ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιανγκ: ένα πληγωμένο θηρίο

Γιανγκ: ένα πληγωμένο θηρίο

Ο Ολυμπιακός έχει στηρίξει τον Πάτρικ Γιανγκ αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό του, αλλά ο Αμερικανός σέντερ ακόμη αδυνατεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Δεν υπάρχει παίκτης στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, την τελευταία πενταετία, που να έχει στηριχθεί περισσότερο από τον Πάτρικ Γιανγκ. Διοίκηση, προπονητές, γυμναστές, σταφ, συμπαίκτες (ακόμη και ρεπόρτερ), έχουν βάλει... πλάτη για τον Αμερικανό σέντερ , βοηθώντας τον αγωνιστικά, σωματικά και ψυχολογικά, προσφέροντας του χρόνο και πολλές ευκαιρίες. Βλέπετε, είναι έτσι και η φιλοσοφία-νοοτροπία της ομάδας, η χημεία της, με το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, με τις καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών, με τους αξιόλογους χαρακτήρες, λειτουργώντας σαν οικογένεια και η "ανθρωποφαγία" δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο τους.

Όμως, η υπομονή έχει και τα όρια της και ο Πάτρικ Γιανγκ οφείλει να ανταποκριθεί στην στήριξη, στην εμπιστοσύνη, αλλά και στην επένδυση που έχει γίνει πάνω του από την διοίκηση της περαϊκής ΚΑΕ. Διότι πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι (φέτος ήταν να έχει τον ρόλο του "βασικού" σέντερ, αλλά στην πράξη πλέον είναι το τρίτο "5άρι" της ομάδας), ο αθλητής κοστίζει στον Ολυμπιακό 800.000 δολάρια ετησίως, όταν ο Κάιλ Χάινς αμειβόταν με 250.000 και οι Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ κάτι παραπάνω από 500.000. Οι Πειραιώτες έχουν ποντάρει στις δυνατότητες του, έχουν δείξει μεγάλη κατανόηση στα θέματα-προβλήματα του, αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά έχουμε μπει στον Μάρτη και το "θηρίο" ορισμένες φορές φοβάται ακόμη και την... σκιά του.

Η αγωνιστική κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ, από την αρχή της σεζόν, είναι απογοητευτική, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Κατώτερος των περιστάσεων. Έκανε 4 καλά-ικανοποιητικά παιχνίδια στην EuroLeague, μεταξύ τέλη Δεκέμβρη και τέλη Γενάρη (Μπάμπεργκ, Φενέρμπαχτσε, Παναθηναϊκό, Μπασκόνια, ήταν κακός με Μπαρτσελόνα), με αποτέλεσμα να γράψουμε και εμείς για Young is back , αλλά στη συνέχεια η απόδοση του έπεσε, μπαίνοντας και πάλι σε διαδικασία αποθεραπείας (έμεινε εκτός σχεδόν μήνα), καθώς συνέχισε να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Είχε σχολιάσει κάποια στιγμή πως στα γενέθλια του (1η Φεβρουαρίου) θα βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά βρισκόμαστε στα μέσα Μάρτη και στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Μαυροειδής (με τα προβλήματα τραυματισμών και την έλλειψη αθλητικών προσόντων) τον νίκησε κατά κράτος. Το κατάλαβε και ο ίδιος ο Πάτρικ Γιανγκ πως ήταν απογοητευτική η απόδοση του, ειδικά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να εκφράσει τον προβληματισμό του στο twitter : " Ποτέ δεν χρειαζόμουν τον Θεό περισσότερο απ’ ότι τώρα".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Καμία αντίρρηση πως το παλικάρι βίωσε και έζησε έναν δύσκολο και σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών), μένοντας αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, ζώντας τον δικό του Γολγοθά. Ένας τραυματισμός που "έγραψε" μέσα του και ο Ολυμπιακός τον αντιμετώπισε πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή. Τον στήριξε ακόμη περισσότερο, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, γιατί του είχε δημιουργηθεί φοβία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται διστακτικός στις επαφές μέσα στο παιχνίδι. Διοίκηση, συμπαίκτες, προπονητές, το σταφ, όλοι δίπλα του!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, από την αρχή της σεζόν, ύψωσε ασπίδα προστασίας, εκφράζοντας επανεληλημένα την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αμερικανού σέντερ. Και δώσε χρόνο συμμετοχής, ευκαιρίες, δικαιολογίες, αλλά ο Πάτρικ Γιανγκ ανταποκρίθηκε ελάχιστες φορές στις απαιτήσεις. Πάλι καλά που έχει εξελιχθεί σε παίκτη-λαβράκι ο Κεμ Μπιρτς, κάνοντας θραύση σε άμυνα, ριμπάουντ, τελειώματα φάσεων, πικ-εν-ρολ και στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, με αποτέλεσμα ο Καναδός να καλύπτει το κενό του. Και είναι εντυπωσιακό πως οι Πειραιώτες έχουν "σφραγίσει" την πρόκριση στα playoffs από την 25η αγωνιστική της EuroLeague , όντας παράλληλα "αγκαλιά" με το πλεονέκτημα έδρας, αγωνιζόμενοι στην ουσία με έναν υγιή αθλητικό σέντερ, ο οποίος ήρθε για τον ρόλο του "δεύτερου".

Είναι πάντως και θέμα νοοτροπίας. Δεν γίνεται να έχεις την επόμενη μέρα παιχνίδι επιπέδου EuroLeague (με Νταρουσάφακα) και το προηγούμενο βράδυ να ανεβάζεις στα social media φωτογραφία που τρώς σουβλάκια (!) απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου σειρά. Ακόμη και αν το κάνεις, είναι αδιανόητο να το "διαφημίζεις" κιόλας. Δεν γίνεται να έχεις να δώσεις παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές και επειδή πέρσι τραυματίστηκες σε εκείνο το ματς, να επικαλείσαι από την φοβία σου δήθεν τραυματισμό, για να μην παίξεις. Ακόμη και εκεί, προπονητές, σταφ, συμπαίκτες, διοίκηση, έβαλαν πλάτη και έδειξαν κατανόηση. Τον δικαιολόγησαν. Ακόμη και οι φίλαθλοι. Όμως, έχει μπει η άνοιξη, πλησιάζουν τα playoffs και ο Ολυμπιακός θέλει έναν υγιή Πάτρικ Γιανγκ, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Πρέπει και ο ίδιος να βοηθήσει τον εαυτό του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ