ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γλίτωσε... Κολοσσιαία "γκέλα" ο Ολυμπιακός

Γλίτωσε... Κολοσσιαία "γκέλα" ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα βρήκε σκούρα χωρίς τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός, όμως στην τέταρτη περίοδο "καθάρισε" τον φιλόδοξο Κολοσσό (75-67) για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε εκτός αγώνα, με ενοχλήσεις στα πλευρά από το άτσαλο πέσιμο στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του έκανε παρέα, για να αντιμετωπίσει την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί. Ο Ολυμπιακός στόχευε σε μια κατά κάποιον τρόπο συντήρηση απέναντι στον Κολοσσό και την έκανε (75-67), αν και η ομάδα της Ρόδου βρέθηκε στο +6 (40-46) στο φινάλε του ημιχρόνου και κέρδισε τις εντυπώσεις με την συνολικά εξαιρετική της εμφάνιση. Με τους Γκριν (18π.) - Παπαπέτρου (15π.) πρώτους σκόρερ, οι Πειραιώτες δεν έκαναν εμφάνιση ανάλογη με το προ 25ημέρου 99-48 του Κυπέλλου Ελλάδας και λίγο έλειψε να πέσουν θύματα μιας... κολοσσιαίας "γκέλας". Η ομάδα της Ρόδου δεν άντεξε όμως στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και δεν κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τους "ερυθρόλευκους" που πλέον σκέφτονται τη μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ.

O MVP

Γλίτωσε... Κολοσσιαία "γκέλα" ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρέπει να μοιραστεί στον Έρικ Γκριν και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 18 πόντους πριν φύγει από το ματς στο 38' με ένα τράβηγμα, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ πρόσθεσε 15 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός θα ξεχάσει γρήγορα αυτό το παιχνίδι, όπως θα ξεχνά και κάθε αναμέτρηση της Stoiximan.gr Basket League από τη στιγμή που η φετινή EuroLeague θα του τρώει περισσότερη ενέργεια από ποτέ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, στα τρία διαδοχικά άστοχα τρίποντα του Κολοσσού μετά το 61-64. Η ομάδα της Ρόδου δεν πίστεψε όπως φάνηκε στη νίκη, βρήκε τρεις φορές σίδερο, έκανε και ένα λάθος και δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και μια ακόμη πιο αξιοπρεπή ήττα στην έδρα του Πρωταθλητή Ελλάδας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το ισορροπημένο ποσοστό του Ολυμπιακού σε δίποντα (40%) και τρίποντα (40%) και τα περισσότερα ριμπάουντ (35 - 33) του Κολοσσού Ρόδου ήταν τα δυο νούμερα που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση, μια αναμέτρηση που ενθουσίασε το κοινό στο ΣΕΦ και κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και το τελευταίο δίλεπτο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισε χώρους στην άμυνα και κυκλοφόρησε τη μπάλα εξαιρετικά στην επίθεση για το 3-8 στο τρίτο λεπτό. Ένα σουτ του Άχονεν έκανε το 15-20 στο όγδοο λεπτό, ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό, είχε όμως τον Παπαπέτρου πεισμωμένο για να ισοφαρίσει στο 23-23 στα τέλη της πρώτης περιόδου.

Ο Ιωάννης ήταν σε τρομερή κατάσταση, του έδωσε και το προβάδισμα (31-30) με το τρίτο του τρίποντο, όμως ο Κολοσσός επέμεινε, συνέχισε να παλεύει και πήρε πόντους από τον Ρέντικ που έπαιξε πιο δυνατά από ποτέ επί ελληνικού εδάφους, πριν πάρει ξανά τα ηνία (36-37) με τρίποντο του Ρέλεφορντ. Ο Σφαιρόπουλος πήρε λίγο μετά timeout, δεν είπε λέξη στους παίκτες του , πέταξε το πινακάκι στο παρκέ και το ημίχρονο έκλεισε στο 40-46 με τους Ροδίτες να έχουν 16/28 σουτ και διπλάσια ριμπάουντ (20 έναντι 11 των γηπεδούχων).

Ένα γρήγορο 10-0 του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφερε τούμπα το παιχνίδι, αλλά όχι για πολύ. Ένα τρίποντο του Γεωργαλή κράτησε τον Κολοσσό όρθιο (50-51), πριν υπάρξουν εντάσεις, γκρίνιες για τους διαιτητές και μπει ο κόσμος στην εξίσωση. Οι Ροδίτες άντεξαν στο τέλος του δεκαλέπτου (57-57) με τον Ρέλεφορντ να τα με όλους και μπήκαν στο τέταρτο με όνειρο την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Μια προσωπική φάση του Βασιλόπουλου έκανε το 61-64 στο 34', οι συμπαίκτες του αστόχησαν σε ελεύθερα τρίποντα στις επόμενες τρεις φάσεις κι ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 6-0 για να περάσει μπροστά (67-64) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ρέλεφορντ ισοφάρισε με νέο τρίποντο, ο Μπιρτς όμως κάρφωσε για το 69-67, ο Γκριν έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις στην επόμενη φάση και ο Παπανικολάου "κλείδωσε" τη νίκη στο 38'.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Αθηναίου 5 (1), Γκριν 18 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές σε 26 λεπτά), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 15 (3), Αγραβάνης, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 5 (1).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 11 (13ριμπ.), Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (3), Βασιλόπουλος 2, Χολ 4, Γεωργαλής 10 (2), Αγγελάκος 3(1), Άχονεν 9 (1), Παπαδάκης, Γουάτσον 6.

Γλίτωσε... Κολοσσιαία "γκέλα" ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ