ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού...

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού...

Ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ και αναζητά μέσω του ορθολογισμού του μπάτζετ της νέας χρονιάς τη δημιουργία μιας σπουδαίας ομάδας. Ο Ίβκοβιτς, οι Αγγελόπουλοι και ένα καλοκαίρι γεμάτο από εξελίξεις

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς, καθώς είναι νωπή η ήττα και η απώλεια ενός τίτλου. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα κάνει κι αυτός τον απολογισμό του, πολύ περισσότερο θα μιλήσει με τους Αγγελόπουλους, για το πως θα προχωρήσει η ομάδα τη νέα σεζόν.

Είναι δεδομένο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, παρόλα αυτά ο βασικός τους στόχος -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- θα είναι ο εξορθολογισμός του "δούναι και λαβείν".

Τί σημαίνει αυτό; Οι Αγγελόπουλοι δεν είναι από τους ανθρώπους που θα τα παρατήσουν εύκολα. Δεν μπήκαν στο μπάσκετ, άλλωστε, για να κάνουν το ...κομμάτι τους.

Παρόλα αυτά, αν έμαθαν κάτι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στο τιμόνι της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ είναι ότι η ισορροπία μιας ομάδας αποτελεί το πιο σκληρό υλικό για την δημιουργία της και κυρίως για την επιτυχία της. Γι αυτό η προσπάθειά τους να βελτιώσουν τα δεδομένα που θα βαδίσει του χρόνου ο Ολυμπιακός.

Για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο, πλέον, δεν είναι η δημιουργία ...εντυπώσεων, με την απόκτηση ενός πολύ μεγάλου μπασκετμπολίστα και η "υπερτιμολόγηση" παικτών, που θεωρούν ότι στον Ολυμπιακό είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους.

Η επόμενη μέρα, λοιπόν, δεν σημαίνει αυτόματα ...αποδόμηση μιας ομάδας που έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο. Η βελτίωσή της, άλλωστε, είναι λογικό να αποτελεί το πρώτο ζητούμενο.

Πρώτα απ' όλα ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει να πληρώνει λάθη παρελθόντος. Να έχει συμβόλαια "στην καμπούρα του" και συνήθως να κάνει τους έξι ξένους, εφτά. Ο Ίβκοβιτς, άλλωστε, είναι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει αν έκανε κάποιο λάθος στο στήσιμο της ομάδας, πέρσι το καλοκαίρι και να προσπαθήσει να το διορθώσει.

Συμβόλαια που τελειώνουν

Το πώς θα διορθωθούν οι όποιες ανορθογραφίες θα εξαρτηθεί από τον σχεδιασμό που θα κάνουν ο προπονητές με τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Απλά να θυμίσουμε ότι ολοκληρώνονται συμβόλαια όπως αυτό του Παπαλουκά, του Μαυροκεφαλίδη, του Γκόρντον, του Χαλπερίν, του Πρίντεζη, του Πελεκάνου και του Γλυνιαδάκη.

Υπάρχουν, επίσης, σημαντικές εκκρεμότητες για παίκτες όπως ο Νίλσεν που έχει διετές συμβόλαιο, αλλά τέθηκε εκτός ομάδες (θύμα ίσως από ...τις συνεχόμενες καραμπόλες με τις αλλαγές του ρόστερ και των τραυματισμών) ή ο Ράσο Νεστέροβιτς, που πέρσι είχε υπογράψει συνεργασία για 1+1 χρόνια, αλλά έχει ήδη υποβληθεί σε επέμβαση στην ωμοπλάτη.

Μπορεί να τεθεί ένα ερωτηματικό για το αν αξίζει ο Ολυμπιακός να επιμείνει στον Έρτζεκ, που έχει επίσης συμβόλαιο ενός χρόνου, ενώ σαν βασικό κορμό πρέπει να λάβουμε υπόψη τους Σπανούλη, Μπουρούση, Τεόντοσιτς, Παπανικολάου, Κέσελ, Κατσίβελη και ίσως τον Σλούκα, που επιστρέφει από τον Άρη.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, μόνο ...ασκήσεις επί χάρτου μπορούμε να κάνουμε και να εικάσουμε πράγματα, που ίσως να μην έχουν καν σχέση με την πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός κυνήγησε ... για μια ακόμη σεζόν τον τίτλο, που δεν μπορεί να τον πάρει εδώ και 14χρόνια.

Η στέρηση από την απώλεια του πρωταθλήματος δημιουργεί πολλές φορές αδιέξοδα και οδηγεί στην συνολική απαξίωση. Προφανώς θα χρειαστούν κάποιες μέρες ώστε να επέλθει ηρεμία και να γίνει ο προγραμματισμός με απόλυτη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ