ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πεισμωμένος Σπανούλης, ο άστοχος Πρίντεζης, η φθορά των Μιλουτίνοφ - ΜακΛίν και οι άοσμοι Ρόμπερτς - Στρέλνιεκς - Τόμπσον. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο τρίτο ντέρμπι αιωνίων της φετινής σεζόν.

Οι συντριβές από τη Μπασκόνια, τη Χίμκι και τον Ερυθρό Αστέρα, οι ήττες από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, το άσχημο πρόσωπο του Ολυμπιακού τις τελευταίες εβδομάδες, "σκέπασαν" τον Πειραιά με έντονη αμφισβήτηση για τους πάντες. Για προπονητές, για παίκτες, για όσους εργάζονται στους περσινούς φιναλίστ της EuroLeague. Οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να περάσουν τη χθεσινή νύχτα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ώστε άπαντες να συγκεντρωθούν στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έβαλαν στόχο να πατήσουν στο ΟΑΚΑ το "restart", έκαναν σημαντική προσπάθεια για να αφήσουν το κακό τους πρόσωπο στο παρελθόν, στο τέλος όμως ηττήθηκαν για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες με τους "πράσινους" στη φετινή σεζόν . Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 11 παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

1. ΤΖΑΜΕΛ ΜΑΚΛΙΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (2/5 δίποντα, 5/6 βολές), 5 ριμπάουντ σε 18:21 (11 ranking)

Μπήκε στο ματς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και κέρδισε γρήγορα το πρώτο φάουλ και έβαλε επίσης γρήγορα το πρώτο του καλάθι. Πέτυχε και δεύτερο για το 1-8, αλλά έπαιξε μόλις 5:33 στο πρώτο μέρος καθώς φορτώθηκε με φάουλ. Γύρισε στο 21' όταν ο Μιλουτίνοφ έφτασε τα τέσσερα, αλλά στην πρώτη του άμυνα έκανε κι αυτός το δικό του τέταρτο! Ο Σφαιρόπουλος τον κράτησε στο παιχνίδι, δεν υπήρχαν άλλωστε και πολλά που μπορούσε να κάνει, ο Αμερικανός έβαλε βολή για το 36-41 και στην αμέσως επόμενη φάση άφησε τον Ρίβερς να σκοράρει κάνοντας στην άκρη. Έδωσε τρομερές μάχες στην επίθεση, έβαλε βολές για το 48-48, αλλά με το σκορ στο 63-56 έχασε εύκολο λέι-απ που "πόνεσε" την ομάδα του. Δεν μπορεί να κριθεί για την αμυντική του συμπεριφορά καθώς έπαιξε για 12 λεπτά με τέσσερα φάουλ, σίγουρα όμως ήταν στο group των παικτών που πάλεψαν όσο μπορούσαν.

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη σε 30:47 (8 ranking)

Ξεκίνησε με "μαγικό" καλάθι για το 1-6 απέναντι στον Γκιστ που τον ακολούθησε μέχρι την καρδιά της ρακέτας, όμως λίγο αργότερα έκανε πολύ άσχημο σουτ τριών πόντων που δεν βρήκε ούτε ταμπλό, ούτε στεφάνη. Επειδή όμως είναι ο Σπανούλης, πήρε και την επόμενη επίθεση, για να βάλει το τρίποντο για το 3-11. Σκόραρε ξανά σαν σε προπόνηση για το 9-20 στο 9', έπαιξε όλο το δεκάλεπτο και ήταν τρομερά συγκεντρωμένος. Βγήκε στο 12' και γύρισε στο 17', ελαφρώς "κρύος", πριν αρχίσει στην τρίτη περίοδο να μοιράζει ασίστ στους ελεύθερους συμπαίκτες του. Στο 29' πήγε αποφασιστικά μέχρι το τέλος του δρόμου και σκόραρε για το 45-46, γύρισε στα μέσα της τέταρτης περιόδου για να βάλει 1/2 βολές (61-54) και να μείνει εκεί. Έπαιξε 31 λεπτά, είχε πείσμα, αρκετές καλές στιγμές, αλλά και άλλες τόσες άσχημες. Θετικός, μέχρι εκεί όμως.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 11:26 (-1 ranking)

Ελάχιστα δευτερόλεπτα έπαιξε στο ξεκίνημα, 39'' για την ακρίβεια, πριν ο Σφαιρόπουλος τον τραβήξει στον πάγκο. Όχι για το φάουλ που έκανε, αλλά γιατί ο ΜακΛίν μάλλον ταίριαζε περισσότερο απέναντι στο δίδυμο των Σίνγκλετον - Γκιστ. Γύρισε στο 7' και πήρε το επιθετικό ριμπάουντ που οδήγησε στο κάρφωμα του Πρίντεζη για το 7-16, μπήκε στη δεύτερη περίοδο με κάρφωμα για το 14-22, έδωσε μία σπουδαία ασίστ στο τρίποντο του Γουίλτζερ για το 15-25, αλλά στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε το τέταρτο φάουλ του! Στο 32' έκανε το πέμπτο, όταν χτύπησε τον Λεκαβίτσιους στο πρόσωπο και αποχαιρέτησε οριστικά την αναμέτρηση. Πολύ κακή η αντίδραση του απέναντι στον Λιθουανό από τη στιγμή που ήξερε ότι πρέπει να είναι... πέντε φορές πιο προσεκτικός απ' όσο ήταν στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα.

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Στατιστικά: 1 πόντος (1/2 βολές), 2 λάθη σε 10:18 (-1 ranking)

Με τον Σπανούλη σε καλή κατάσταση, ο Λετονός είδε τα 12 πρώτα λεπτά του αγώνα από τον πάγκο. Μπήκε στο ματς με χαμένο ριμπάουντ από τον Παππά, στον οποίο έκανε και φάουλ. Συνέχισε με κακή πάσα, πριν χάσει άλλη μία από τον Καλάθη στον οποίο έκανε και φάουλ. Μπήκε "κρύος", έδειχνε μπλοκαρισμένος, έπαιξε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος και γύρισε στον ρόλο του θεατή. Ο Σφαιρόπουλος τον έριξε ξανά στη μάχη 35" πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, εκείνος έβαλε 1/2 βολές για το 56-53 και έμεινε εκεί. Άλλη μία άσχημη εμφάνιση από τον Στρέλνιεκς που αυτή τη φορά δεν πήρε καν σουτ και συνεχίζει να προβληματίζει, όχι γιατί δεν είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά γιατί η απόδοσή του έχει πέσει σε εντυπωσιακό βαθμό με τον Σπανούλη στον ρόλο του ηγέτη.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Στατιστικά: 13 πόντοι (4/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/7 βολές), 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 31:02 (16 ranking)

Δέχθηκε τάπα από τον Γκιστ στην πρώτη του προσπάθεια στο παιχνίδι, χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ στον Νικ Καλάθη στο 4', έβαλε βολές για το 3-13 και ήταν μία μόνιμη απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Κάρφωσε για το 5-16, έδωσε και μία όμορφη ασίστ. Δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός, αλλά έβαλε σημαντικό καλάθι για το 26-30 όταν οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει το ματς, έκανε όμως σπουδαία δουλειά με τέσσερα ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο και επτά μέχρι το ημίχρονο. Έδωσε λίγα στο επτάλεπτό του στην τρίτη περίοδο, γύρισε στην τέταρτη για να μειώσει στους πέντε (61-56) με υπέροχη προσπάθεια, ροκάνισε ξανά τη διαφορά με καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ για το 65-60 στο 38', έκανε ένα από τα πολύ λίγα double-double της καριέρας του, αλλά είχε 4/15 σουτ. Όσο κι αν τα 12 "σκουπίδια" του έδειξαν πάθος και αυταπάρνηση, τα 4/15 σουτ είναι επίδοση που "πλήγωσε" τον Ολυμπιακό.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/1 βολή), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 27:17 (11 ranking)

Πέτυχε το δεύτερο καλάθι του Ολυμπιακού για το 0-4, έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, δεν απείλησε στην επίθεση, έκανε όμως τρομερή δουλειά στο πίσω μέρος του γηπέδου και στον Ρίβερς και στον Παππά. Βγήκε στο 11', έπαιξε ελάχιστα στη δεύτερη περίοδο και ξεκίνησε την τρίτη με γκολ-φάουλ για το 30-35. Συνέχισε με τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 36-38, έβαλε και δεύτερο από τη δεξιά για το 40-44, ήταν για άλλο ένα παιχνίδι θετικός και από τους διακριθέντες.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 24:19 (10 ranking)

Ξεκίνησε αντί του Ρόμπερτς, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο (από την κορυφή, υπό καλές προϋποθέσεις), πήρε τρία αμυντικά ριμπάουντ και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτς στο 5'. Στο 19' τον είδαμε να κάνει κάτι που δεν συνηθίζει, διείσδυσε μέχρι την καρδιά της ρακέτας του Παναθηναϊκού και κέρδισε φάουλ από τον Ντένμον, για να βάλει τις βολές του 28-32. Στο 25' σκόραρε με φλότερ για το 36-40, αλλά συνολικά δεν προσέφερε πολλά στην ομάδα του, σε ένα γήπεδο πολύ εχθρικό για εκείνον που ενδεχομένως και να τον επηρέασε.

22. ΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/3 δίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ σε 14:36 (0 ranking)

Έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, μπήκε στο πέμπτο λεπτό και έκανε γρήγορα το πρώτο του φάουλ για να δώσει βολές στον Σίνγκλετον. Έμεινε κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά στο ματς, αστόχησε στις δύο προσπάθειές του, η μία από τις οποίες ήταν μάλιστα έρμπολ. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου έβαλε 2/2 βολές και δύσκολο δίποντο για το 54-52 που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και εκεί που όλοι πίστεψαν πως ήταν έτοιμος για να βγει μπροστά, χάθηκε, γύρισε στον πάγκο και είδε από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Στατιστικά: 2 άουλ σε 1:22 (-2 ranking)

Πήρε 82 δευτερόλεπτα στο πρώτο μέρος για να αντιμετωπίσει τον "βαρύ" Βουγιούκα. Έκανε δύο φάουλ και γύρισε στον πάγκο για να μείνει εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα.

33. ΚΑΙΛ ΓΟΥΙΛΤΖΕΡ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 17:49 (-3 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, με την επίθεση του Ολυμπιακού στα 5", πήρε το σουτ μετά από προσποίηση αλλά αστόχησε. Ο Σφαιρόπουλος τον άφησε στο παρκέ καθώς δεν είχε στη διάθεσή του Παπαπέτρου, αλλά ο Καναδός ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο με επιθετικό φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ. Στο 13' ο Μιλουτίνοφ τον βρήκε ελεύθερο στην δεξιά γωνία κι ο Γουίλτζερ σκόραρε για το 15-25, όμως έχασε τα επόμενα δύο σουτ και έδωσε τη θέση του στον Πρίντεζη. Γύρισε στο 27' και σκόραρε τρίποντο αφού προηγουμένως είχε πατήσει την τελική γραμμή, στο 32' έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και έκλεισε το απόγευμα του με αρνητικό πρόσημο και αρνητική αξιολόγηση.

34. ΧΟΛΙΣ ΤΟΜΠΣΟΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 12:43 (-2 ranking)

Είδε τα 11 πρώτα λεπτά του αγώνα από τον πάγκο, άλλαξε τον Παπανικολάου και πήγε στο μαρκάρισμα του Ρίβερς. Στο 14' πήρε το πρώτο του σουτ κι ευστόχησε από την αριστερή γωνία (πατούσε ελάχιστα τη γραμμή των 6μ.75), συνέχισε με δύο αμυντικά ριμπάουντ, αλλά στα 7:34 που έμεινε στο παρκέ, δεν τροφοδοτήθηκε. Στο 32' έκανε φάουλ στον Ρίβερς που έγραψε με βολές το 56-52, είδε τον Σπανούλη να τον χειροκροτά από τον πάγκο και τελικά έκανε και νέο φάουλ στον Αμερικανό του Παναθηναϊκού που έβαλε άλλο ένα ζευγάρι για το 58-53. Συνέχισε να ρισκάρει, έδωσε άλλες δύο βολές στον Σίνγκλετον (2/2 για το 63-56), αλλά και πάλι έμεινε στο ματς. Δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του, δεν ήταν αυτή η ευκαιρία που περίμενε, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει πολλές ακόμη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ