ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιανγκ: "Tην επόμενη σεζόν θα είμαι στα καλύτερα μου"

Σε συνέντευξη του στο Basketball Insiders, ο Πάτρικ Γιανγκ τόνισε πως την επόμενη σεζόν θα είναι στα καλύτερα του στον Ολυμπιακό, θέλει πρωτάθλημα με τα "ερυθρόλευκα" και ονειρεύεται να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ.

Ο Πάτρικ Γιανγκ παραχώρησε συνέντευξη στις ΗΠΑ και στο "Basketball Insiders", μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του, την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο ΝΒΑ. Μεταξύ άλλων, ο 24χρονος σέντερ τόνισε πως στην σεζόν που έρχεται θα είναι στα καλύτερα του.

Για τον τραυματισμό του: " Όταν τραυματίζεται υπάρχει κάτι που δεν σου λέει ο κόσμος. Έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο όταν είσαι παίκτης του μπάσκετ, αλλά έχεις ακόμη περισσότερο όταν είσαι τραυματισμένος. Τα πάντα σε αυτή τη διαδικασία είναι να έχεις κόσμο γύρω σου που θα σε απασχολεί και θα σε βοηθά να είσαι θετικός. Εάν σκέφτεσαι για πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις, τότε θα σε φάει ζωντανό. Δεν μπορείς να επιτρέψεις αυτό να σε επηρεάζει τη στιγμή που χαίρεσαι όταν είσαι με τους φίλους και την οικογένειά σου".

Για το πώς ένιωθε τον πρώτο καιρό στον Ολυμπιακό: " Αυτό που κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ήταν πως: “Πατ, είσαι πιο δυνατός κατά 95% από τους υπόλοιπους στη λίγκα και ας είσαι κοντός σέντερ”. Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να… σκοτώνω κόσμο με την ενέργειά μου, να τρέχω στο παρκέ και να διώχνω τους αντιπάλους κάτω από το καλάθι. Στην Ευρωλίγκα είχε 2,6 τάπες κατά μέσο όρο, κάτι που δεν έκανα ποτέ στην καριέρα μου. Αμυντικά, στο πικ εν ρολ και στην άμυνα στο ποστ, δεν ήταν εύκολο να σκοράρει κάποιος εναντίον μου και γι’ αυτό ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι στην ομάδα όταν ήμουν στο παρκέ".

Για την αποθεραπεία που έκανε στις ΗΠΑ όλο αυτό το διάστημα: " Απλά, μου αρέσει πολύ να γυμνάζομαι. Το πρώτο πράγμα που έμαθα, μεγαλώνοντας, ήταν πως μπορείς να έχεις ταλέντο, αλλά εάν δεν έχεις όρεξη για δουλειά για να υποστηρίξεις το ταλέντο σου, τότε δεν μπορείς να πας μακριά. Θα πρέπει να είσαι αθλητής στο μπάσκετ. Στο τοπ επίπεδο, θα πρέπει να μπορείς να κάνεις κάποια χουκ, να έχεις αυτοπεποίθηση όταν έχεις την μπάλα, ώστε να μην κάνεις κάποιο λάθος".

Για το μέλλον του στο NBA: " Δεν χρειάζεται να πω κάποιο όνομα. Όλοι βλέπετε τι γίνεται με τα συμβόλαια αυτό το καλοκαίρι. Θα πρέπει να φέρω εις πέρας την αποστολή μου και να κάνω τη δουλειά μου… Προσεύχομαι να είμαι υγιής και να έχω τον έλεγχο. Εάν ολοκληρώσω υγιής τη σεζόν στην Ευρώπη και καταφέρω να πανηγυρίσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, τότε ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω στο NBΑ".

Το σχόλιο του στο instagram: « Θα επιστρέψω σαν μην έφυγα ποτέ. Το να περνάς κάτι τέτοιο σε αλλάζει. Αντιλαμβάνεσαι πως η μπασκετική σου ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε χρόνο και στιγμής που έχεις. Ξέρω, ότι την επόμενη σεζόν θα είμαι στα καλύτερά μου".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ