ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της φροντ-λάιν

EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μοιρασμένες οι πιθανότητες παραμονής του Μπιρτς, οι Σπερς ορίζουν το μέλλον του Μιλουτίνοβ, στόχος να αποκτηθεί "4άρι" που θα παίζει και στο "5" και ο διπλός ρόλος του Αγραβάνη.

Στον Ολυμπιακό έχουν στόχο να τακτοποιήσουν και να κλείσουν πρώτα τις υποθέσεις στα γκαρντ και ακολούθως να προχωρήσουν για τις υποθέσεις των ψηλών. Ας αναλύσουμε όμως και τα δεδομένα που υπάρχουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, την φιλοσοφία με την οποία θα κινηθούν οι Πειραιώτες για να ενισχύσουν την φροντ-λάιν τους.

Η αλλαγή με πέρσι είναι πως ο Ολυμπιακός φέτος θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αθλητικού "4αριού", για τον ρόλο του παίκτη πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη. Το πείραμα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο πόστο του πάουερ-φόργουορντ (κάτι που έγινε με σκοπό να χωρέσουν όλοι στο ρόστερ, έχοντας Παπανικολάου-Λοτζέσκι στο "3") δεν πέτυχε, και στη νέα σεζόν ο 23χρονος φόργουορντ θα επιστρέψει στην φυσική θέση του, στο "3", εκεί που βρίσκεται το αγωνιστικό του ένστικτο (εκεί που νιώθει και ο ίδιος πιο άνετα), κάνοντας ντουέτο με τον Κώστα Παπανικολάου στο "3".

Σκοπός, παράλληλα, είναι να αποκτηθεί ένα "4άρι" με αθλητικά προσόντα, το οποίο θα έχει και την ικανότητα να παίξει στο "5" όποτε χρειαστεί. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχει πάρει απόφαση στη νέα σεζόν να έχει στην θέση "5" έναν αθλητικό σέντερ (έχει τον Κεμ Μπιρτς στο ενδεχόμενο που παραμείνει) και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, στον οποίο και θα δοθεί αναβαθισμένος ρόλος. Αυτούς τους δύο θέλει να έχει για βασικούς του σέντερ και όποτε χρειαστεί θα δίνουν βοήθειες στο "5" είτε ο Δημήτρης Αγραβάνης, είτει το αθλητικό "4άρι" που θα αποκτηθεί. Αυτό είναι το πλάνο για τους ψηλούς που έχει στο μυαλό του ο κόουτς των "ερυθρολεύκων".

Ο διπλός ρόλος του Αγραβάνη

Στη νέα σεζόν, θα δοθεί στον Δημήτρη Αγραβάνη ένας διπλός και βοηθητικός ρόλος. Ουσιαστικά, θα αποτελεί τον τρίτο σέντερ, πίσω από το αθλητικό "5άρι" (πιθανότατα τον Κεμ Μπιρτς) και τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και τον τρίτο πάουερ-φόργουορντ, πίσω από τους Γιώργο Πρίντεζη και το αθλητικό "4άρι" που είναι σκοπός να αποκτηθεί. Η σεζόν είναι μεγάλη, κουραστική και απαιτητική και είναι δεδομένο πως το ροτέισον θα μεγαλώσει, με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί με ενέργεια και φρεσκάδα έως και το τέλος της ερχόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Στο "50-50" ο Μπιρτς

Ο Κεμ Μπιρτς έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν, με τους Πειραιώτες να διατηρούν την οψιόν ανανέωσης, για την οποία έχουν δικαίωμα να μην την ενεργοποιήσουν έως και τις 15 Ιουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, το συμβόλαιο του Καναδού σέντερ ανανεώνεται αυτόματα. Στον Ολυμπιακό ήταν ενθουσιασμένοι με την απόδοση του παίκτη στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις (έδινε ασφάλεια στην άμυνα, ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από το στεφάνι, σιγουριά στα ριμπάουντ, λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ), αλλά από την άνοιξη και μετά, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων (με εξαίρεση ορισμένες αγωνιστικές εκλάμψεις), εμφανίζοντας αδυναμίες στην άμυνα, αλλά και μία απογοήτευση (έως και αδιαφορία ορισμένες φορές) στο παιχνίδι του, κάτι το οποίο και δυσαρέστησε τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων".

Οι πιθανότητες παραμονής του Κεμ Μπιρτς είναι μοιρασμένες. Από την μία πλευρά, στον Ολυμπιακό υπάρχει η άποψη πως στην δεύτερη του σεζόν (ήταν η πρώτη του σε επίπεδο EuroLeague φέτος) θα παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμος, σταθερός και ώριμος, γνωρίζοντας καλύτερα και την ομάδα του, εκτιμώντας πως αξίζει να του δοθεί εμπιστοσύνη και στήριξη λόγω του εξαιρετικού πρώτου μισού της σεζόν που πραγματοποίησε. Από την άλλη, όμως, υπάρχει η ενόχληση για το κακό τελείωμα που έκανε στην αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε, πιστεύοντας πως στην αγορά θα βρουν καλύτερο παίκτη. Όμως, οι επιλογές αθλητικών σέντερ (που να διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία) στην αγορά είναι ελάχιστες. Ένας από τους βασικούς λόγους που η ζυγαριά γέρνει υπέρ του Καναδού σέντερ, ο οποίος παράλληλα έχει και το μυαλό του στο ΝΒΑ, γνωρίζοντας πως υπάρχουν ομάδες που τον παρακολουθούν. Για να τον κάνουν δικό τους (αν επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους) θα πρέπει να δώσουν το ποσό των 300.000 δολαρίων στους φιναλίστ της EuroLeague.

Οι Σπερς κρίνουν το μέλλον του Μιλουτίνοβ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως και γενικότερα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την βελτίωση που εμφάνισε (σε άμυνα και επίθεση) ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Σέρβος σέντερ παρουσίασε σημάδια εξέλιξης και αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", λοιπόν, θέλει να τον επιβραβεύσει στη νέα αγωνιστική χρονιά, προσφέροντας του τον ρόλο του εκ των δύο βασικών σέντερ στο ρόστερ της ομάδας του και φυσικά αυξημένο χρόνο συμμετοχής, ποντάροντας στις ικανότητες του.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και για την νέα σεζόν. Εφόσον παραμείνει στην Ευρώπη, είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει στην ομάδα του Πειραιά. Όμως, το Σαν Αντόνιο ορίζει το μέλλον του Σέρβου σέντερ. Αν δώσει το ποσό των 500.000 δολαρίων στους Πειραιώτες, καλύπτοντας το σχετικό buy-out, τότε αυτόματα ο παίκτης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ και τους Σπερς. Τα "σπιρούνια" δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Όσον αφορά τις προθέσεις του αθλητή, αναμφίβολα θέλει να αγωνιστεί στο ΝΒΑ και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα του δοθεί, αλλά ξέρει πως είναι μόλις 23 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να κάνει το μεγάλο βήμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και τι καλύτερο από το να το κάνει πράξη, ύστερα από μία σεζόν στην EuroLeague σε μία ομάδα (όπως ο Ολυμπιακός) που θα έχει πλέον βασικό ρόλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ