ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φτιάχνει χαρακτήρα για τη συνέχεια

Φτιάχνει χαρακτήρα για τη συνέχεια
INTIME SPORTS

Η έκτη νίκη του Ολυμπιακού σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague ήρθε, όμως αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι ο τρόπος που ήρθε η επικράτηση.

Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εκεί ο Ολυμπιακός φάνηκε καλύτερος από την Βαλένθια και πήρε τη νίκη με 77-76 . Μια νίκη που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ, παράλληλα, διατηρεί αήττητους τους Πειραιώτες.

Η Βαλένθια, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι, έχοντας ως σημείο αναφοράς την άμυνά της. Αυτή ήταν που κράτησε τον Βασίλη Σπανούλη χαμηλά στο σκοράρισμα (είχε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15). Αυτή ήταν που ανάγκασε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε 13 λάθη, εκ των οποίων τα 4 ήταν από τον Σπανούλη.

Παρ' όλα αυτά, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, ανατρέποντας καταστάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εκεί ήταν όλη η ουσία του παιχνιδιού, στο πρόσωπο που θα έδειχναν σε περίπτωση που το παιχνίδι στράβωνε. Και δεν στράβωσε μία, αλλά δύο φορές. Η πρώτη ήταν στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν η Βαλένθια πήρε το πρώτο προβάδισμά της (47-49). Ακολούθησε ένα επί μέρους 6-0 και το σκορ έγινε 53-49. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην τέταρτη περίοδο, όταν οι Ισπανοί βρέθηκαν, από νωρίς, στο +10 (54-64), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν, στο τέλος, να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν τη νίκη.

Η νίκη, αλλά και ο τρόπος που ήρθε, δίχως αμφιβολία, μπορούν να φτιάξουν τον χαρακτήρα του συνόλου ενόψει των επόμενων δύσκολων αγώνων που έρχονται. Αυτό, άλλωστε, παραδέχτηκαν -σχεδόν- άπαντες στους "ερυθρόλευκους" μετά την έκτη νίκη της ομάδας στην Euroleague.

Λαφαγιέτ, Μάντζαρης και... Καββαδάς

Στην περιφερειακή άμυνα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα. Η Βαλένθια ευστόχησε σε 8 τρίποντα (σε 19 προσπάθειες) με τους Ντούμπλιεβιτς και Λούσιτς να έχουν 5/5 σουτ!

Επιθετικά, μπορεί το 7/26 τρίποντα να κρίνεται απογοητευτικό, όμως οι Λαφαγιέτ και Μάντζαρης κατάφεραν να δώσουν λύσεις με τα σουτ που επιχείρησαν. Ο Αμερικανός για ένα ακόμα παιχνίδι, μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ρέθυμνο την περασμένη Κυριακή (16/11) είχε θετική παρουσία, ενώ με δικό του τρίποντο διαμορφώθηκε το 71-70 στο 37'. Επιπλέον, ήταν καλός και στο δημιουργικό κομμάτι, μοιράζοντας τέσσερις τελικές πάσες.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, από την πλευρά του, μπορεί να μην ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στην επίθεση, έχοντας μόλις 2 πόντους (1/3 σουτ στο σύνολο), όμως τα 4 ριμπάουντ, οι 3 ασίστ και το 1 κλέψιμο που κατέγραψε τον κατατάσσουν στους διακριθέντες του αγώνα. Ήταν από τους πιο συνεπής παίκτες του Ολυμπιακού και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που έμεινε στο παρκέ 25 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα (δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής πίσω -μόνο- από τον Σπανούλη, που μέτρησε 33 λεπτά συμμετοχής).

Εν αντιθέσει με τους δύο γκαρντ της ομάδας, τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο καλά για τον Βασίλη Καββαδά. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε ελάχιστα, κάτι που φανερώνει πως δεν έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά την λύση της συνεργασίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Σεντρίκ Σίμονς. Έπαιξε μόλις 42 δευτερόλεπτα, δίχως να καταγράψει κάτι στην στατιστική του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ