ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιανγκ, ο αφανής ήρωας του τρίτου τελικού

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο X-Factor του Ολυμπιακού στην σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό. Στην σκιά του Σέρβου όμως – αλλά και των Ελλήνων – υπήρχε ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στον 3ο τελικό.

Είναι λογικό στις νίκες τα εύσημα να τα παίρνουν οι παίκτες που φαίνονται. Έτσι ακριβώς συνέβη και μετά το τέλος του 3ου τελικού της Stoiximan.gr Basket League, που βρήκε τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 64-62 , έχοντας επιστρέψει νωρίτερα από το -10 στην τέταρτη περίοδο.

Απολύτως λογικά, ο περισσότερος κόσμος ασχολήθηκε με αυτούς που έβαλαν τα μεγάλα σουτ, τις κρίσιμες βολές, που έπαιξαν τις μεγάλες άμυνες. Ασχολήθηκαν με τα μεγάλα τρίποντα των Μάντζαρη, Σπανούλη, Πρίντεζη. Τις άμυνες του Παπανικολάου στο φινάλε. Την εξαιρετική εμφάνιση του Μιλουτίνοφ και τους κρίσιμους πόντους που σημείωσε στα τελευταία λεπτά. Λίγο πίσω από αυτούς όμως, στην σκιά του Μιλουτίνοφ, υπήρχε ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού σε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ο Αμερικανός σέντερ βρέθηκε στο παρκέ για 11 λεπτά, έχοντας 7 πόντους και 2 (επιθετικά) ριμπάουντ. Δεν είχε δηλαδή αριθμούς που εντυπωσιάζουν. Ήταν όμως αυτά που δε μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί της στατιστικής που κάνουν ξεχωριστή αυτή την εμφάνιση.

Μπροστά από τον Μπιρτς

BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Ο Γιανγκ έδωσε περισσότερα πράγματα στον Ολυμπιακό από ότι δείχνουν οι αριθμοί. Στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Σπανούλης και Πρίντεζης αδυνατούσαν τόσο να σκοράρουν όσο και να δημιουργήσουν, ο Μιλουτίνοφ ακόμα ψαχνόταν και ο Μπιρτς ήταν (πάλι) αρνητικός, ο Αμερικανός έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, προσφέροντας παράλληλα 5 σημαντικούς πόντους, συμπεριλαμβανομένου ενός καρφώματος που ήρθε έπειτα από προσωπική ενέργεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πάλι αυτός που προτιμήθηκε ως back up του Μιλουτίνοφ αντί του Μπιρτς, δίνοντας ποιοτικές ανάσες στον Σέρβο. Έκανε ακόμα ένα κάρφωμα, μόχθησε στην άμυνα, έσπρωξε, έριξε και έφαγε ξύλο και άλλαξε τα δεδομένα με την δύναμή του και τα αλτικά του προσόντα. Μπορεί ακόμα να μην είναι στην κατάσταση που όλοι ήθελαν, αλλά την δουλειά του στην έκανε μία χαρά στον τρίτο τελικό, προσφέροντας για τρίτο σερί παιχνίδι στην σειρά με τον Παναθηναϊκό περισσότερα πράγματα από τον Μπιρτς, ο οποίος δείχνει να περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος την χειρότερη δυνατή στιγμή. Το γεγονός αυτό βέβαια έδωσε την ευκαιρία στον Γιανγκ να φανεί περισσότερο και να κερδίζει την δική τους άτυπη “μονομαχία” για την θέση του δεύτερου σέντερ πίσω από τον Μιλουτίνοφ.

Δεν αμφισβητεί βέβαια κανείς ότι ο Γιανγκ δεν αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια για να δίνει ανάσες στον Μιλουτίνοφ. Ούτε φυσικά θα έπρεπε κανονικά να είναι λόγος πανηγυρισμών μία θετικότατη εμφάνιση στους τελικούς από έναν παίκτη που πληρώνεται αδρά και για αρκετούς μήνες έδειχνε να μην πατάει γερά στα πόδια του. Την δεδομένη στιγμή όμως, με τον Ολυμπιακό να παλεύει για τον τίτλο, το τι έγινε μέσα στην σεζόν δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από κάθε παίκτη, από τον πρώτο μέχρι τον δωδέκατο, προκειμένου να αποκτήσει το πάνω χέρι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ψάχνει δηλαδή για τον δικό του αφανή ήρωα. Και ο Γιανγκ ήταν αυτός που έμελλε να παίξει αυτό τον ρόλο στον τρίτο τελικό, αλλάζοντας με την εμφάνισή του τα δεδομένα του αγώνα στον δρόμο για το 2-1.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ