ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φάκελος: Σλούκας

Φάκελος: Σλούκας
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο "Κώστας Σλούκας". Όλα τα δεδομένα για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η τελευταία εξέλιξη.

Το "καυτό" θέμα του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό είναι η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Κώστα Σλούκα, ενός παίκτη που αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επένδυσαν στο ταλέντο του όταν ο αθλητής ήταν μόλις 18 ετών (το 2008), αποκτώντας τον από τον Μαντουλίδη, και η διορατικότητα τους επιβραβεύτηκε μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς πλέον αποτελεί έναν από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη.

Συναντήθηκαν Σλούκας και Σφαιρόπουλος

Οι πρώτες κινήσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν γίνει πράξη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη (18/6) με τον Κώστα Σλούκα, συζητώντας μεταξύ τους σε καλό κλίμα το μέλλον της συνεργασίας τους. Έχουμε τονίσει εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που το επιβεβαίωσε και με τα λεγόμενα του ο Έλληνας διεθνής γκαρντ στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Sport24.gr, πως για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό θα δώσει μεγαλύτερη σημασία στο αγωνιστικό κομμάτι και λιγότερη στο οικονομικό. Προφανώς και επιζητεί αύξηση των αποδοχών του (και θα του γίνει) αλλά θέλει να ξέρει κυρίως αν θα γίνει περισσότερο ενεργός ο ρόλος του στην ομάδα. Αυτό είναι που τον νοιάζει περισσότερο.

" Δεν είναι τα λεφτά, αλλά ο ρόλος μου στην ομάδα " , μας είχε επισημάνει στo Sport24.gr, λέγοντας μας για το επίμαχο θέμα τα εξής: "Εγώ όπως έχω ξαναπεί έχω "δεθεί" με την ομάδα, αλλά και με τους Προέδρους, όπως φυσικά και με τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως και αυτοί μαζί μου, όλοι, Πρόεδροι, παίκτες και γενικά όλο το σταφ της ομάδας. Είμαι εφτά χρόνια στον Ολυμπιακό και οι κ. Αγγελόπουλοι είναι οι άνθρωποι που με πίστεψαν όταν ήμουν 18 ετών και αυτοί με έφεραν εδώ στην ομάδα.

Προτεραιότητα για εμένα έχει πρώτα η συζήτηση με τον προπονητή μου, τον κόουτς Σφαιρόπουλο, τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ. Θέλω να δω τον ρόλο μου, το νέο ρόλο που θέλει να μου δώσει στην ομάδα για τη νέα σεζόν και από εκεί και πέρα θα μπει το οικονομικό. Δεν είναι τα λεφτά το θέμα, αλλά κυρίως το αγωνιστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, είμαστε επαγγελματίες, θα κοιτάξω το καλύτερο για εμένα και ελπίζω αυτό να είναι στον Ολυμπιακό".

Ο Σλούκας παίζει με άνεση τόσο στον "άσο", όσο και στο "2"

Ο Κώστας Σλούκας είχε τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τρεις βασικούς γκαρντ του ερυθρόλευκου ρόστερ στη σεζόν που μόλις τελείωσε (Σπανούλης 28 λεπτά, Μάντζαρης 22λ, Λαφαγιέτ 18λ, Σλούκας 17λ.) στη Euroleague. Είναι ξεκάθαρο πως ενόψει της νέας σεζόν ο 25χρονος γκαρντ επιθυμεί να έχει έναν περισσότερο ενεργό και αναβαθμισμένο ρόλο στον Ολυμπιακό, με σχετικά αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Μία "λύση" στο θέμα, ενδεχομένως, είναι να παίζει περισσότερο στον "άσο", σαν πλέι-μέικερ, και όχι σχεδόν αποκλειστικά στο "2" σαν αλλαγή του Βασίλη Σπανούλη. Ο προπονητής όμως είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Πάντως, τους τελευταίους μήνες, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επεδίωκε να αλλάζει το ροτέισον του ως ένα βαθμό, χρησιμοποιώντας περισσότερο σαν πλέι-μέικερ τον "Σλου" (το έκανε στο Final-Four), βάζοντας τον να παίξει και μαζί με τον αρχηγό στο παρκέ, δείχνοντας στη πράξη πως έχει την επιθυμία να αναβαθμίσει-αλλάξει τον ρόλο του παίκτη στην ομάδα.

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και στις δύο θέσεις, τόσο σαν πλέι-μέικερ, όσο και σαν σούτινγκ-γκαρντ. Είναι εξαιρετικός στο να διαβάζει το παιχνίδι και να παίρνει σωστές αποφάσεις, πασάρει αρκετά καλά, είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη στο πικ-εν-ρολ και διαθέτει δημιουργικές αρετές, πέρα από το ατόφιο ταλέντο του στην επίθεση. Είναι σκόρερ και διαθέτει αξιόπιστο σουτ τόσο από μέση απόσταση, όσο και από τη περιφέρεια. Παίκτης με τόλμη στο παιχνίδι του, που θα επιχειρήσει να διεισδύσει στο αντίπαλο καλάθι δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, που θα κινηθεί να τελειώσει την φάση με μπάσιμο, που δεν θα διστάσει (αντιθέτως τον... εξιτάρει) να πάρει πάνω του το μεγάλο σουτ όταν η μπάλα θα "καεί". Ένας παίκτης που ξέρει να αλλάζει τον ρυθμό του παιχνιδιού, δίνοντας το κάτι παραπάνω, βγάζοντας ενέργεια στο παιχνίδι του. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και σε αυτό συμφωνούν και οι συμπαίκτες του.

Ο Σφαιρόπουλος μίλησε στον Σλούκα για την ομάδα και τον ρόλο του

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει σε εκτίμηση το ταλέντο, τις δυνατότητες, αλλά και τον χαρακτήρα του Κώστα Σλούκα, ο οποίος πέρα από τις ικανότητες του σε δημιουργία και επίθεση, φέτος έδειξε τεράστια διάθεση και στο κομμάτι της άμυνας, γεγονός που ικανοποίησε τον Έλληνα τεχνικό. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε στον 25χρονο γκαρντ πως τον θέλει στον Ολυμπιακό των επόμενων ετών, επισημαίνοντας του την διάθεση όλων ώστε να τον κρατήσουν στον σύλλογο για πολλά χρόνια ακόμη και στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους ο κόουτς ανέλυσε στον παίκτη του το πλάνο του για την ομάδα της νέας σεζόν, κουβεντιάζοντας μαζί του και τον νέο ρόλο που θέλει να του δώσει.

Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να τον κρατήσουν

Οι δύο πλευρές θα έχουν ραντεβού μέσα στην επόμενη βδομάδα ώστε να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν το οικονομικό σκέλος. Πρώτα θα συναντηθεί ο ατζέντης του (Παναγιώτης Καπάζογλου) με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σκινδήλια, και ακολούθως ο αθλητής θα έχει συνάντηση με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Αυτό θα είναι το τρίτο συμβόλαιο (το πρώτο το 2008, το δεύτερο το 2012) που θα κάνει ο Κώστας Σλούκας με τον Ολυμπιακό, κάτι στο οποίο οι Πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ δίνουν βαρύτητα και όλα δείχνουν πως θα τον επιβραβεύσουν για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα, κάνοντας κατά πάσα πιθανότητα τη δική τους υπέρβαση ώστε να τον "δέσουν" στο μεγάλο λιμάνι με μία αξιόλογη πρόταση. Αναμένεται να του προτείνουν νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με αύξηση αποδοχών, δείχνοντας του στη πράξη την μεγάλη τους επιθυμία ώστε να πορευτούν μαζί για τα επόμενα χρόνια.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πως ο Κώστας Σλούκας αποτελεί βασικό μέλος του γηγενή βασικού κορμού της ομάδας, ξέρουν πως είναι σημαντικός στο να διατηρηθεί η καλή χημεία και η ομοιογένεια στο ρόστερ και φυσικά βλέπουν πως πέρα από ένας εξαιρετικός Έλληνας διεθνής παίκτης, έχει και τις ικανότητες ώστε να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού, αλλά και να εξελιχθεί σε παίκτη-σημαία για τον σύλλογο (αν ανανεώσει για τρία χρόνια θα συμπληρώσει δέκα χρόνια στον Πειραιά). Οι Πρόεδροι δείχνουν αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο μεγάλο λιμάνι, όπως έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και με τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Προτεραιότητα του Σλούκας ο Ολυμπιακός με τον οποίο έχει "δεθεί"

Ο Κώστας Σλούκας έχει θέσει ως ξεκάθαρη προτεραιότητα του το να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Έχει "δεθεί" τόσο με την ομάδα, όσο και με τους συμπαίκτες του, νιώθει τον Ολυμπιακό "σπίτι" του, όντας "Πειραιώτης" εδώ και εφτά χρόνια (από το 2008) και έχει σε μεγάλη εκτίμηση τόσο τους Προέδρους των ερυθρολεύκων, αναγνωρίζοντας πως του έδωσαν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο όταν πίστεψαν σε εκείνον σε ηλικία 18 ετών (το 2008), όσο και τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο, για τον οποίο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που έκανε φέτος στην ομάδα. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει πως ο 25χρονος γκαρντ επιθυμεί να έχει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο την επόμενη σεζόν.

Είναι δεδομένη η επιθυμία τόσο της διοίκησης, όσο και του αθλητή, ώστε να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Και αυτό είναι σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης. Θεωρείται σίγουρο πως η κάθε πλευρά θα βάλει... νερό στο κρασί της για να έρθουν ακόμη πιο κοντά ώστε στο τέλος να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία ανάμεσα στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον Κώστα Σλούκα.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους που παρακολουθούν τον παίκτη, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον αθλητή (800.000 ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο) με την οποία ο 25χρονος γκαρντ δεν ασχολείται, καθώς θέλει να μιλήσει πρώτα με τον Ολυμπιακό όπως έχει τονίσει, ενώ μέσω του ατζέντη του έχει δεχτεί ένα προφορικό ενδιαφέρον (και όχι επίσημο) από σημαντικούς συλλόγους (Φενέρμπαχτσε, Εφές, φημολογείται και από την ΤΣΣΚΑ) που αγωνίζονται στη Euroleague.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ