ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον δεύτερο Τελικό

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα ματς με τρομερή ένταση, ο Ολυμπιακός νίκησε (64-62) τον Παναθηναϊκό για να κάνει το 2-1 στη σειρά των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League. MVP ο τρομερά φορμαρισμένος Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, ο Ολυμπιακός δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ. Δεν έπαιξε καλό μπάσκετ, όμως έδειξε το μέταλλο που τον χαρακτηρίζει και πήρε τη νίκη (64-62) επί του Παναθηναϊκού για να κάνει το 2-1 στη σειρά των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League. Με κορυφαίο τον τρομερά φορμαρισμένο Νίκολα Μιλουτίνοφ οι Πειραιώτες έφτασαν ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας και θα έχουν δυο ευκαιρίες για να το κατακτήσουν, με την πρώτη να είναι το βράδυ της Πέμπτης (21:00) στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (6 πόντοι, 2/3 τρίποντα σε 11 λεπτά)

Πάτησε παρκέ μόλις στο πέμπτο λεπτό, ώστε να αντέξει ο Σπανούλης μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβαλε τρίποντο για το 12-7 πριν βάλει και δεύτερο για το 15-11 στο 8'. Ζήτησε αλλαγή στο 13' μετά από ένα στραβοπάτημα που έδειξε να του προκαλεί δυσφορία και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έπαιξε λίγο στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου έκανε δυο σερί φάουλ στον Τζέιμς για να καθίσει ξανά στον πάγκο και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος της βραδιάς.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (1 πόντος σε 3 λεπτά)

Δεύτερος στο rotation των σέντερ, κέρδισε γρήγορα το πρώτο φάουλ και πήγε στη γραμμή για 1/2, έπαιξε όμως μόλις τρία λεπτά και αντικαταστάθηκε. Ο Σφαιρόπουλος δεν ήταν ευχαριστημένος μαζί του και δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (7 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 11 λεπτά)

Τρίτος σέντερ, άλλαξε γρήγορα τον Μπιρτς που και πάλι δεν έδειχνε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά αστόχησε σε εύκολο άλει-ουπ κάρφωμα από ωραία πάσα του Γουότερς. Συνέχισε πάντως με φοβερή προσπάθεια που αυτή τη φορά ολοκληρώθηκε με βροντερό τελείωμα, πριν βάλει και βολή και νέο δίποντο για το 27-30. Ήταν στο παρκέ στο ξεκίνημα της κρίσιμης τέταρτης περιόδου, κάρφωσε με δύναμη για το 48-51 και στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν πολύ χρήσιμος, πολύ θετικός.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (βασικός, 8 πόντοι, 3/6 σουτ, 3 ριμπάουντ σε 19 λεπτά)

Μπήκε δυνατά στο ματς, προσπάθησε να καρφώσει στην πρώτη φάση και κέρδισε φάουλ για να πετύχει τον πρώτο πόντο του τελικού, πριν ποστάρει τον Ρίβερς και σκοράρει με το αριστερό για το 5-5. Έκανε ένα ωραίο μπλοκ στον Ρίβερς και αποσύρθηκε μετά από οκτώ λεπτά δίχως να τον δούμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Στο 32' έβαλε πολύ κρίσιμο τρίποντο για το 46-48, αφού στο timeout που είχε προηγηθεί είχε ακούσει τα... εξ' αμάξης από τον Μίλαν Τόμιτς. Τουλάχιστον θετικός, συγκεντρωμένος και πεισμωμένος.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 5 πόντοι, 1/6 σουτ, 7 ασίστ σε 26 λεπτά)

Ταλαιπωρημένος τις τελευταίες μέρες, έχασε και τον ρυθμό του μετά τον πρώτο τελικό εξαιτίας της ίωσης που τον γονάτισε, μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, έβαλε 2/2 βολές για το 9-7 και μετά από μόλις 4:32 έδωσε τη θέση του στον Γκριν καθώς ο Σφαιρόπουλος ήθελε να διαχειριστεί σωστά τις ανάσες του ηγέτη του. Στο ημίχρονο είχε 4 ασίστ και κανένα λάθος, στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε μόνο μια τελική πάσα και δεν σκόραρε, όμως όταν το ματς είχε "στραβώσει" για τα καλά, έβαλε τρίποντο (το πρώτο του καλάθι στον αγώνα) για το 54-58. Μπορεί να μην έπιασε τα γνωστά του στάνταρ, όμως ακόμη κι έτσι έβαλε το σουτ που έπρεπε να βάλει.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (0 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 8 λεπτά)

Πίεσε σε όλο το γήπεδο από την πρώτη στιγμή που πάτησε παρκέ, έκανε ένα πανέξυπνο μπλοκ στον Τζέιμς, αλλά έπαιξε μόλις 3:54 πριν αντικατασταθεί με τη στατιστική του να έχει μόλις ένα αμυντικό ριμπάουντ. Με τον Γκριν να πονά τον είδαμε να γυρίζει γρήγορα, όμως με τον Σπανούλη στο πλευρό του είχε έναν εντελώς διεκπαιρεωτικό ρόλο.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (4 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 12 λεπτά)

Μπήκε στο 8' στη θέση του Πρίντεζη και αμέσως πόσταρε τον Καλάθη, για να δώσει όμως μια κακή πάσα στον Μπιρτς αντί να πάει μέχρι την καρδιά της ρακέτας. Συνέχισε με 2/2 βολές για το 18-21, έβαλε και καλάθι για το 22-25, έκανε φοβερή δουλειά στο ριμπάουντ και ήταν θετικός. Στο δεύτερο μέρος τον είδαμε ελάχιστα, καθώς ο Σφαιρόπουλος στηρίχθηκε στην τριάδα των Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Πρίντεζη.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (βασικός, 14 πόντοι, 5/7 δίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ σε 25 λεπτά)

Κάρφωσε για το 7-5 μετά από φανταστική ασίστ του Σπανούλη, έκανε καλή δουλειά και στο πίσω μέρος του γηπέδου απέναντι στον Μπουρούση. Γύρισε στα τέλη της δεύτερης περιόδου για να σκοράρει για το 29-32, πριν καρφώσει για το 31-32 και ξεσηκώσει το κοινό. Πέτυχε και τρίτο καλάθι για το 36-33 και ήταν αυτός που άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης χάρη στην κυριαρχία του στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κέρδισε δυο γρήγορα φάουλ από τον Μπουρούση, δεν συνέχισε στις ίδιες στροφές, αλλά 3:36 πριν το τέλος έβαλε 2/2 βολές για το 56-60 και στην επόμενη φάση κάρφωσε για το 58-60. 'Εβαλε 2/2 βολές για το προσπέρασμα (63-62) και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο MVP της ομάδας του για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 10 πόντοι, 4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ σε 28 λεπτά)

Άνοιξε γρήγορα λογαριασμό με δίποντο σε δεύτερη επίθεση του Ολυμπιακού, όμως στα 12 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός. Δεν σκόραρε ξανά, όμως πήρε τα αμυντικά ριμπάουντ και ήταν συνεπής στο πίσω μέρος του γηπέδου. Πέτυχε το δεύτερο καλάθι του στο 23' και το τρίτο του στο 26', προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός, όμως είχε 0/2 βολές με το σκορ στο 41-40. Ο Σφαιρόπουλος φυσικά τον πίστεψε, φυσικά τον κράτησε στο παρκέ στο τέλος κι ο "Πριντ" έβαλε τεράστιας σημασίας τρίποντο για το 61-62 πριν γράψει με 1/2 βολές το 64-62 στα 13.1". Είναι σαφώς κουρασμένος από τη μακρά σεζόν, αλλά καταλαβαίνει κι αυτός ότι πρέπει να σφίξει τα δόντια και να συγκεντρωθεί για να τελειώσει τις φάσεις που τελειώνει σε όλη του την καριέρα.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (6 πόντοι, 2/6 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 27 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στο 8' και στα τέλη της πρώτης περιόδου γλίτωσε την ομάδα του από ένα σίγουρο καλάθι του Γκιστ στον αιφνιδιασμό και έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 16', μετά από σχεδόν επτά λεπτά συμμετοχής πριν βάλει και τρίποντο για το 34-33 στο 19'. Στην έναρξη της 3ης περιόδου ήταν στο παρκέ αντί του Παπαπέτρου, όμως στα πρώτα λεπτά της τέταρτης γκρίνιαξε υπερβολικά σε μια απόφαση των διαιτητών με αποτέλεσμα να δεχθεί την πρώτη τεχνική ποινή των τελικών. Αυτή η τεχνική έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βάλει μια βολή (48-55) και τρίποντο για το 48-58. Με το σκορ στο 61-62 έκανε έρμπολ σε ελεύθερο τρίποντο, αλλά στο φινάλε έβγαλε διπλή φοβερή άμυνα σε Τζέιμς και Σίνγκλετον (έκανε βήματα) που έγειραν τη ζυγαριά υπέρ της ομάδας του. Από μοιραίος έγινε... ωραίος και γλίτωσε από τρομερή κριτική για τα νεύρα του στο 34'.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 3 πόντοι, 1/5 σουτ, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 29 λεπτά)

Έπαιξε τα εννέα πρώτα λεπτά μα ήταν πολύ άστοχος, αλλά έδωσε και τις μοναδικές δυο ασίστ του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ήταν σε καλή βραδιά, αλλά στο 35' πέτυχε πάρα πολύ κρίσιμο τρίποντο για το 51-58 που κράτησε τους Πειραιώτες όρθιους, πριν δώσει και ασίστ στον Σπανούλη για το σουτ του 54-58. Ήταν πολύ άστοχος, αλλά οι 5 τελικές του πάσες, σε συνδυασμό με τα μηδέν λάθη και τις κρίσιμες άμυνές του, βάζουν θετικό πρόσημο στη βραδιά του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ