ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκάμπριελ για "4άρι" και παραμονή Καββαδά

Γκάμπριελ για "4άρι" και παραμονή Καββαδά

Ο Κένι Γκάμπριελ είναι το "4άρι" που πλέον θέλει ο Ολυμπιακός και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις, με την γυναίκα του να επιθυμεί επιστροφή στην Ελλάδα. Ο Βασίλης Καββαδάς θα παραμείνει στο ρόστερ,έχοντας τον ρόλο του τρίτου σέντερ.

Ύστερα από την αρνητική εξέλιξη που πήρε η υπόθεση του Οκάρο Ουάιτ, με τον πρώην παίκτη του Άρη να βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ, υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ , οι Πειραιώτες έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους για την απόκτηση παίκτη στην θέση "4".

Ο Ολυμπιακός διαθέτει στην συγκεκριμένη θέση τον ίσως κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ της Euroleague, Γιώργο Πρίντεζη, έχοντας πίσω του τόσο τον Δημήτρη Αγραβάνη, όσο φυσικά και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος θα παίξει (και πάλι) περισσότερο στην θέση "4" στην νέα σεζόν, αφού στο "3" το ροτέισον θα γίνεται κυρίως μεταξύ των Ματ Λοτζέσκι και Κώστα Παπανικολάου (συν τον Παπαπέτρου).

Η σεζόν όμως θα είναι μεγάλη στη νέα χρονιά, τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί στην Euroleague και σε κάθε θέση οι Πειραιώτες θέλουν να διαθέτουν ποιότητα και ποσότητα για να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα και στις απαιτήσεις. Στην θέση "4", λοιπόν, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ζητούν έναν πάουερ-φόργουορντ που να διαθέτει αθλητικά προσόντα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, ο οποίος θα μπορεί να δώσει λύσεις κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ξεχωρίσει για αυτόν τον ρόλο τον 27χρονο (3/7/1989) Αμερικανό φόργουορντ, Κένι Γκάμπριελ (2.03) που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ο Κένι Γκάμπριελ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς την σεζόν 2013/2014 αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ ολοκλήρωσε την σεζόν τότε μετρώντας 12.8 πόντους και 9.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (σε 28 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο), με την Καρσίγιακα ακολούθως να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2014. Όντας συμπαίκτης του Ντι Τζέι Στρόμπερι, κατέκτησε το πρωτάθλημα (2015) στην Τουρκία, έχοντας μέσο όρο 9.9 πόντους και 5.4 ριμπάουντ. Την περασμένη σεζόν (2015-2016) στην Euroleague, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση, μέτρησε 9.7 πόντους (62.2% στα δίποντα) και 4.6 ριμπάουντ σε 10 παιχνίδια.

Ο Κένι Γκάμπριελ εν δράσει στην Euroleague με την Καρσίγιακα

Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ (γεννημένος στην Σάρλοτ των ΗΠΑ) έχει μείνει ελεύθερος και φέτος το καλοκαίρι δοκίμασε την τύχη του στο Summer League στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος με την φανέλα των Καβαλίερς. Πραγματοποίησε ορισμένες αξιόλογες εμφανίσεις, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, αποχαιρετώντας το Κλίβελαντ και έτσι άνοιξε ακόμη περισσότερο ο δρόμος για τον Ολυμπιακό ώστε να τον κάνει δικό του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε στο Λας Βέγκας, είχε συνάντηση με τον Κένι Γκάμπριελ, συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Του εξήγησε το πλάνο και την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και τον ρόλο που θέλει να του αναθέσει στο ρόστερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ (του οποίου ο ατζέντης είναι ο αδερφός του προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργος Σφαιρόπουλος), έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε, άλλωστε είναι γνώστης της δυναμικής του Ολυμπιακού και τον ενθουσιάζει η προοπτική να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Euroleague, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό σκέλος. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται. Ένα έξτρα... όπλο για τους "ερυθρόλευκους", είναι η επιθυμία της γυναίκας του αθλητή, η οποία λατρεύει την Ελλάδα και θα ήθελε να επιστρέψει να ζήσει στην χώρα μας.

*Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Γκάμπριελ για "4άρι" και παραμονή Καββαδά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Καββαδάς επιστρέφει στον Ολυμπιακό και αναλαμβάνει τον ρόλο του τρίτου σέντερ

Ο Βασίλης Καββαδάς ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, υπογράφοντας με τους Πειραιώτες πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας έως και το 2018. Την περασμένη σεζόν παραχωρήθηκε δανεικός στον Αρκαδικό, με τον οποίο πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις, κυριαρχώντας μέσα στην ρακέτα, έχοντας μέσο όρο 14.8 πόντους (70.8% στα δίποντα), 6.4 ριμπάουντ και 1.7 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Ο Έλληνας σέντερ είχε πρόσφατα συζητήσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού, ρωτώντας για τις σκέψεις που έχουν για εκείνον. Ο Βασίλης Καββαδάς δήλωσε πως θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, αλλά να έχει χρόνο συμμετοχής (τουλάχιστον τον ρόλο του τρίτου σέντερ), αλλιώς σε αντίθεση περίπτωση ήταν πρόθυμος ακόμη και να χαρίσει λεφτά στους Πειραιώτες ώστε να αποκτήσει την ελευθερία του, συνεχίζοντας την καριέρα του σε έναν σύλλογο που θα είχε ενεργό ρόλο.

Στον Ολυμπιακό του τόνισαν πως βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας και ο Βασίλης Καββαδάς θα επιστρέψει στο ρόστερ των Πειραιωτών, ύστερα από τον μονοετή δανεισμό του στον Αρκαδικό. Ο Έλληνας σέντερ θα αναλάβει τον ρόλο του τρίτου σέντερ, εκείνον που είχε πέρσι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ( είναι δεδομένη η παραχώρηση του με μορφή δανεισμού) , πίσω από τους "βασικούς" Πάτρικ Γιανγκ και Κεμ Μπιρτς.

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ