκη.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (0 πόντοι, 4 λάθη, 1 ασίστ σε 8 λεπτά)

Δυο λεπτά πήρε στο πρώτο μέρος, για να κάνει δυο φάουλ και τίποτα περισσότερο. Επέστρεψε στο τρίτο δεκάλεπτο για να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, σε σημείο να μοιάζει με παίκτη χαμηλότερης κατηγορίας και όχι μέλος συλλόγου που έφτασε στον τελικό της EuroLeague.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (2 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20 λεπτά)

Μπήκε στη θέση του Πρίντεζη και στο 7' έβαλε ένα τρομερά παλικαρίσιο καλάθι για το 9-8 σε τέλος επίθεσης που έμοιαζε χαμένη. Κυνήγησε ΟΛΑ τα επιθετικά ριμπάουντ και έκανε σπουδαία δουλειά σε αυτόν τον τομεα. Μόνο εκεί όμως, καθώς δεν είδαμε ποτέ τον θρασύ στην επίθεση Αγραβάνη. Σε 20 λεπτά συμμετοχής πήρε μόλις μία προσπάθεια, αυτή στο έβδομο λεπτό του αγώνα.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2 πόντοι, 1/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 20:30)

Πατησε παρκέ στο 2', αλλά έκανε επιθετικό φάουλ στην πρωτη του επίθεση και δυο φάσεις αργότερα έκανε το δεύτερό του με αποτέλεσμα να δώσει τη θέση του στον Γιανγκ μετά από 1:05 συμμετοχής. Γύρισε στη δεύτερη περίοδο, έκανε ένα καταπληκτικό μπλοκ στον Μπουρούση, έβαλε και ένα καλάθι με πολύ όμορφη κίνηση αλλά τίποτα περισσότερο. Ο εντυπωσιακός Μιλουτίνοφ του ΣΕΦ, δεν είναι το ίδιο λαμπερός στο ΟΑΚΑ.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (6 πόντοι, 3/6 σουτ, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 20 λεπτά)

Εβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού μετά από 3:25, δεν έκανε όμως μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο δίποντό του το πέτυχε στο 17' και λίγες φάσεις αργότερα πέτυχε νέο καλάθι για το 35-28 χωρίς όμως να εκμεταλλευθεί και τη συμπληρωματική βολή. Με μόλις έξι πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο ημίχρονο,

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (7 πόντοι, 2/4 σουτ, 8 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 27 λεπτά)

Το πρώτο του πεντάλεπτο ήταν... άνοστο, όμως μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο από τη γωνία για το 18-14 και λίγο αργότερα έκανε ένα φαντασμαγορικό και τρομερά δύσκολο μπλοκ για να σταματήσει αιφνιδιασμό του Τζέιμς. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με 2/3 βολές και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο πρώτος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού, στοιχείο που τον βοήθησε να έχει θετικό πρόσημο.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (3 πόντοι, 1/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 22 λεπτά)

Σκόραρε τους πρώτους και μοναδικούς του πόντους (τρίποντο) για το 13-11 στο ένατο λεπτό, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και ήταν ο γνωστός συνεπής, μετρημένος Μάντζαρης χωρίς όμως να δώσει κάτι στην επίθεση. Στο 26' βγήκε με τρία φάουλ και με τη διαφορά να έχει εκτοξευθεί στους 13 και στο τέλος της βραδιάς δεν είχε δώσει σχεδόν τίποτα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες τον έχουν αναγκη και ο free agent στο τέλος της σεζόν Μάντζαρης πρέπει να δώσει περισσότερα στον πέμπτο και τελευταίο τελικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ